Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Όνειρο ήταν και πάει η πρόκριση για την Skoda Ξάνθη μένοντας στο 0-0 με την Μιντλεσμπρο όμως παρέμεινε για δεύτερη φορά αήττητη προσφέροντας στην Εθνική βαθμολογία της UEFA

του Φάνη Καραμπιπέρη
fanis@xan.gr

Στο άγχος «πνίγηκαν» οι όποιες ελπίδες της Skoda Ξάνθης, για πρόκριση στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA. Οι Ξανθιώτες, παρέμειναν στο 0-0 με τη Μίντλεσμπρο και σε συνδυασμό με το 0-2 του Ριβερσάιντ, αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Η προσπάθεια είναι αυτή που μένει για τους παίκτες της Skoda Ξάνθης, που προδόθηκαν από την απειρία τους. Ήταν το τέταρτο ευρωπαϊκό παιχνίδι στην ιστορία της «Βασίλισσας της Θράκης», που δεν κατάφερε ούτε σε αυτό να σκοράρει και να χαροποιήσει τους φιλάθλους που κατέκλυσαν τα Πηγάδια. Τουλάχιστον, το ελληνικό ποδόσφαιρο κέρδισε έναν βαθμό στην κατάταξη της UEFA.
Ο Γιάννης Μαντζουράκης παρέταξε την ομάδα του με 4-4-1-1, έχοντας μόνο προωθημένο τον Λαμπριάκο, με τον Λουτσιάνο να κινείται λίγο πιο πίσω, σε ελεύθερο ρόλο. Προσπάθησε έτσι να εκμεταλλευθεί τις εμπνεύσεις του Βραζιλιάνου, που «χρεώθηκε» τις δύο καλές στιγμές (απομάκρυνση Τζόουνς στο 3’ και σουτ λίγο άουτ στο 16’). Οι γηπεδούχοι είχαν ανούσια υπεροχή, αδυνατώντας να βρουν διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία και η έμπειρη Μίντλεσμπρο σιγά - σιγά άρχισε να γίνεται επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Στο 29’ ο Μακαρόνε αστόχησε από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 31’ ο Πιζανόφσκι εξουδετέρωσε το πλασέ του Χασελμπάινκ. Δύο λεπτά αργότερα, το γκολ του Μακαρόνε ακυρώθηκε ορθώς ως οφσάιντ.
Στην επανάληψη ο Γιάννης Μαντζουράκης, χωρίς να έχει περαιτέρω περιθώρια, πέρασε στον αγώνα τον Καζάκη, ώστε να προσφέρει ένα στήριγμα στον απομονωμένο Λαμπριάκο. Τίποτα όμως δεν μεταβλήθηκε προς το καλύτερο, με τους Λουτσιάνο και Έμερσον εγκλωβισμένους στην αμυντική τακτική της Μίντλεσμπρο. Μοναδική καλή στιγμή για την Skoda Ξάνθη ήταν η κεφαλιά του Έμερσον στο 85’, που αποκρούστηκε επί της γραμμής από τον Νέμετ. Η Μίντλεσμπρο, χωρίς κόπο διατήρησε το 0-0, το οποίο την έστειλε στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA.
Διαιτητής: Κνουτ Κίρχερ (Γερμανία) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Λουτσιάνο-Κεντρύ, Τζόουνς αντίστοιχα
SKODA ΞΑΝΘΗ: Πιζανόφσκι, Παπαδημητρίου, Τοροσίδης (46’ Καζάκης), Σίκοφ, Παβιό, ?ντζας, Έμερσον, Μαχράτζε (68’ Γαρπόζης), Τσικίνιο (60’ Λέο Μινέιρο), Λουτσιάνο, Λαμπριάκος
ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ: Τζόουνς, Πόγκατετς, Ρίγκοτ, Σαουθγκέιτ, Ξαβιέ, Μόρισον, Μπόατενγκ, Κεντρύ (78’ Πάρναμπι), Ντορίβα, Χασελμπάινκ (71’ Αγιεγκμπένι), Μακαρόνε (71’ Νέμετ)


ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γιάννη Ματζουράκης: «Δημιουργήσαμε προσδοκίες μετά το πρώτο ματς. Αν είχαμε κάποιο καλύτερο αποτέλεσμα εκεί, τότε θα διεκδικούσαμε κάτι περισσότερο. Εκεί χάθηκε η πρόκριση, αφού το 2-0 αποδείχθηκε αξεπέραστο. Η Μίντλεσμπρο είναι μία έμπειρη αντίπαλος, ήταν πολύ οργανωμένη αμυντικά και εμείς προσπαθήσαμε πολύ αλλά δεν τα καταφέραμε. Η σκέψη μας ήταν και στο να μην δεχθούμε το γκολ. Η Ξάνθη ήταν καλύτερη τεχνικά, αλλά πέσαμε πάνω στην κλειστή άμυνα των αντιπάλων. Κρατάμε ψηλά το κεφάλι, μας έλειψε η εμπειρία και η τύχη δεν μας συμπεριφέρθηκε όπως έπρεπε»

Στιβ Μακλάρεν: «Είμαι ευτυχισμένος που πήραμε την πρόκριση και που δώσαμε χαρά στους οπαδούς μας. Είναι μεγάλη εμπιερία το κύπελλο ΟΥΕΦΑ και είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς. Παίξαμε επαγγελματικά και ήμασταν σοβαροί και το αποτέλεσμα μετά την ήττα από τη Σάντερλαντ είναι πολύ σημαντικό. Θα θυμάμαι την ωραία ατμόσφαιρα του γηπέδου. Τέτοιες βραδιές είναι για ποδόσφαιρο»

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

***Κόπηκαν 5.013 εισιτήρια.

*** Πολύ ωραία ατμόσφαιρα έχουν δημιουργήσει στην Ξάνθη οι οπαδοί της Μίντλεσμπρο. Οι 100 Άγγλοι άρχισαν να φτάνουν στην Ελλάδα και φυσικά στην πόλη μας από την Πέμπτη το πρωί σε τρεις δόσεις, με τρένο από την Σόφια, από την Θεσ)νίκη και από την Χρυσούπολη.

*** Πριν την έναρξη και κατά την ανάπαυλα, οι τσιρλίντερς που βρέθηκαν στο γήπεδο, φρόντισαν να.... ομορφύνουν το κλίμα με τα χορευτικά τους.

*** Ο Στιβ Μακλάρεν βρέθηκε στις εξέδρες του γηπέδου (δεν είχε δικαίωμα παραμονής στον πάγκο) και όταν σε κάποια φάση θέλησε να πλησιάσει τους βοηθούς του και να τους δώσει οδηγίες από το κινητό, ο τέταρτος διαιτητής τον απομάκρυνε.

*** Ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ομάδα που κατάφερε να μπει στους ομίλους του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ και να σώσει τα προσχήματα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» με ήρωα τον τερματοφύλακα Φερναντέζ κι ενώ ολοκλήρωσε το ματς με 9 παίκτες (αποβλήθηκαν οι Καρυπίδης στο 83 και Γιασεμή στο 85) πήρε χρυσό 2-2 στο Ντόνετσκ από τη Μέταλουργκ και την πρόκριση. Σαλπιγγίδης (41) και Κωνσταντινίδης (43) οι σκόρερ της ομάδας του Γιώργου Κωστίκου.

*** Αποκλεισμός σοκ για την ΑΕΚ, στο 88΄ ο Αρσάβιν χάρισε τη νίκη στη Ζενίτ και ταυτόχρονα στέρησε από την «Ένωση» περίπου 2 εκ. ευρώ από την είσοδο στους ομίλους.

*** Εκτός της Skoda Ξάνθης, με ψηλά το κεφάλι αποχαιρέτησε το κύπελλο ΟΥΕΦΑ και ο Άρης με την λευκή ισοπαλία κόντρα στην Ρόμα δίνοντας ένα πολύτιμο βαθμό στην εθνική συγκομιδή στην βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620