Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Εκδηλώσεις

Την Δευτέρα 29 Μαΐου στις 19.30 το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και το Ι.Π.Ε.Τ./ΑΘΗΝΑ πραγματοποιούν διάλεξη της Αρχαιολόγου της 12ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Καβάλας, κας Σταυρούλας Δαδάκη με θέμα:

«Άβδηρα – Πολύστυλο – Μπουλούστρα.

Πορεία στο χρόνο»

Η περιοχή των Αβδήρων διαγράφει μακρά πορεία μέσα στο ιστορικό γίγνεσθαι της Θράκης. Ξεκινώντας από την ίδρυση της πρώτης αποικίας περί τα μέσα του 6ου αιώνα π.Χ. που οδήγησε στη δημιουργία της αρχαίας πόλης-κράτους Άβδηρα, συνεχίζει στη Βυζαντινή εποχή με το Πολύστυλο, έδρα επισκοπής, επιβιώνει ως μικρός οικισμός στην περίοδο της τουρκοκρατίας για να καταλήξει στους νεότερους χρόνους σε μια ανθηρή κωμόπολη με χριστιανικό πληθυσμό και ελληνική συνείδηση. Παρά τις οικιστικές ασυνέχειες διατήρησε διάχυτα στη μνήμη των κατοίκων της το ιστορικό παρελθόν.

Η Σταυρούλα Δαδάκη γεννήθηκε στην Σάλπη Κομοτηνής.

Αποφοίτησε από την Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1985 με πτυχίο του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας.

Το 1988 απέκτησε τίτλο Μεταπτυχιακών Σπουδών του ιδίου Πανεπιστημίου και το 2004 ανακηρύχθηκε υποψήφια διδάκτορας.

Από το 1986 εργάζεται στην 12η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Καβάλας, ενώ το 1993 διορίσθηκε σε μόνιμη θέση του κλάδου ΠΕ2 αρχαιολόγων.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Ιδρύματος «Λίλιαν Βουδούρη» στην οδό 12 Αποστόλων & Οδυσσέως Ανδρούτσου, στην περιοχή των παλιών καπναποθηκών Ξάνθης.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620