Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Η κακή αρχή των φιλικών προετοιμασίας δεν είχε συνέχεια για την Skoda Ξάνθη που ολοκλήρωσε θετικά την προετοιμασία της στην Τσεχία

του Φάνη Καραμπιπέρη
sports@ixanthi.gr

Το τελευταίο φιλικό παιχνίδι στην Τσεχία έδωσε το απόγευμα της Κυριακής η SKODA ΞΑΝΘΗ απέναντι στην Μπλσάνι που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α! Εθνικής Τσεχίας.
Ο Γιάννης Ματζουράκης μαζί με τους συνεργάτες του είχαν την ευκαιρία να δώσουν χρόνο συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές που στα προηγούμενα παιχνίδια δεν είχαν πάρει πολλά αγωνιστικά λεπτά. Έτσι η τεχνική ηγεσία είχε την ευκαιρία να τους δει να αγωνίζονται με αποτέλεσμα να βγάλει πιο ασφαλή συμπεράσματα για την ετοιμότητα τους.
Ο κύκλος των φιλικών αγώνων λοιπόν έκλεισε απέναντι στην Μπλσάνι με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με σκορ 1-1. Αυτή ήταν η τρίτη για την Ξανθιώτικη ομάδα και μάλιστα συνεχόμενη μετά την ήττα στην πρεμιέρα των φιλικών και τις δύο νίκες στην συνέχεια.

Ο Λουτσιάνο στο 28΄ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Το πέναλτι είχε κερδίσει ο ίδιος με πολύ καλή και έξυπνη ατομική ενέργεια. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 63΄ και έτσι έκλεισε το σκορ χωρία κάποια ομάδα να γίνει περαιτέρω απειλητική.
Η σύνθεση της SKODA ΞΑΝΘΗ: Πιζανόφσκι, Παπαδημητρίου, Ντε Ματία, Ζαπρόπουλο, ΠΑβιό, Άντζα, Μαχράτζε, Λουτσιάνο, Καζάκη, Λέο Μινέιρο και Γαρπόζη. Ακόμη αγωνίστηκαν οι Φλίσκας, Τσικίνιο, Τζόουνς και Γιάνσεν.

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Κατά τις δύο εβδομάδες παραμονής στην Τσεχία η SKODA ΞΑΝΘΗ είχε την ευκαιρία να θέσει τις βάσεις για την αγωνιστική περίοδο 2005-2006. Οι προπονήσεις που έγιναν σε καθημερινή βάση έδωσαν την δυνατότητα σε παλιούς και νέους παίχτες να γνωριστούν και μαζί να οδηγήσουν την ομάδα τους σε νέες επιτυχίες και διακρίσεις.
Στα έξι φιλικά παιχνίδια που δόθηκαν στην Τσεχία απέναντι σε ομάδες πιο έτοιμες, το πρωτάθλημα ξεκινάει σε λίγες μέρες, η SKODA ΞΑΝΘΗ πέτυχε δύο νίκες, αναδείχθηκε τρεις φορές ισόπαλη ενώ μια φορά γνώρισε την ήττα (στο πρώτο παιχνίδι που έδωσε).

Αναλυτικά:
1ο φιλικό: Χάμεροφ – SKODA ΞΑΝΘΗ 1-0
2ο φιλικό: Σιάντ Μόστ - SKODA ΞΑΝΘΗ 0-2

Το σκορ άνοιξε ο Σταύρος Λαμπριάκος στο 22΄ όταν και έγινε αποδέκτης εκπληκτικής ομαδικής προσπάθειας ανοίγοντας έτσι το σκορ. Ο περσινός πρώτος σκόρερ της SKODA ΞΑΝΘΗ Λουτσιάνο Ντε Σόουζα με απευθείας χτύπημα φάουλ στο 55΄ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

3ο φιλικό: Βικτώρια Σίκωβ - SKODA ΞΑΝΘΗ 1-2

Τρίτη αντίπαλος η Βικτώρια Σίκωβ που αγωνίζεται στην Β΄ Εθνική. Οι Τσέχοι προηγήθηκαν μόλις στο 8΄όμως η ισοφάριση ήρθε με τον Ζακ Παβιό λίγο πριν την συμπλήρωση του πρώτου ημιχρόνου όταν και με δυνατό σουτ έστειλε τους δύο αντιπάλους ισόπαλους στα αποδυτήρια.
Στην επανάληψη ο νεοαποκτηθείς Στέφαν Γιάνσεν με κοντινό σουτ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα καθώς οι κοντινές κεφαλιές των Καζάκη και Λάφατα δεν βρήκαν στόχο.

