Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Α΄ ΕΘΝΙΚΗ: Σίφουνας ο Ολυμπιακός μετέτρεψε σε περίπατο το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό – Όλα τα αποτελέσματα της πρεμιέρας

του Φάνη Καραμπιπέρη
fanis@xan.gr

Σε περίπατο μετέτρεψε το ντέρμπι της πρεμιέρας ο Ολυμπιακός περνώντας εύκολα από το Ολυμπιακό στάδιο κερδίζοντας με 2-0 τον μεγάλο του αντίπαλο χάρη σε γκολ των Στολτίδη στο 35΄και Τζόρτζεβιτς στο 89΄. Οι πράσινοι εκτός της ήττας έχασαν με αποβολές τους Κώτσιο και Μόρρις με τον τελευταίο να δέχεται την αρνητική κριτική για τις ενέργειές του. Η ομάδα του Μαλεζάνι παρουσιάστηκε επηρεασμένη από την κούραση του αγώνα με την Βίσλα και εκτός από το πρώτο ημίχρονο δεν μπόρεσε σε κανένα άλλο σημείο να πιέσει τους παίκτες του Σόλιντ.

Με μια εντυπωσιακή νίκη 3-1 επέστρεψαν ο Ακράτητος στα σαλόνια της Α΄ Εθνικής που χόρεψε σε λάτιν ρυθμούς τον Ηρακλή στο «Γιάννης Παθιακάκης». Σοβαροί, πειθαρχημένοι, αποφασισμένοι και με τακτική των αντεπιθέσεων, οι «πράσινοι» του Ίλιε Ντουμιτρέσκου πήραν την νίκη χάρη στα γκολ των Βραζιλιάνων Γκουστάβο, Σάλες και του Αργεντινού Ντε Φραντσέσκο. Στην Καλαμαριά, ο Απόλλωνας πήρε τη νίκη στις καθυστερήσεις με 2-1 από τον ΟΦΗ με τη σφραγίδα του Χάρη Παππά. Ο νεαρός άσος, που επέστρεψε μόλις την Παρασκευή από τον Ολυμπιακό, με τη μορφή δανεισμού, μπήκε ως αλλαγή στο 78' και στο 92' μετά από έξοχη προσπάθεια προσέφερε έτοιμο γκολ στον Μουζαουί, που πέτυχε το τελικό 2-1. Ο Απόλλωνας ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και προηγήθηκε με τον Ουέλινγκτον στο 20'. Ο ΟΦΗ ισοφάρισε με τον Τριανταφύλλου στο 42' .

Ισόπαλος με σκορ 1-1 ολοκληρώθηκε ο αγώνας του Πανιώνιου και της Λάρισας που έγινε κεκλεισμένων των θυρών στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν πολλές ευκαιρίες να πάρουν τη νίκη, ενώ διαμαρτύρονται και για το γκολ των «κυανέρυθρων» που προήλθε από αμφισβητούμενο πέναλτι που κέρδισε ο Μήτρου και εκτέλεσε επιτυχημένα ο Φερνάντες στο 59΄. Στο 66΄ ο Σπάσιτς έφερε το ματς στα ίσα και παρά τις προσπάθειες του αρχηγού των «βυσσινί» Κυπαρίση, το τρίποντο δεν ήρθε για την ΑΕΛ.

Η αυλαία άνοιξε το Σάββατο στα Πηγάδια η SKODA Ξάνθη επικράτησε πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 1-0 επί του ΠΑΟΚ. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης σημείωσε ο Αντζας στο 37ο λεπτό του αγώνα. Στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας, η τοπική ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη με το Αιγάλεω, σ' ένα παιχνίδι που έδειχνε ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά, ένα λεπτό πριν από τη λήξη του αγώνα ο διαιτητής Φινοκαλιώτης δεν καταλόγισε πέναλτι σε ανατροπή του Τελκίνσκι από το Σιντιμπέ με αποτέλεσμα να προκαλέσει τις αντιδράσεις των γηπεδούχων. Καλλιθέα και Αιγάλεω, πάντως μοιράστηκαν γκολ και εντυπώσεις, καθώς αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο "Ελ Πάσο" στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος. Το "Σίτι" άνοιξε το σκορ στο 35ο λεπτό με τον Τσάτσο, ενώ η ομάδα του Στόικο Μλαντένοφ έφτασε στην ισοφάριση χάρη στο γκολ που σημείωσε ο Τσίγκας στο 47ο λεπτό.

Στον δευτεριάτικο αγώνα η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να φύγει με τους βαθμούς της νίκης από τα Δυτικά Προάστια. Πέρυσι ήταν το Αιγάλεω που στέρησε το «τρίποντο» από την Ένωση, ενώ εφέτος η σειρά του Ατρόμητου, ο οποίος στην ιστορική του επιστροφή στα σαλόνια της Α΄ Εθνικής μετά από 25 χρόνια, κατάφερε να κρατήσει στο μηδέν τους «κιτρινόμαυρους» στο κατάμεστο Δημοτικό Στάδιο του Περιστερίου.

Εκκρεμεί ο αγώνας Λεβαδειακού – Ιωνικού που θα διεξαχθεί την Κυριακή 4/9 και θα τον διευθύνει ο Ξανθιώτης Ρωμανός Κοντογιαννίδης. Βοηθοί του θα είναι οι κ.κ. Π. Μαστροδήμος (ΣΔΠ Αθηνών) και Ε. Παπαδάκης (ΣΔΠ Λασιθίου). Χρέη 4ου διαιτητή θα εκτελέσει ο κ. Δ. Δέτσης (ΣΔΠ Αθηνών) ενώ παρατηρητής θα είναι ο κ. Χ. Αθανασόπουλος (ΣΔΠ Πιερίας).

ΣΤΙΣ 11-9-2005

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

ΛΕΒΑΔΕΙΑ

ΙΩΝΙΚΟΣ

ΠΑΟ

ΟΦΗ

SKODA ΞΑΝΘΗ

ΠΑΟΚ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

ΛΑΡΙΣΑ

ΚΑΛΛΙΘΕΑ

ΑΕΚ

ΗΡΑΚΛΗΣ

ΑΙΓΑΛΕΩ

ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620