Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Εκ των έσω η ενίσχυση της γυναικείας ομάδας της ΑΕΠ που πραγματοποίησε και δύο μεταγραφές

του Φάνη Καραμπιπέρη
fanis@xan.gr

Με την κλήρωση του πρωταθλήματος Α2 Γυναικών που έγινε τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα «Θ. Σιούλης» στα γραφεία της ΟΧΕ, την οποία και παρουσιάσαμε, άρχισε και επίσημα η χρονιά για την ομάδα γυναικών της Α2. Η ΑΕΠ καλείται να παρουσιάσει το αγωνιστικό της πρόσωπο σε ένα πρωτάθλημα που θα είναι αρκετά διαφοροποιημένο από το περσινό. Κατ’ αρχήν πέρυσι από το ξεκίνημα ξεχώριζε η υποψηφιότητα μιας ομάδας, του Άρη Θεσσαλονίκης, για την κατάληψη της πρώτης θέσης και οι υπόλοιπες ομάδες κυμαίνονταν περίπου στα ίδια επίπεδα. Οι περσινές νεοφώτιστες, Α.Ε.Π. Ξάνθη και Φιλώτας, πάλεψαν πολύ σκληρά για να εξασφαλίσουν την παραμονή σε ένα πρωτάθλημα που οι διαφορές στη βαθμολογία ήταν πολύ μικρές και ανατρέψιμες. Με λίγα λόγια όλες οι ομάδες εκτός από Άρη και Δράμα στην αρχή, «έβραζαν στο ίδιο καζάνι» και τερμάτισαν πολύ κοντά η μια στην άλλη.

Στο φετινό πρωτάθλημα, πρώτη βασική διαφορά που αφορά και την Ξανθιώτικη ομάδα, είναι ότι οι δυο νεοφώτιστες ομάδες, Καστοριά και η γνώριμη Νέμεσις Θεσσαλονίκης, πολύ δύσκολα θα εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην κατηγορία, εκτός απρόοπτου βέβαια. Αυτό σημαίνει ότι η παραμονή για την ΑΕΠ φαντάζει πολύ πιο εφικτή από πέρσι. Από την άλλη, βασικές υποψήφιες για την άνοδο στην Α1 προβάλλουν φέτος ο Φίλιππος Βέροιας και ο Εθνικός Κοζάνης. Ο Φίλιππος ενισχύθηκε σημαντικά παίρνοντας από την Νέα Ιωνία την Στέλλα Γιούπη (πλέϊ μέϊκερ της Εθνικής Γυναικών), την έμπειρη Τηλαβερίδου και την Εύη Κελετζή από τον Γ.Σ. Δράμας! Φαίνεται ότι η οικονομική συμφωνία της γυναικείας ομάδας με ένα όμιλο ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων της Βέροιας εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις για το μεγάλο άλμα και την επιστροφή της Βέροιας στην Α1 γυναικών μετά από πολλά χρόνια. Αυτά βέβαια όλα, θα πρέπει να κριθούν και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η άλλη ομάδα που δηλώνει διεκδικήτρια του τίτλου είναι ο Εθνικός που στον δεύτερο γύρο του περσινού πρωταθλήματος πέρασε σαν τραίνο μέσα από όλα τα γήπεδα δείχνοντας ότι «ξύπνησε» η διάθεση για επάνοδο στην Α1. Φέτος ενισχύθηκε με την Αθηνά Βασιλειάδου από τον Αρίωνα Πτολεμαϊδας. Από εκεί και πέρα Ξάνθη Φιλώτας, Δράμα και Ποσειδώνας Βέροιας θα αποτελέσουν το «σκληρό πυρήνα» του πρωταθλήματος, αφού η πορεία τους θα επηρεάσει άμεσα την κορυφή και την «ουρά» της βαθμολογίας. Όλα αυτά βέβαια στα χαρτιά, αφού όλα κρίνονται μέσα στα γήπεδα.

Η διοίκηση της ΑΕΠ, γνωρίζοντας τα καινούργια δεδομένα του πρωταθλήματος, αποφάσισε να στηρίξει την παρουσία του γυναικείου τμήματος στην προσπάθειά του. Για το σκοπό αυτό συνεδρίασε τον Ιούνιο και εξέτασε τους τρόπους με τους οποίους θα εξασφαλίσει μια καλύτερη πορεία της ομάδας στο καινούργιο, πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Αφού έγινε μια καταγραφή των αναγκών σε έμψυχο υλικό, σχεδιάστηκαν έγκαιρα οι κινήσεις για μεταγραφές.

Η ΑΕΠ ενισχύθηκε φέτος με δυο παίκτριες που αγωνίζονται στην περιφέρεια, για να καλυφθεί το κενό της Γεωργίας Καρύδη που πήρε μεταγραφή για τον Φαίακα Κέρκυρας. Πρόκειται για την Άρτεμη Πιπερίδου, διεθνή με την Εθνική Νέων Γυναικών που αγωνίζεται αριστερό ίντερ και κεντρική, που αποκτήθηκε από τον Αμύντα Αμυνταίου και τη Δήμητρα Θυμή, που αγωνίζεται αριστερό και δεξί ίντερ και αποκτήθηκε από τον Ποσειδώνα Λουτρακίου. Οι παίκτριες που έφυγαν από το ρόστερ της ΑΕΠ είναι, εκτός της Καρύδη, η Χριστίνα Τσιολαρίδου που πήγε στο Γ.Σ. Δράμας και η Βάσω Καρύδου που πήγε δανεική για ένα χρόνο στον γείτονα Α.Σ. Δημοκρίτειο.

