Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Στην 5η θέση υποχώρησε η Skoda Ξάνθη μετά το 1-0 από τον ΠΑΟΚ

του Φάνη Καραμπιπέρη
fanis@xan.gr

ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ 4η ΘΕΣΗ

Στο πρώτο παιχνίδι του δευτέρου γύρου του πρωταθλήματος της Α! Εθνικής κατηγορίας η Skoda Ξάνθη ηττήθηκε με 1-0 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και υποχώρησε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης πέτυχε ο Σαλπιγγίδης στο 62ο λεπτό.
Η Skoda Ξάνθη στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα είχε την κατοχή της μπάλας και δημιούργησε ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Φερναντέζ, κυρίως με τον Κιντάνα, αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει κάποιο τέρμα για να πάρει το προβάδισμα.
Από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να μην παραβιαστεί η εστία τους και με τον μόνιμο σκόρερ τους, Δημήτρη Σαλπιγγίδη, που νίκησε στην μονομαχία τον Παβιό πήραν τους τρεις βαθμούς της νίκης και παράλληλα την 4η θέση στην βαθμολογία.
Για το συγκρότημα του Γιάννη Ματζουράκη ήταν ο 3ος συνεχόμενος αγώνας για το πρωτάθλημα όπου δεν καταφέρνει να παραβιάσει την εστία των αντιπάλων καθώς την τελευταία φορά που έγινε ήταν απέναντι στον εντός έδρας αγώνα με την Καλλιθέα.

Το πρώτο μέρος δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Αντίθετα πέρα από κάποιες μικροφάσεις δεν έγινε τίποτα το ιδιαίτερο. Στο 17΄ ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε το φάουλ αλλά ο Πιζανόφσκι μπλόκαρε άνετα ενώ ένα λεπτό αργότερα το λάθος γύρισμα του Κωνσταντινίδη στον Φερνάντεζ με το κεφάλι θα μπορούσε να είχε στοιχίσει στον ΠΑΟΚ αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 35΄ ο Άντζας έπιασε την κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Γαρπόζη αλλά ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ μπλόκαρε. Η καλύτερη φάση του αγώνα έγινε στο 44΄ όταν ο Σαλπιγγίδης έκανε την προβολή έπειτα από την σέντρα του Χριστοδουλόπουλου για να καταλήξει η μπάλα άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ξάνθη έχασε μία καλή ευκαιρία 50΄ όταν ο Κιντάναβρέθηκε σε θέση βολήςαλλά το σουτ τουαποκρούστηκε από τον Φερνάντεζκαι μετά από 12 λεπτά ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ. Ο Αραμπατζής έκανε την βαθιά μπαλιά προς τον Σαλπιγγίδη, αυτός νίκησε τον Παβιό και με ένα δυνατό διαγώνιο σουτ έκανε το 1-0.

Από εκεί και πέρα η Skoda Ξάνθη προσπάθησε να αντιδράσει και για ένα διάστημα ήταν καλύτερη και πίεσε τον ΠΑΟΚ ωστόσο δεν κατάφερε να κάνει κάποια καλή ευκαιρία και το 1-0 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Βέβαια ευθύνη φέρει και ο Γιάννης Ματζουράκης που δεν ενίσχυσε την επιθετική γραμμή παρά μόνο στο 87΄ θυμήθηκε τον Βλάση Καζάκη.

Διαιτητής ήταν ο Γιώργος Κασναφέρης. Έδειξε κίτρινη κάρτα στους Ουντέζε, Κωνσταντινίδη – Φλίσκα, Γαρπόζη, Μπαϊκαρά, Παβιό
ΠΑΟΚ: Φερνάντεζ, Καρυπίδης (77' Μαλεζάς), Αραμπατζής, Ουντέζε, Μπαλάφας, Μαλαδένης, Ζαγοράκης (46' Ηλιάδης), Εγκωμίτης (51' Μίετσελ), Κωνσταντινίδης, Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος.
SKODA ΞΑΝΘΗ: Πιζανόφσκι, Παπαδημητρίου, Έμερσον, Λαμπριάκος, Παβιό, Άντζας, Μπαϊκαρά (87' Καζάκης), Φλίσκας, Γαρπόζης, Κιντάνα, Μαχράντζε (80' Τοροσίδης).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γιάννης Μαντζουράκης: «Είχαμε την πρωτοβουλία στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού με εξαίρεση ίσως τα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου. Δεν ξέρω αν θα πρέπει να το πω και αυτό αισθάνομαι. Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ήμουν ο εγωιστής στις δηλώσεις μου, αλλά πάντα έλεγα ότι πίστευα. Στο γήπεδο έπαιξε μια ομάδα και έχασε μόνη της. Δημιουργήσαμε πάρα πολλές ευκαιρίες και κάναμε ένα τεράστιο λάθος στο γκολ. Στο ποδόσφαιρο όμως αυτό μένει. Το αποτέλεσμα και όχι η προσπάθεια. Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ».

Κώστας Φλίσκας: «Πιστεύω ότι κάναμε καλή προσπάθεια όλοι οι παίκτες. Δημιουργήσαμε περισσότερες ευκαιρίες και παίξαμε καλύτερα από τον ΠΑΟΚ. Το λάθος που κάναμε μας στέρησε, αν όχι τους τρεις βαθμούς, αλλά σίγουρα τον ένα».

*** Εντυπώσεις (και πιθανώς και αντιδράσεις) προκάλεσε ο πανηγυρισμός του Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ είχε βρεθεί στο «στόχαστρο» μερίδας οπαδών του συλλόγου, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει και βάζοντας το δάχτυλο στα χείλη του να τους… διατάξει να σωπάσουν.

*** Λίγο μετά την επίτευξη του γκολ, ορισμένοι οπαδοί έβαλαν φωτιά σε δύο καθίσματα. Η φωτιά εξαπλώθηκε και στα διπλανά, με αποτέλεσμα ένα όχημα της πυροσβεστικής να κάνει την εμφάνισή του για την κατάσβεση. Οι οπαδοί που βρέθηκαν εκεί όμως έσπαγαν και πέταγαν καθίσματα και έτσι το έργο των πυροσβεστών δυσκόλευε.

*** Η επέμβαση των ματ δεν έδωσε μία… μερική λύση, αφού οι οπαδοί ασχολούνταν πλέον με αυτούς και όχι με το όχημα της πυροσβεστικής.

***Από τις 6 Φεβρουαρίου 2000 (0-1 τον Άρη) έχει να φύγει νικήτρια από τη Θεσσαλονίκη η Skoda Ξάνθη. Στο διάστημα αυτό των περίπου έξι χρόνων μετρά πέντε ισοπαλίες και έντεκα ήττες.

*** Υπέρ του ΠΑΟΚ είναι προϊστορία των αναμετρήσεων αφού σε 17 αγώνες, ο Δικέφαλος έχει 12 νίκες ενώ η Ξανθιώτικη ομάδα μόλις μία στην πρώτη της παρουσία στην Α΄ Εθνική, ενώ τέσσερις αναμετρήσεις έληξαν ισόπαλες.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620