4ο φιλικό: Πρίμπραμ - SKODA ΞΑΝΘΗ 0-0

Το απόγευμα της Τετάρτης αντιμετώπισε την Πρίμπραμ που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α! Εθνικής Τσεχίας, παρουσία 1000 φιλάθλων εκ των οποίων 10 από την Ξάνθη που ταξίδεψαν στην Τσεχία για να πάρουν μια πρώτη γεύση από την νέα ομάδα. Αυτή την φορά δεν υπήρξε νικητής καθώς σε ένα πολύ καλό και δυνατό παιχνίδι καμία ομάδα δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και ως φυσικό επακόλουθο ο αγώνας έληξε ισόπαλος με 0-0 . Η SKODA ΞΑΝΘΗ δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες και ζήτησε πέναλτι όταν οι αμυντικοί της Πρίμπραμ σταμάτησαν μέσα στην μεγάλη περιοχή την μπάλα με το χέρι χωρίς ο διαιτητής της συνάντησης να δείξει την εσχάτη των ποινών.
Εντύπωση προκάλεσε η διαιτητική τριάδα του αγώνα που δεν αντιμετώπισε δίκαια το παιχνίδι αφήνοντας την SKODA ΞΑΝΘΗ με πολλά και δικαιολογημένα παράπονα.

5ο φιλικό:
Λίμπερετς - SKODA ΞΑΝΘΗ 1-1

Το απόγευμα του Σαββάτου η SKODA ΞΑΝΘΗ αντιμετώπισε την Σλόβαν Λίμπερετς που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής Τσεχίας στο πιο δυνατό ίσως τεστ μια και θεωρείται από τις παραδοσιακές ομάδες της Τσεχίας με πολυετή παρουσία στο πρωτάθλημα της χώρας της. Την αναμέτρηση που διεξήχθη στο γήπεδο της Σλόβαν Λίμπερετς, το χωρητικότητας 9.900 θέσεων, την παρακολούθησαν περίπου 1500 θεατές οι οποίοι έμειναν ενθουσιασμένοι από το θέαμα και από την εναλλαγή των συναισθημάτων.
Οι γηπεδούχοι που πριν από λίγες μέρες αποκλείστηκαν από την Ολλανδική Ρόντα για το Κύπελλο Ιντερτότο είδαν τον αγώνα ως μια πρόβα τζενεράλε για τις δικές τους επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις που ξεκινάνε το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και κατάφεραν να προηγηθούν με την συμπλήρωση του πρώτου 10λέπτου με τον Πουντίλ που δέχτηκε την πάσα από τον Χόλεντα.
Η επίτευξη του τέρματος όπως ήταν αναμενόμενο έδωσε νέα πνοή με τις δύο ομάδες να δημιουργούν πολλές και καλές ευκαιρίες. Στο 21΄ ο τερματοφύλακας των Τσέχων, Τσεχ, έσωσε την ομάδα του από βέβαια παραβίαση όταν ο Λουτσιάνο έγινε αποδέκτης μιας καταπληκτικής ομαδικής προσπάθειας. Στο δεύτερο ημίχρονο η SKODA ΞΑΝΘΗ με κορυφαίους τους Έμερσον και Λουτσιάνο πήρε ρόλο πρωταγωνιστή και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 59΄ με τον Σίκωβ που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την σέντρα του Λουτσιάνο. Πριν την ισοφάριση ο Λουτσιάνο είχε χάσει πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος με τον Τσεχ να αποκρούει τόσο την εκτέλεση όσο και το 2ο σουτ που πραγματοποίησε ο Τοροσίδης.
6ο φιλικό:
Μπλσάνι – SKODA ΞΑΝΘΗ 1-1

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620