Πέρα όμως από τις μεταγραφές, υπάρχουν και άλλα καινούργια πρόσωπα στη γυναικεία ομάδα που προέρχονται από την πλούσια υποδομή της ΑΕΠ. Πρόκειται για τις κορασίδες της ΑΕΠ που αναμένεται να βοηθήσουν την προσπάθεια της γυναικείας ομάδας. Αυτές οι αθλήτριες είναι η Ελένη Προκοπίδου, η Σάσα Μελισσοπούλου, η Κατερίνα Πολιτίδου, η Μαρία Χριστοδούλου, η Χριστίνα Χριστοδούλου, η Ειρήνη Παπάσοβα, Η Γιώτα Σαββόγλου, η Νάνση Ράπτη, η Μαρία Σιμονιάν, η Μάρθα Κανδηλίδου και η Ιωάννα Σαμουργκανίδου.

Σημαντική είναι και η επιστροφή στην ενεργή δράση του πλέϊ μέϊκερ της ομάδας, Άννας Πετριάδου, που ξεπέρασε τα προβλήματα τραυματισμών που την ταλαιπώρησαν την προηγούμενη χρονιά και συμμετέχει κανονικά στην προετοιμασία της ομάδας. Επίσης ευχάριστα είναι τα νέα και για την Ελένη Ελευθεριάδου, η οποία αναμένεται να επιστρέψει στην ενεργό δράση από τον Δεκέμβριο.

Κανονικά ξεκίνησε η προετοιμασία της ΑΕΠ για το νέο πρωτάθλημα. Η έναρξη της προετοιμασίας έγινε στις 18 Αυγούστου με μεγάλη συμμετοχή και ενθουσιασμό για τις δυνατότητες της ομάδας. Το πρόγραμμα της προετοιμασίας ξεκίνησε με φυσική κατάσταση, περιλάμβανε τριπλές προπονήσεις και από τις αρχές του Σεπτεμβρίου η ομάδα μπήκε στο γήπεδο. Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε ένα πρώτο φιλικό παιχνίδι με τους Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης στην Αλεξανδρούπολη. Τα συμπεράσματα ήταν θετικά και εντοπίστηκαν από τον Τριαντάφυλλο Χριστοδουλίδη τα σημεία που χρειάζονται περισσότερη δουλειά. Μια από τις πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι φέτος η ΑΕΠ θα είναι σε θέση να παίξει πιο γρήγορο χάντμπολ και να προσφέρει μεγαλύτερες συγκινήσεις σε αυτούς που θα παρακολουθήσουν τα παιχνίδια της. Το προηγούμενο Σάββατο έγινε το δεύτερο φιλικό στη Θεσσαλονίκη, με τον Άρη Θεσσαλονίκης που φέτος θα παίζει στα σαλόνια της Α1. Σε αυτό το φιλικό έγιναν οι πρώτες δοκιμές στις τακτικές που θα χρησιμοποιήσει φέτος η ΑΕΠ σε άμυνα και επίθεση. Το πρωτάθλημα αρχίζει σε ένα μήνα περίπου (29 Οκτωβρίου) και όλα δείχνουν ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη για την πρεμιέρα.

Βασικός στόχος της ΑΕΠ για την καινούργια χρονιά θα είναι η άνετη παραμονή και η καθιέρωση στην κατηγορία με μια καλύτερη πορεία από την περσινή και η ενσωμάτωση στην ομάδα των αθλητριών που ήρθαν από την υποδομή.

ΣΧΟΛΙΑ

*** Δρομέας μεγάλων αποστάσεων θα γίνει η ΑΕΠ φέτος, αφού η γεωγραφική κατανομή του βορείου ομίλου της Α2 αναγκάζει την Ξανθιώτικη ομάδα να παίξει σε Καστοριά, Πτολεμαίδα, Λέχοβο, Βέροια, Θεσσαλονίκη και Δράμα.

*** Με δυσκολία αποχωρίζεται την ομάδα η Γεωργία Καρύδη, αφού είχε «δεθεί» πολύ με τις συμπαίκτριές της. Το ίδιο ισχύει και για τις συναθλήτριές της που σε κάθε ευκαιρία εκδηλώνουν την αγάπη τους για τη συμπαίκτριά τους που φεύγει μετά από τέσσερα χρόνια παρουσίας στην ομάδα. Φεύγοντας μάλιστα ζήτησε και μια φανέλα, …ακόμη, για ενθύμιο. Ο κόουτς της το υποσχέθηκε αφού όπως δήλωσε, «της αξίζει γιατί την τίμησε και με το παραπάνω τη φανέλα της ΑΕΠ».

*** Για άλλη μια φορά ο Γ.Σ. Δράμας έδειξε ότι δεν συμπαθεί την Ξάνθη, χαλώντας κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή τη μεταγραφή της Κελετζή στην ΑΕΠ. Προτίμησε να δώσει την παίκτρια στον Φίλιππο Βέροιας!

*** Θρίλερ για γερά νεύρα ήταν η μεταγραφή της Πιπερίδου στην ΑΕΠ, αφού ο Αμύντας ήταν ανένδοτος και για την παίκτρια ενδιαφέρονταν και ο Μ.Π.Σ. Φιλώτας. Τελικά η κ. Καραγιαννίδου τα κατάφερε.

*** Επιτυχιών συνέχεια για την ΑΕΠ στις εισαγωγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση! Η Άννα Φραγκούδη πέρασε στο ΤΕΙ Δομικών έργων Θεσσαλονίκης, η Τζένη Παπάσοβα στο Χημικό Θεσσαλονίκης και η Γιάννα Καραγκιοζίδου στο ΤΕΙ Λογοθεραπείας στα Γιάννενα. Τις θερμότερες ευχές από εμάς για τα κορίτσια αλλά και την ΑΕΠ που αποδεικνύει ότι ο σύλλογος καλλιεργεί εκτός από το άθλημα και το πνεύμα.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620