Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Μετά τον Λουτσιάνο ξαφνικά έφυγε και ο Έμερσον που μεταγράφηκε στην ΑΕΚ με τις ευλογίες της ΠΑΕ Skoda Ξάνθης

του Φάνη Καραμπιπέρη
fanis@xan.gr

Παρελθόν αποτελούν για την Skoda Ξάνθη ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα, όσο και ο φίλος του Εμερσον. Ο πρώτος, συμφώνησε με τον Πανιώνιο για τους 6 μήνες που διανύουμε με δικαίωμα για άλλο ένα χρόνο. Το χαρακτηριστικό της μετακίνησης αυτής είναι ότι αδειάζει μια θέση ξένου. Έτσι ανοίγει ο δρόμος στην Skoda Ξάνθη για την απόκτηση του παίκτη που θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο το δυναμικό της ομάδας. Διακαής πόθος του Γιάννη Ματζουράκη, είναι ο 24χρονος μεσοεπιθετικός του Ακράτητου, Εντού Σάλες. Ο Βραζιλιάνος, που έχει θέλξει με τις φετινές του εμφανίσεις (πρώτος σκόρερ με τέσσερα γκολ), τελεί υπό παραχώρηση από την ομάδα των Ανω Λιοσίων, που θέλει να μειώσει το μπάτζετ και να απαλλαγεί από τα λεγόμενα «βαριά» συμβόλαια. Στην Ξάνθη πάντως εξακολουθούν να παρατηρούν προσεκτικά και την περίπτωση του Πάτρικ Ογκουνσότο του Εργοτέλη. Η φημολογία για τον Νιγηριανό επιθετικό έχει αναπτυχθεί από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν και παραχωρήθηκε στους Κρητικούς ως δανεικός, ο Πασχάλης Μελισσάς.

Η αποχώρηση του Λουτσιάνο από την Skoda Ξάνθη άνοιξε διάπλατα το δρόμο στην ΑΕΚ για το μεγάλο "μπαμ" που δεν έγινε με τον Μπασινά αλλά με την απόκτηση του Έμερσον! Ο Βραζιλιάνος άσος, με πορτογαλικό διαβατήριο, δεν έδωσε το παρών στην Δευτεριάτικη προπόνηση της ομάδας και στην Ξάνθη οργίαζαν οι φήμες ότι βρισκόταν στην Αθήνα μαζί με τον μάνατζερ του Μαρτσέλο προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταγραφή στον Δικέφαλο της Αθήνας. Ο 34χρονος αμυντικός μέσος, παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, μπορεί να δώσει το "κάτι παραπάνω" στην Ένωση και να την οδηγήσει στην υλοποίηση των στόχων της. Ρόλο ρυθμιστή στην υπόθεση αυτή, διαδραμάτισε ο συμπατριώτης του και καλός φίλος του Έμερσον, ο Λουτσιάνο, που έμεινε ελεύθερος και θα συνεχίσει την καριέρα του στον Πανιώνιο.
Τα περί μετακίνησης του φούντωσαν ακόμα περισσότερο, ειδικά μετά τις δηλώσεις του Λουτσιάνο σε ραδιοφωνικό σταθμό, που ουσιαστικά προέτρεπε τον Βραζιλιάνο άσο να φορέσει τα "κιτρινόμαυρα". «Είναι καλύτερα για εκείνον να φύγει από την Ξάνθη. Ειδικά για μια ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ. Το μόνο που στεναχωριέμαι είναι ότι αν φύγει και ο Έμερσον θα αλλάξει σχεδόν όλη η ομάδα».
Την περασμένη Κυριακή, εξάλλου ο Ντέμης Νικολαίδης και ο Ίλια Ίβιτς βρέθηκαν στην Αλεξανδρούπολη (γενέτειρα του πρώτου) για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση της ΠΑΕ Θράκης με την Κοζάνη- και συναντήθηκαν με τον Χρήστο Πανόπουλο. Στο επίκεντρο της συνάντησης των τριών ανδρών ήταν ο Έμερσον και το ενδιαφέρον της Ένωσης να τον εντάξει στο δυναμικό της. Πριν από μερικές ημέρες, η διοίκηση της Skoda Ξάνθης δεν ήθελε ούτε να συζητήσει το ενδεχόμενο παραχώρησης του παίκτη, αλλά φαίνεται πως πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει.

Παίκτης της ΑΕΚ και με υπογραφή είναι από το μεσημέρι της Τρίτης ο Έμερσον. Ο Βραζιλιάνος άσος πέρασε με επιτυχία τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και αυτόματα τέθηκε σε ισχύ το συμβόλαιό του με την Ένωση, διάρκειας 1,5 έτους.

Εμείς με την σειρά μας να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία στις καινούργιες ομάδες τους και να τους ευχαριστήσουμε για τις καλές στιγμές που μας χάρισαν τόσο ο Λούτσι που ήταν αυτός που οδήγησε την Skoda Ξάνθη στην δεύτερη της έξοδο στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ αλλά και του Έμερσον γιατί για 6 μήνες όλη η Ελλάδα μιλούσε για την πόλη μας αφού η αξία του φάνηκε σε όλους τους αγώνες που αγωνίστηκε.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620