Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Τοπικά Νέα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23.05.2005

ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΡΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ, ΜΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΣΕ ΣΗΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ.

Κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών που περιήλθαν σε γνώση της Υπηρεσίας μας (Τ.Α. Ξάνθης) ότι ένας 38χρονος άνδρας , κάτοικος Ξάνθης, διακινεί ναρκωτικές ουσίες, την 22.05.2005 και ώρα 21.00, στο 7o χιλ. της Ε. Ο. Ξάνθης-Καβάλας, εντοπίσθηκε να κινείται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του. Στο αυτοκίνητο επέβαινε σαν συνοδηγός και ένας 28χρονος άνδρας, κάτοικος Ξάνθης. Προκειμένου να αποφύγουν τον αστυνομικό έλεγχο, δεν συμμορφώθηκαν σε σήματα ένστολων αστυνομικών, συνεργείου ελέγχου (Σ.Τ.Ε.Κ.) του Τ.Α. Ξάνθης και Τ.Σ.Φ Κοτύλης, προσπαθώντας να διαφύγουν αναπτύσσοντας ταχύτητα. Ακολούθως, συνέχισαν την κίνησή τους καταδιωκόμενοι από περιπολικά οχήματα της Διεύθυνσής μας, που έκαναν συνεχή χρήση ηχητικών και φωτεινών προειδοποιήσεων (σειρήνας και φάρων) και τελικά το όχημά τους ακινητοποιήθηκε μετά από νόμιμη χρήση υπηρεσιακού πυροβόλου όπλου με το οποίο αστυνομικός της Υπηρεσίας μας πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό. Ο α΄ δράστης εξερχόμενος από την θέση του οδηγού του οχήματος δεν συμμορφώθηκε με τις εντολές των αστυνομικών και απώθησε βίαια αστυνομικό της Υπηρεσίας μας, προσπαθώντας να διαφύγει, πλην όμως συνελήφθη με την συνδρομή και άλλων αστυνομικών.

Ανωτέρω δράστες κατά την διάρκεια της καταδίωξης και προ της ακινητοποιήσεως του οχήματος, πέταξαν στο οδόστρωμα δύο (02) νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν κάνναβη βάρους 870 γρ. και 550 γρ. αντίστοιχα.

Το ανωτέρω όχημα και οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν, ενώ οι δράστες με την σχηματισθείσα δικογραφία σε βάρος τους, θ’ αποσταλούν αρμοδίως.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης.

ΚΛΟΠΗ ΜΕ ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

Στις 22-05-2005 και από ώρες 02.00΄ έως 08.00΄στο Δέκαρχο Ξάνθης, άγνωστος ή άγνωστοι δράστες αφού παραβίασαν παράθυρο καταστήματος ‘’ SUPER MARKET’’ ιδιοκτησίας 38χρονης κατοίκου ομοίως, αφήρεσαν διάφορα είδη αξίας δύο χιλιάδων πεντακοσίων (2.500) ευρώ, καθώς και διάφορα κέρματα αξίας διακοσίων (200) ευρώ. Δράστης ή δράστες αναζητούνται. Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ξάνθης.

ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΕΛΑΦΡΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ

Στις 22.05.2005 και ώρα 16.00΄ στην Ξάνθη,43χρονη γυναίκα κάτοικος ομοίως, οδηγώντας με το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητό της, παραβίασε ερυθρό σηματοδότη, με αποτέλεσμα να συγκρουσθεί πλαγιομετωπικά με Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 42χρονου, κατοίκου Κιμμερίων Ξάνθης. Οδηγοί αμφοτέρων των οχημάτων καθώς και δύο συνεπιβάτισσες του α΄ οχήματος ,ηλικίας 43και 76 ετών, αμφότερες κάτοικοι Κομοτηνής, τραυματίσθηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο Γ.Ν.Ξάνθης. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης.

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΤΗΣ Α. Δ. ΞΑΝΘΗΣ ΑΠΟ 16 – 5 – 2005 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 22 – 5 – 2005

ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ

:

-

ΝΕΚΡΟΙ

:

-

ΣΟΒΑΡΑ

:

2

ΣΟΒΑΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

:

2

ΕΛΑΦΡΑ

:

2

ΕΛΑΦΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

:

5

Σ Υ Ν Ο Λ Ο

:

4

Σ Υ Ν Ο Λ Ο

:

7

ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΑΙΤΙΑ

α) Έλλειψη δέουσας προσοχής κατά την οδήγηση, β) Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, γ) Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, δ) Αντικανονικό προσπέρασμα.

ixanthi.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620