Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Α΄ ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Με επτά… υπέροχους ο Ορφέας ισοφάρισε τις νίκες, με θρίαμβο 69-55 την ΑΕΚ

του Φάνη Καραμπιπέρη
sports@ixanthi.gr

Όλοι όσοι περιμέναμε μια εύκολη επικράτηση της ΑΕΚ στον δεύτερο ημιτελικό διαψευστήκαμε! Ο Ορφέας αν και αγωνίστηκε με σύνθεση ανάγκης και μόλις οκτώ παίκτες εκ των οποίων οι έξι ετοιμοπόλεμοι μετέτρεψε τον αγώνα σε περίπατο όπως δείχνει και το τελικό 69-55, απέναντι στην πρωτοπόρο του Β΄ ομίλου, η οποία υποτίμησε τον αντίπαλό της και την πλήρωσε με συντριβή.

Με την ανέλπιστη νίκη του (σύμφωνα με τα προβλήματα) ο Ορφέας ισοφάρισε την σειρά των αγώνων σε 1-1 και στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι θα τα δώσουν όλα και ότι βγει. Φυσικά και στην Κομοτηνή η αποστολή θα είναι πολύ δύσκολη αφού δεν αναμένονται θεαματικές επιστροφές παικτών.

Οι γηπεδούχοι ήταν συγκλονιστικοί, είχαν ψυχή, θέληση και πάθος για τη νίκη. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τους φιλάθλους, τους οποίους ξεσήκωσε θετικά για την ομάδα τους ο Γκαβανόζης με τις χειρονομίες και τα γαλλικά του, έδωσαν το κάτι παραπάνω που χρειαζόταν λόγω των ελλείψεων μια και έγιναν ο 6ος παίκτης και ήταν οι κυρίαρχοι του αγώνα από την αρχή μέχρι και το τέλος του.

Ακόμη και όταν 85΄΄ πριν το τέλος της 3ης περιόδου η διαφορά μειώθηκε στο 43-39 βρήκαν τις λύσεις και με τους Ηλιόπουλο και Κουτσογιάννη έκλεισαν αυτό το διάστημα στο +8 (47-39) ενώ στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου διεύρυναν το σερί σε 11-0 (54-39). Η διαφορά αυτή ήταν και η μεγαλύτερη στον αγώνα που έμεινε για αρκετό χρονικό διάστημα στην επανάληψη (38-23, 54-39, 62-47).

Από τους νικητές όλοι ήταν κορυφαίοι αλλά στην πρώτη σειρά περνά ο Πασχάλης Κουτσογιάννης που με τους 15 πόντους του ήταν ο παίκτης – κλειδί που εκτέλεσε τους πατριώτες του (Κομοτηναίους) στο διάστημα 29-32.

Από τους ηττημένους προσπάθησαν ο Ρούλης, Παπάκης και Παπαδόπουλος Γ.

Τα 10λεπτα: 16-14, 29-21 ημίχρονο, 47-39, 69-55 τελικό.

Καλή ήταν η διαιτησία των κ.κ. Νέδογλου (Σέρρες) – Κων)νίδη (Σιδηρόκαστρο).

ΟΡΦΕΑΣ (Τσουνάκος – Μεϊμάρης): Νικολαϊδης 8, Αυγερινός 6, Παπούης 9, Κουτσογιάννης 15 (1), Αναγνωστόπουλος 10 (1), Νικηφορίδης, Ηλιόπουλος 9, Κοτσίκης 12.

Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Βουτσάς): Τεπετσικλής, Ρούλης 18 (1), Χριστοφόρου 4,Κοτσαρίδης 1, Παπάκης 8, Γιώργος, Γκαβανόζης 15 (2), Παπαδόπουλους Γ. 6, Κανδύλης 3, Μαμμής.

*** Περί τους 50 φιλάθλους βρέθηκαν στο ΔΑΚ και παρακολούθησαν τον αγώνα, όπου ανάμεσά τους και ο Χριστόφορος Διαμαντής ως εκπρόσωπος του χορηγού και μπορούμε να πούμε ότι έφερε γούρι.

*** Σύσσωμος ο Αρίων (παίκτες – διοίκηση - προπονητής) κατέφθασε στο ΔΑΚ λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, ενώ ο Ταχτσίδης έκανε χρέη οπερατέρ υπέρ του Παπαδόπουλου ελέω τελικού.

*** Ο τελευταίος βρίσκεται στο στόχαστρο του Δημητριάδη αφού η στατιστική του κάτι χάνει. Ευτυχώς υπάρχει και ο Μαρουλάκης που διορθώνει τα κακώς κείμενα.

*** Όσο για τον Κηπουρό η εμφανισιακή του αλλαγή είχε αντίκτυπο στον γυναικείο πληθυσμό που ήταν η αιτία του τροχαίου ατυχήματος (σύμφωνα με τον Δημήτρη Παναγιωτόπουλο) και έτσι δεν αγωνίστηκε αλλά είναι πολύ δύσκολο να προλάβει και τον επαναληπτικό.

*** Να μην ξεχάσουμε και τον συνονόματό μας τον Σπανό που τελευταία τον βρίσκουμε κουρασμένο. Τι φταίει; Ίσως ο Ταβουλτσίδης ο Κώστας να έχει την απάντηση.

*** Τελικά τι θα γίνει με τον κ. Γκουρτζελίδη. Σε όποιον αγώνα Ξανθιώτικης ομάδας βρίσκεται την φέρνει γούρι. Για την ιστορία ήταν ο κομισάριος του αγώνα του ΔΑΚ αλλά λίγο νωρίτερα βρέθηκε ως φίλαθλος στο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ στην νίκη του Αρίωνα.

*** Βαρυσήμαντη δήλωση ετοίμαζαν οι δύο προπονητές Τσουνάκος – Μεϊμάρης αλλά η νίκη την ανέβαλε για μία εβδομάδα. Πάντως ο Κώστας έχει την ευκαιρία να δικαιωθεί στις προβλέψεις του στην Κομοτηνή και να βρεθεί αντιμέτωπος του Αρίωνα στον τελικό.

ixanthi.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620