Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Εκδηλώσεις

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, φιλοξενεί στην αίθουσα «Λίλιαν Βουδούρη», την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2006 στις 19.00, την Δρ. Ποτίτσα Γρηγοράκου-Παρνασσού διδάκτορα του Πανεπιστημίου Παρισίων και ερευνήτρια του Ελληνιστικού Πολιτισμού στην Ασία, , στην διάλεξη με θέμα:

«Οι πόλεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου και

ο Ελληνιστικός Πολιτισμός στην Ασία».

Η ομιλία που θα συνοδεύεται με συνεχή ροή εικόνων περιλαμβάνει τα θέματα:

  • Η εξάπλωση των Ελληνίδων πόλεων και του Ελληνικού Πολιτισμού στην Ασία κατά την Ελληνιστική περίοδο.
  • Τα βασίλεια των Ελλήνων Μακεδόνων στην Ασία.
  • Η Οικουμενικότητα της Ελληνικής γλώσσας για πολλούς αιώνες.
  • Η επιρροή στους Πολιτισμούς και τις Τέχνες της Περιοχής.

Η δρ. Ποτίτσα Γρηγοράκου-Παρνασσού είναι Πτυχιούχος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Παρισίων, με ευρύ φάσμα διττών σπουδών, αφ' ενός Οικονομικές και αφ' εταίρου Κλασικές, Φιλολογία-Φιλοσοφία και Ιστορία-Αρχαιολογία, στην Σορβόννη. Ειδικεύτηκε στον Ελληνιστικό πολιτισμό στην Ασία, τον οποίο μελέτησε επί τόπου και επί σειρά ετών στην Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή στην Δαμασκό της Συρίας και στις ανασκαφές της περιοχής.

Είναι επιστημονική συνεργάτης των μεγάλων Γάλλων αρχαιολόγων Ρ. Bernard και Ρ. Leriche που ανασκάπτουν στην Συρία στο Αφγανιστάν και στο Ουζμπεκιστάν.

Στην Ελλάδα ήλθε πρόσφατα ύστερα από 35 και πλέον έτη καριέρας και ζωής σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, Γαλλία, Βέλγιο, Ισπανία ,όπου δίδαξε, έκανε πολλές δημοσιεύσεις και πραγματοποίησε πάρα πολλές διαλέξεις πάνω στο θέμα της ειδικότητας της συμβάλλοντας στη συστηματική προβολή του ελληνικού πολιτισμού.

Στην Ελλάδα συνεργάζεται με τα περιοδικά Ταχυδρόμο, Ιστορία και CORPUS-Αρχαιολογία και συμμετέχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές ιστορικού ενδιαφέροντος.. Έχει πραγματοποιήσει σε διάφορους φορείς πολλές διαλέξεις σχετικές με τον Ελληνιστικό πολιτισμό στην Ασία. Φέρνει μαζί της τα πλέον πρόσφατα και άγνωστα ακόμα εδώ στοιχεία των ξένων αρχαιολογικών ανασκαφών στην Ασία, που είναι πολύ σημαντικά για τον Ελληνισμό και τον ρόλο που έπαιξε ο Ελληνικός πολιτισμός στην περιοχή τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο .

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620