Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Εκδηλώσεις

Μια πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι παρευρέθησαν το απόγευμα της Δευτέρας 20 Μαρτίου στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Ο καθηγητής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, τέως διοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας και πρέσβης της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, κ. Δημήτρης Γερμίδης με θέμα την ηγεμονική παγκοσμιοποίηση ή τον σύγχρονο φεουδαλισμό, αναφέρθηκε στην Παγκοσμιοποίηση τονίζοντας τον παραγκωνισμό των όρων κοινωνικός, πολιτικός και πολιτιστικός. Ο κ. Καθηγητής αφού αναφέρθηκε στις συνταρακτικές αλλαγές που συνέβησαν στον κόσμο τα τελευταία χρόνια και σφράγισαν την πορεία του, τόνισε την ανάγκη αντικατάστασης του ενός ηγεμόνα στην παγκοσμιοποίηση από πολλούς πόλους (Ευρώπη, Κίνα, Βραζιλία, Αυστραλία) που θα εξασφαλίζουν ειδικά για τις πολύ φτωχές χώρες δικαιότερους όρους και καλύτερες συνθήκες ζωής.

Ακόμη παρομοίασε την σημερινή κατάσταση με το Φεουδαλιστικό σύστημα που αναπτύχθηκε στην Ευρώπη μετά τον 9ο αι.

Μετά το τέλος της συζήτησης αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος με το κοινό που βοήθησε στην επίλυση πολλών αποριών και προβληματισμών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Πρόεδροι της διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας-Καβάλας- Ξάνθης κ. Κων/νος Τάτσης και Ροδόπης Έβρου κ. Χρήστος Χατζόπουλος, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων και πλήθος κόσμου.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620