Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Εκδηλώσεις

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης συνεχίζοντας μια πολύπλευρη και πολλαπλά ωφέλιμη συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης νομού Ξάνθης συμμετέχει εφέτος στην πραγματοποίηση του προγράμματος του γυμνασίου Σμίνθης «Μοτίβα, χρώματα και γράμματα» -ένα πολιτιστικό πρόγραμμα για τη λαϊκή χειροτεχνία με παράπλευρα οφέλη-

Πρόκειται για πρόγραμμα που υλοποιείται από τους καθηγητές του γυμνασίου Σμίνθης, Δήμητρα Κατάκη Φιλόλογο, Λίλα Μυλωνά καθηγήτρια Καλλιτεχνικών και Βασίλη Ρήγα καθηγητή Πληροφορικής με στόχους: τη μελέτη και προβολή της τοπικής λαϊκής χειροτεχνίας (πλεχτά, κεντήματα, υφαντά), την τόνωση της αυτοεκτίμησης των μαθητών ως μελών μειονοτικής πολιτισμικής ομάδας και την ενθάρρυνση της έκφρασης μέσω της τέχνης και της γλώσσας.

Τα στάδια υλοποίησης του προγράμματος είναι:

· Συγκέντρωση υλικού

· Ανάλυση της έννοιας του μοτίβου

· Παρατήρηση των μοτίβων κυρίως σε κάλτσες και τερλίκια

· Φωτογράφηση, ζωγραφική αποτύπωση, σάρωση στον ηλεκτρονικό υπολογιστή

· Ψηφιακή ζωγραφική εμπνευσμένη από τα μοτίβα

· Έκδοση εργασιών σε έντυπο

· Έκθεση στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

Φιλοσοφία του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης από την αρχή της λειτουργίας του είναι ότι, πολιτισμός και εκπαίδευση είναι δυο άρρηκτα δεμένες μεταξύ τους έννοιες,

δύο έννοιες που βρίσκονται σε συνεχή διάλογο.

Γι αυτόν ακριβώς το λόγο έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς η μεγάλη συμμετο­χή μαθητών στα ειδικά προγράμματα που οργανώνει ή στηρίζει το Ίδρυμα.

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τον προϊστάμενο της Δ/θμιας εκπαίδευσης νομού Ξάνθης κ. Ανδρέα Μόσχου που πάντοτε με ιδιαίτερη προθυμία συνεργάζεται μαζί μας, τον διευθυντή του γυμνασίου κ. Κων/νο Δεληγεώργη που στήριξε από την αρχή και εξακολουθεί να στηρίζει με ενθουσιασμό την όλη προσπάθεια, καθώς και τη φιλόλογο κα. Δήμητρα Κατάκη που ήταν αυτή που εμπνεύστηκε το πρόγραμμα και μας πρότεινε τη συνεργασία, αλλά και αυτή που σε συνεργασία με την κα. Μυλωνά και τον κ. Ρήγα, επιβλέπει την υλοποίηση του.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620