Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

ΠΟΛΟ: Φέτος είναι η χρονιά των μίνι παίδων του ΚΟΞ που διεκδικεί μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα

του Φάνη Καραμπιπέρη
fanis@xan.gr

Πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα οι κληρώσεις των μικρών πρωταθλημάτων. Οι όμιλοι, όπως συγκροτήθηκαν, για τα πρωταθλήματα υδατοσφαίρισης Παίδων (γενν. 1990) και Μίνι Παίδων (γενν. 1992) που υπάρχει ενδιαφέρον λόγω συμμετοχής του ΚΟΞ έχουν:

ΠΑΙΔΕΣ

Στους παίδες ο ΚΟΞ κληρώθηκε στον όμιλο της Β’ Θεσσαλονίκης με την συμμετοχή και των
ΟΦΘ, Μυτιλήνη, ΠΑΟΚ, Άρη Θεσσαλονίκη και Πανσερραϊκού.

Η Α’ προκριματική φάση θα διεξαχθεί 4-6 Νοεμβρίου, η Β’ προκριματική φάση 18-20 Νοεμβρίου και η Τελική φάση 25-27 Νοεμβρίου.
Στην Β’ προκριματική φάση προκρίνονται οι 2 πρώτες ομάδες κάθε ομίλου και από μία (1) μετά από αγώνες μπαράζ μεταξύ των 3ων στους ομίλους Α’, Β’ Θεσσαλονίκης και Α’, Β’, Γ’ Αθήνας. Σύνολο ομάδων 20.
ΜΙΝΙ ΠΑΙΔΩΝ
Ο ΚΟΞ κληρώθηκε στον όμιλο της Θεσσαλίας με την συμμετοχή και των ΟΕΑΝΑ Βόλου, ΟΥΚ Βόλου, ΝΑΟ Λαμίας, Νηρέας Λαμίας και Πανσερραικού.
Η προκριματική φάση θα διεξαχθεί 11-13 Νοεμβρίου και η Τελική φάση 9-11 Δεκεμβρίου.

*** Να πούμε ότι η ομάδα μίνι παίδων και παίδων είναι σχεδόν η ίδια με τις προσθήκες στην παίδων των Τσάκαλου Χρήστου, Γιώργου Ορφανίδη και Καντζιλίδη Ραφαήλ και ουσιαστικά στο παίδων η συμμετοχή έχει ως σκοπό την καλύτερη προετοιμασία μέσα από αγώνες με μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά.

Ο ΚΟΞ είναι γνωστός στην φίλαθλη κοινή γνώμη της Ελλάδας για την ανδρική ομάδα πόλο που αγωνίζεται στην Α2 Κατηγορία. Όμως υπάρχει και η ομάδα των μίνι παίδων που αποτελεί το δεύτερο καμάρι των Ξανθιωτών και όπως δείχνουν τα πράγματα ήρθε η ώρα να πανηγυρίσουμε ένα μετάλλιο στο αντίστοιχο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Η φετινή χρονιά αποτελεί έναν πραγματικό μαραθώνιο για τους νεαρούς πολίστες, τις οικογένειές τους, τον προπονητή τους Νικολάι Σταμάτωφ και φυσικά τους διοικούντες του Ξανθιώτικου Συλλόγου. Και αυτό γιατί από την αρχή του χρόνου που διανύουμε η ομάδα έχει συμμετάσχει σε διάφορα τουρνουά της Βουλιαγμένης, στην Μυτιλήνη όπου είναι ο γνωστός μας Γιάννης Πρίμπας, στην Χίο και στο Λάκωμα – Χαλκιδικής και πολλές φορές με ομάδες που έχουν στην σύνθεσή τους παίκτες μεγαλύτερους σε ηλικία με αποτέλεσμα να βρίσκεται μετά από 4 χρόνια σε υψηλό επίπεδο προετοιμασίας, κάτι που φαίνεται και από τα αποτελέσματα στα διάφορα τουρνουά που λαμβάνει μέρος. Έχει κοντράρει και έχει κερδίσει τον Ηρακλή, το Π. Φάληρο, Βουλιαγμένη, Γλυφάδα, Χίο κ.α.

Η μεγαλύτερη επιτυχία από τα παραπάνω ήρθε το καλοκαίρι στο 1ο Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Μίνι Παίδων Βορείου Ελλάδος που διοργανώθηκε από το τμήμα υδατοσφαίρισης του Ηρακλή με την χορηγία του «Watersports Magazine».

Το Τουρνουά που ξεκίνησε στις 17 Ιουνίου και ολοκληρώθηκε ένα μήνα μετά στο Εθνικό Κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης με την συμμετοχή του ΠΑΟΚ, του Ηρακλή, της Καβάλας και του ΚΟΞ, διεξήχθη σε τέσσερις αγωνιστικές με κάθε ομάδα να φιλοξενεί μία από αυτές στο κολυμβητήριο της. Η Ξανθιώτικη ομάδα ήταν αυτή που πανηγύρισε την κατάκτηση του πρώτου αυτού τουρνουά αφού στα παιχνίδια που έδωσε γνώρισε μόνο μία ήττα, στην Ξάνθη από την Καβάλα στην πρεμιέρα του θεσμού αυτού.

Μάλιστα οι τέσσερις ομάδες έδωσαν ραντεβού για την επόμενη χρονιά με την υπόσχεση η συγκεκριμένη πρωτοβουλία να γίνει θεσμός και να συμβάλλει στην προώθηση του αθλήματος στην Βόρειο Ελλάδα.

«Ψυχή» της διοργάνωσης ήταν ο Βαγγέλης Ρούπακας που είχε και την ιδέα αυτού του 1ου Τουρνουά Μίνι Παίδων Β. Ελλάδας, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο στόχος επιτεύχθηκε.

Την ομάδα μίνι πόλο του ΚΟΞ της οποίας προπονητής είναι ο Νικολάϊ Σταμάτοφ απαρτίζουν οι: Ραμαδάνογλου Σαμπάν (τερματοφύλακας), Τσάκαλος Γιάννης, Κων)νίδης Σταύρος, Γιουσούφ Ναήλ, Παυλίδης Θεόδωρος, Χαμαλίδης Αντώνιος, Γκουρλίτσας Φίλιππος, Τσούγας Γιάννης, Άρης Καλαϊτζής, Ασημακόπουλος Λάμπρος, Κιρατζόγλου Χάρης, Σαμακοβίδης Παντελής και Μποκουράκης Δημήτριος.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620