Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Δελτίο Τύπου

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

Αθήνα 7/6/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ και ΑΚΕ

ΠΡΟΣ: Την Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης

Ο διορισμένος Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ) κ. Ζαχαρόπουλος δρών ως κομματικός εκπρόσωπος της Ν. Δ. απαντά στην με αριθμό 10645/1468/12-5-2006 ερώτηση μέλους της εθνικής αντιπροσωπείας σε ύφος που δεν αρμόζει σε δημόσιους λειτουργούς. Οφείλετε να του υπενθυμίσετε ότι η ΕΤΑ δεν είναι ούτε της Ν. Δ. ούτε του ΠΑΣΟΚ , είναι δημόσια επιχείρηση και ως τέτοια πρέπει να απαντά στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Οι τυχόν πολιτικές και κομματικές απόψεις είναι αρμοδιότητα της Υπουργού και όχι των διορισμένων στελεχών των ΔΕΚΟ.

Επί της ουσίας της απαντήσεως τώρα αναδεικνύονται τα εξής:

Οι 500 δικαστικές εκκρεμότητες από λάθη της προηγούμενης επί ΠΑΣΟΚ Διοικήσεως, μετατρέπονται τελικώς σε 12 αγωγές μισθωτών ενώ οι υπόλοιπες αποτελούν συνήθεις δικαστικές εκκρεμότητες που αφορούν εργασιακές διαφορές και αμφισβητήσεις ιδιοκτησιακού χαρακτήρα που συναντώνται συχνά σε εταιρίες και κυρίως σε αυτές που διαχειρίζονται ακίνητα.

Ο κ. Ζαχαρόπουλος παραπλανεί συνειδητά την εθνική αντιπροσωπεία στα εξής:

  1. Υποβάλλει συνημμένα την έκθεση νομικού ελέγχου της 21/12/2003 έγκυρου γραφείου το οποίο είχε προσληφθεί από τις ανάδοχες τράπεζες (EUROBANK – ΠΙΣΤΕΩΣ – ΕΜΠΟΡΙΚΗ). Αποκρύπτει όμως το συμπέρασμα της έκθεσης το οποίο αναφέρει επί λέξει ότι «η εταιρεία δεν έχει υποπέσει σε παράβαση διατάξεων του εμπορικού ή άλλου νόμου, η οποία παράβαση ενδεχομένως θα δημιουργούσε προβλήματα στη λειτουργία της Εταιρείας, ούτε προέκυψε κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο που ενδεχομένως θα έθετε σε κίνδυνο την νομική ή οικονομική κατάσταση της Εταιρείας..».
  2. Εμφανίζει τα ταμειακά αποθέματα των 20 εκ ως προϊόν χρηστής διαχείρισης ενώ στην πραγματικότητα οφείλονται στο γεγονός ότι ενώ ο προκάτοχος του κ. Ζαχαρόπουλου διορισθείς από την κυβέρνηση της Ν.Δ. πλήρωσε φόρους και μερίσματα 20 εκ. ευρώ , ο κ. Ζαχαρόπουλος καταθέτοντας ψευδή φορολογική δήλωση για την δημόσια επιχείρηση ΕΤΑ , εμφάνισε ζημιές και απέφυγε την καταβολή φόρων και μερισμάτων τα οποία τώρα εμφανίζει ως κέρδη.
  3. Αποφεύγει να απαντήσει επί της καταγγελίας που κατετέθη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απευθείας ανάθεση στην PRICE WATER HOUSE COUPERS συμβάσεως υπηρεσιών ύψους 2 εκ. ευρώ. ΄Ετσι αναγκάζει μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας να καταθέσουν ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να διαπιστωθεί εάν οι κινδυνολογίες μας είναι «έωλες και αβάσιμες».
  4. Τέλος αποκρύπτει ότι από τα 180 εκ. ευρώ των αιτημάτων τα 100 αφορούν την Σύμβαση του Δυρού και την μεταολυμπιακή καθυστέρηση της Βουλιαγμένης που οφείλονται στην διοίκησή του, ενώ τα υπόλοιπα σε καθυστερήσεις λόγω των αρνήσεων των Δημάρχων της Ν.Δ. και της σημερινής διοίκησης να εκτελέσουν το καθήκον τους επιδεικνύοντας λαϊκισμό και αντιεπενδυτική συμπεριφορά

Ενόψει των ανωτέρω και προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα των περιεχόμενων στην με πρωτοφανή αναίδεια προς το Κοινοβούλιο συνταχθείσα επιστολή από τον κ. Ζαχαρόπουλο που θα έπρεπε να ωροδεί για την συνεχιζόμενη αδράνεια της ΕΤΑ.

Ερωτάται η κ. Υπουργός και ζητείται

Να καταθέσει τα σχετικά έγγραφα

  1. Είναι αληθές ότι η αγωγή της MIZUHO απερρίφθη από το αρμόδιο δικαστήριο;
  2. Είναι αληθές ότι οι συμβάσεις Λαγονησίου και Ναυπλίου έχουν ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο;
  3. Είναι αληθές ότι τα επικαλούμενα προβλήματα στις μισθωτικές συμβάσεις οφείλονται σε αβελτηρίες της σημερινής διοίκησης και συγκεκριμένα :

· Λαγονήσι:

α) Καθυστέρηση έκδοσης οικοδομικής άδειας από τον Νομάρχη Ανατολικής Αττικής κ. Κουρή μέλος της Ν.Δ.

β) Καθυστέρηση έγκρισης για 2 χρόνια των υποβληθέντων στην ΕΤΑ μελετών;

· Ναύπλιο:

α) Καθυστέρηση έκδοσης των σχετικών αδειών από το Υπουργείο Πολιτισμού στο οποίο μέχρι πρότινος ήσασταν Υπουργός.

β) Άρνηση του Δημάρχου της Ν. Δ. να άρει τον χαρακτηρισμό της προς απαλλοτρίωση έκτασης παρά την παρέλευση εικοσαετίας από την σχετική πράξη του.

· Μαρίνα Φλοίσβου: Προσφυγή του Δημάρχου της Ν. Δ. κατά των έργων αναβάθμισης της Μαρίνας παρά το γεγονός ότι έχει χωροθετηθεί με νόμο;

· Μαρίνα Ζέας προσφυγή του Νομάρχη ΠΑΣΟΚ για τον ίδιο λόγο;

· Στολίδια στην Άμμο: Διετής καθυστέρηση από το Υπουργείο Οικονομικών να εκδόσει τις άδειες τις οποίες τελικά εξέδωσε πρόσφατα;

· Ακτή Βουλιαγμένης; Καθυστέρηση της ΕΤΑ να παραδώσει την έκταση μετά τους ολυμπιακούς αγώνες;

4. Πόσες δικαστικές υποθέσεις απώλεσε η προηγούμενη διοίκηση και πόσες η παρούσα;

  1. Καλύπτει η κ. Υπουργός το ύφος και τις κομματικές αναφορές του διορισμένου κ. Ζαχαρόπουλου;
  2. Αναλαμβάνει η κ. Υπουργός την ευθύνη της κατά παράβαση του κοινοτικού δικαίου ανάθεση στην PRICE WATER HOUSE με δεδομένο ότι η Ε.Ε. σε επιστολή της , που βρίσκεται στα χέρια μου, δηλώνει ότι ερευνά το θέμα;

Ο ερωτών Βουλευτής

Παναγιώτης Σγουρίδης

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620