Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Α΄ ΕΘΝΙΚΗ: Δίκαιη πρόκριση στα προημιτελικά για την Skoda Ξάνθη μετά το 0-0 στο Σίτι

του Φάνη Καραμπιπέρη
  
sports@ixanthi.gr

Την πορεία της στο θεσμό του Κυπέλλου θα συνεχίσει η Skoda Ξάνθη που τελικά το υπέρ της 1-0 του πρώτου αγώνα στα Πηγάδια φάνηκε αρκετό στη ρεβάνς του Σαββάτου αποσπώντας σχετικά εύκολα "λευκή" ισοπαλία από το Αιγάλεω και μαζί το εισιτήριο για τα προημιτελικά του θεσμού. Εκεί θα αντιμετωπίσει την Λάρισα, που είχε πάρει λίγες ημέρες νωρίτερα την πρόκριση σε βάρος της Χαλκηδόνας με συνολικό σκορ 3-2.

Η ομάδα του Ίλιε Ντουμιτρέσκου, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα δεν μπόρεσε να διασπάσει την άμυνα της Skoda Ξάνθης, η οποία ευτύχησε να έχει σε εξαιρετική ημέρα τον γκολκίπερ Πιζανόφσκι. Ο τελευταίος σταμάτησε όλες τις απόπειρες των παικτών του «Σίτι» και συγκεκριμένα του Μπάρκογλου για γκολ.

Μόλις στο 2΄ ο Μπαϊκαρά απείλησε τον Σιντιμπέ με δυνατό σουτ, το οποίο κατέληξε άουτ. Το ψύχος που πλήττει από το βράδυ της Παρασκευής τη χώρα μας εμπόδισε τους παίκτες του Αιγάλεω και της Ξάνθης να ξεδιπλώσουν τις τεχνικές αρετές τους στον αγωνιστικό χώρο του «Σταύρος Μαυραθαλασσίτης». Οι δύο αντίπαλοι αναλώθηκαν σε ένα παιχνίδι κέντρου με τους γηπεδούχους να έχουν μια ελαφρά υπεροχή. Έξι λεπτά αργότερα, ο Κύρος Βασσάρας γλίστρησε και τραυματίστηκε με αποτέλεσμα να πάρει τη θέση του ο 4ος διαιτητής, ο Γιώργος Δούρος. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι υπέστη διάστρεμμα. Στο 20΄και στο 40΄ ο Μπάρκογλου δεν κατάφερε να νικήσει τον Πιζανόφσκι που κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο έτερος Ρουμάνος ανακάτεψε την τράπουλα, τοποθετώντας σε θέση φορ τον Νικολόπουλο προκειμένου να πιέσει η ομάδα του να πετύχει το κρίσιμο γκολ. Η αντίδραση του Γιάννη Ματζουράκη ήταν άμεση. Ο τεχνικός της Ξάνθης έδωσε εντολή στον Λαμπριάκο να οπισθοχωρήσει και να αγωνιστεί σε ρόλο στόπερ ώστε να αποφευχθούν οι επικίνδυνες καταστάσεις από τις σέντρες των γηπεδούχων.  Στο 72` ο Αγρίτης δεν μπόρεσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις αναστάτωσης των Ξανθιωτών, αφού καθυστέρησε να βγάλει σε θέση βολής κάποιον συμπαίκτη του. Στο 85` ο Πιζανόφσκι απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Μπάρκογλου.

Την κίτρινη κάρτα του Γιώργου Δούρου αντίκρισαν οι  Μαχράτζε, Τσάτσος, Νικολόπουλος, Καζάκης

ΑΙΓΑΛΕΩ: Σιντιμπέ, Αμπονσά, Χρήστου, Ψωμάς, Αλεξόπουλος, Μπάρκογλου, Αγγος (65` Μακρής), Αγρίτης, Τσάτσος, Φωτάκης, Μανουσάκης (46` Νικολόπουλος).

SKODA ΞΑΝΘΗ: Πιζανόφσκι, Ζαπρόπουλος, Πρίττας, Αντζας, Σίκοφ, Παπαδημητρίου, Λαμπριάκος, Λουτσιάνο (80` Καζάκης), Κάραμπας (37` λ.τρ. Μελισσάς), Μαχράτζε, Μπαϊκαρά (90` Κουρακ).

 

*** Ο θρίαμβος της ΑΕΚ μέσα στη Λεωφόρο με 3-1 έδωσε στην Ένωση σημαντική νίκη πρόκριση επί του Παναθηναϊκού και έστειλε τον Ζντένεκ Σκάζνι στο... σπίτι του. Ο Ολυμπιακός, εξασφάλισε την πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης, νικώντας 2-0 τον Ηρακλή, με τον Ριβάλντο να πετυχαίνει ένα εκπληκτικό γκολ-φάουλ. Η Λάρισα έκανε την μεγάλη έκπληξη αν και γνώρισε «γλυκιά» ήττα 1-0 από τη Χαλκηδόνα. Την πρόκριση πήρε και ο Απόλλων Καλαμαριάς μετά το 0-0 με τον ΟΦΗ. Ο Άρης αν και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο τελικά νίκησε με το ίδιο σκορ (2-1) τον Εθνικό και στη Νίκαια. Στις 9 και στις 16 Φεβρουαρίου θα γίνουν οι δύο αγώνες για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στην Καστοριά και την Πτολεμαίδα. Η πρώτη συνάντηση θα γίνει στην Καστοριάς (17:00), ενώ ο επαναληπτικός στο Δημοτικό Στάδιο Πτολεμαίδας (14:30).

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ
1. Άρης - Απόλλων Καλαμαριάς
2. Πανιώνιος - ΑΕΚ
3. Καστοριά ή Πτολεμαϊδα - Ολυμπιακός
4. Λάρισα - Skoda Ξάνθη

ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ
Νικητής 1-Νικητής 4
Νικητής 2-Νικητής 3

 

 

 

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620