Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Εκδηλώσεις

Την Δευτέρα 13 Μαρτίου, στις 19.00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πολιτιστικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας Ι.Π.Ε.Τ./ΑΘΗΝΑ, διοργανώνουν την ενδιαφέρουσα διάλεξη της Αρχαιολόγου, Διευθύντριας της ΙΘ’ Εφορείας Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Κομοτηνής κας. Νικολίτσας Κοκοτάκη, με θέμα:

«Η Θράκη από τους μυθικούς χρόνους στην ύστερη αρχαιότητα»

«Στη Θράκη κατοικούσε σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, το δεύτερο σε πληθυσμό έθνος της γης μετά τους Ινδούς. Η γεωγραφική της θέση πάνω στους θαλάσσιους και χερσαίους δρόμους που ενώνουν τον ελλαδικό χώρο με την Ανατολή, το Αιγαίο με τη Μαύρη Θάλασσα, την Ασία με την Ευρώπη, έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στην μακραίωνη ιστορία της…».

Λίγα λόγια για την ομιλήτρια:

Η κα. Ν. Κοκκοτάκη γεννήθηκε στην Τερψιθέα Ναυπακτίας. Σπούδασε Αρχαιολογία στο Ιστορικό και Αρχαιολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 1975 εργάζεται στο Υπουργείο Πολιτισμού. Αρχικά στη Δ/νση Αρχαιοτήτων. Στη συνέχεια και για το διάστημα 1984-1989 εργάσθηκε στην Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Αρχαίας Ολυμπίας όπου ασχολήθηκε κύρια με την ανασκαφή και μελέτη μνημείων μυκηναϊκής εποχής. Το διάστημα 1989-1993 υπηρέτησε στην Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Πατρών.

Από το 1993 υπηρετεί στην ΙΘ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κομοτηνής (από το 2004 ως διευθύντρια) και ασχολείται κύρια με την έρευνα και ανάδειξη της αρχαίας Μαρώνειας.

Συμμετείχε με ανακοινώσεις σε συνέδρια και αρχαιολογικές συναντήσεις και δημοσίευσε άρθρα σε αρχαιολογικά περιοδικά

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620