Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Ζαλίστηκε στο …. Καραϊσκάκη η Skoda Ξάνθη πέφτοντας άδοξα από την κορυφή μετά την ήττα με 2-0 από τον Ολυμπιακό

του Φάνη Καραμπιπέρη
fanis@xan.gr

Τα πρώτα λεπτά κάθε ημιχρόνου ήταν αυτά που έκριναν το ντέρμπυ κορυφής ανάμεσα στην SKODA ΞΑΝΘΗ και τον Ολυμπιακό για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α! Εθνικής κατηγορίας. Συγκεκριμένα μόλις στο 1΄ λεπτό μετά από σέντρα του Καφέ από τα δεξιά ο Βασίλης Τοροσίδης έστειλε την μπάλα άθελα του στα δίχτυα της ομάδας του. Παράλληλα αυτό ήταν το 3ο αυτογκολ που πετυχαίνουν οι παίχτες του Γιάννη Ματζουράκη καθώς είχαν προηγηθεί αυτά του Ζαπρόπουλου στο Ηράκλειο και αυτό του Σίκωβ στο Αιγάλεω.
Η εξέλιξη αυτή σίγουρα επηρέασε τους ποδοσφαιριστές της SKODA ΞΑΝΘΗ οι οποίοι και στο πρώτο 15λεπτο είχαν χάσει τον ρυθμό τους και προσπαθούσαν να…συνέλθουν από το σοκ. Στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν την συνάντηση και είχαν τις ευκαιρίες ώστε να γίνουν απειλητικοί αλλά οι προσπάθειες τους δεν είχαν ευτυχή κατάληξη.
Στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 54ο λεπτό σε εκτέλεση κόρνερ του Ολυμπιακού ο κ. Ζωγράφος υπέδειξε την εσχάτη των ποινών όταν ο Στολτίδης βρέθηκε στο έδαφος σε μαρκάρισμα από τον Τοροσίδη. Πέρα από το πέναλτι ο νεαρός αμυντικός είδε και την 2η κίτρινη κάρτα Ο Τζόρτζεβιτς ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 80ο λεπτό ο Παρασκευάς Άντζας αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα από τον Κο Ζωγράφο, καθώς ο Αθηναίος διαιτητής θεώρησε πως ο έμπειρος μεσοαμυντικός ήταν ο τελευταίος παίχτης, με την SKODA ΞΑΝΘΗ να μένει με 9 παίχτες μέχρι το τέλος του αγώνα, βάζοντας οριστικά τέλος στην υπόθεση νίκη για τους ερυθρολεύκους.
Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Πάντος (46' Μαυρογενίδης), Γεωργάτος, Τουρέ, Ανατολάκης, Στολτίδης, Καφές, Τζόρτζεβιτς (88' Οκκάς), Ριβάλντο, Μπαμπανγκίντα, Ντάνι (79' Ντακόλ)
SKODA ΞΑΝΘΗ: Πιζανόφσκι, Παπαδημητρίου, Έμερσον, Λουτσιάνο (80' Μαχράτζε), Λαμπριάκος, Παβιό (70' Καζάκης), Άντζας, Τσικίνιο, Μινέιρο (85' Μπαϊκαρά), Τοροσίδης, Σίκοφ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γιάννης Ματζουράκης: Ηταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Το κάναμε ακόμα πιο δύσκολο μετά το αυτογκόλ. Απέναντί μας είχαμε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός. Οι παίκτες μου έπρεπε να είναι περισσότερο ψύχραιμοι. Χάσαμε δίκαια.

Σταύρος Λαμπριάκος: Είχαμε να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό που ήθελε πάση θυσία ένα θετικό αποτέλεσμα. Μετά το πέναλτι χάσαμε την συγκέντρωσή μας. Εκνευρίστηκα με την εξέδρα γιατί μου έβριζαν τη μάνα.

***Ο Βασίλης Τοροσίδης σημείωσε το πρώτο αυτογκόλ στην καριέρα του, υπέπεσε στο πρώτο πέναλτι και δέχθηκε την πρώτη κόκκινη κάρτα.

*** Εισιτήρια: 29.646 - Εισπράξεις: 419.805

ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΤΟ ΤΕΠ

Στο ντέρμπυ κορυφής της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Νέων η SKODA ΞΑΝΘΗ με τον Ολυμπιακό αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1. Το γκολ για τους γηπεδούχους ο Κερεφίδης ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί με γκολ του Μαρκάκη.
Στο 59’ ο Μαρκάκης με σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 0-1 και αφού πρώτα η μπάλα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον Αντώνη Βούλγαρη.
Στο 78’ οι γηπεδούχοι πέτυχαν το γκολ που τόσο πολύ έψαχναν. Ο Κερεφίδης που είχε περάσει νωρίτερα σαν αλλαγή επωφελήθηκε από την πάσα του Λαμπερνάκη μέσα στην περιοχή και με σουτ πάνω στην κίνηση έκανε το τελικό 1-1.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Νίκος Χρηστάκης (Ταβλαρίδης – Βουτσάς).
SKODA ΞΑΝΘΗ: Βούλγαρης, Κοτζάκελης (62’ Προβατίδης), Κομεσίδης, Γιαντσέλης, Καραθανάσης (55’ Σεφερίδης), Λουίζος, Ριζογιάννης, Τσαμπαζόπουλος (74’ Κερεφίδης), Λαμπερνάκης, Χασομέρης, Παλάσκας Θ.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620