Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Δελτίο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ

ΤΑΣΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ: «Αναλαμβάνω πρωτοβουλία!»

Αποφασισμένος ο πρόεδρος του Ποσειδώνα για άμεση λύση στο κολυμβητήριο

Με προσωπικές κινήσεις προς όλους τους φορείς, απαντά ο πρόεδρος του Ποσειδώνα Ξάνθης Τάσος Θεοδωρίδης, στο πρόβλημα του Δημοτικού κολυμβητηρίου Ξάνθης. Ήδη ο αντιδήμαρχος Ξάνθης, είχε τις πρώτες επαφές για ολοκληρωμένη εκτίμηση της όλης κατάστασης από το Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου και από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες.

Με πρωτοβουλία του Τάσου Θεοδωρίδη, εκπονείτε ήδη μία προσφορά από αντίστοιχη εταιρία κατασκευών, προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο κάλυψης της στέγης στην πισίνα, με κατασκευή τύπου «μπαλόνι».

Η λύση είχε εφαρμοστεί για χρόνια στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης με επιτυχία. Εξάλλου αναμένεται σύντομα να δοθεί το χρονοδιάγραμμα της απογύμνωσης της στέγης, από ειδικό συνεργείο σε περίπτωση που θα οριστικοποιηθεί η παραπάνω λύση.

Το όλο εγχείρημα πάντως δεν ξεπερνά τους 2 με 3 μήνες, περίοδο που τέθηκε και ως απαραίτητη προϋπόθεση, καθώς η πόλη της Ξάνθης έχει μείνει ήδη ένα τρίμηνο χωρίς κολυμβητήριο (από 20/06/05).

Στην τελευταία γενική συνέλευση των μελών και γονέων του Ποσειδώνα, ο πρόεδρος δεσμεύτηκε απέναντι σε όλους ότι δεν θα αφήσει να περάσει μεγάλο χρονικό περιθώριο με το κολυμβητήριο κλειστό.

Μεταξύ άλλων ο Τάσος Θεοδωρίδης μετέφερε και την σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου Ξάνθης κ. Στυλιανίδη να δοθεί ουσιαστική και σύντομη λύση στο Δημοτικό Κολυμβητήριο. Ο Δήμαρχος φαίνεται να έχει ενοχληθεί ιδιαίτερα από το τέλμα και το αδιέξοδο, που επικρατεί στον χώρο και εξετάζει σοβαρά την λύση της απλοποίησης των χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών, προκειμένου να γίνει κάτι την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι σκληρή κριτική δέχθηκε και ο αντιδήμαρχος Ξάνθης, από τους 30 και πλέον γονείς των αθλητών που παραβρέθηκαν στην συγκέντρωση του Ποσειδώνα. Οι γονείς εξέφρασαν την πικρία τους στον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. για την τροπή που έχει πάρει η κατάσταση στον κολυμβητήριο, καθώς και την στάση του Δήμου Ξάνθης στην ανάληψη πρωτοβουλιών.

Η αμφισβήτηση του παραπάνω ενδιαφέροντος από τον Αθλητικό Οργανισμό και τον κ. Νίκο Παπαδόπουλο, όσο και ιδιαίτερα των ίδιων υπογραφών τους, στις γραπτές διαμαρτυρίες που εξέφρασαν, συζητήθηκε και ήταν κατακριτέο από όλους. Ζητήθηκε έντονα, για μια ακόμη φορά, να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα και οι αρμόδιοι φορείς να σκεφτούν και να νοιαστούν πραγματικά για το μέλλον των 200 παιδιών που βρίσκονταν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο πριν αυτό κλείσει.

Πάντως αναφέρθηκε και η λύση που προωθεί ο Οργανισμός Άθλησης του Δήμου Ξάνθης, για ενίσχυση, αμμοβολή και επίστρωση με χρώμα της ήδη υπάρχουσας στέγης, σε σημείο που να επιτρέπει την απρόσκοπτη λειτουργία του κολυμβητηρίου.

Σε κάθε περίπτωση πάντως έχει αρχίσει να διαφαίνεται μία πρωτοβουλία από ΄λους με απώτερο σκοπό την ουσιαστική λύση του προβλήματος. Ένα είναι σίγουρο:

Η όποια λύση δοθεί, είτε από τον Οργανισμό Άθλησης του Δήμου Ξάνθης, είτε από άλλο πρόσωπο ή φορέα, αυτοί που πρώτοι θα ωφεληθούν θα είναι οι Ξανθιώτες και τα παιδιά τους.

Είναι κρίμα μία ολόκληρη πόλη να βρίσκεται το 2005 χωρίς κολυμβητήριο, την ίδια στιγμή που σε Καβάλα, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη υπάρχουν δύο κολυμβητήρια, ενώ δρομολογούνται και άλλες κατασκευές σε Δράμα και Σέρρες.

Να πούμε τέλος ότι μόνο 4 αθλητές κολύμβησης του Ποσειδώνα Ξάνθης, επέλεξαν ως λύση την καθημερινή μετακίνηση στην Καβάλα, ενώ ο κύριος όγκος των μικρών παιδιών της προαγωνιστικής κατηγορίας βρίσκεται σε αδράνεια και αναμονή λύσης. Η μικρή ηλικία των αθλητών και το βαρύ καθημερινό σχολικό πρόγραμμα, είναι αποτρεπτικοί παράγοντες για την μετακίνησή τους σε γειτονικούς Νομούς.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620