Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Α΄ ΕΘΝΙΚΗ: Ασταμάτητη η Skoda Ξάνθη παρέσυρε και το Αιγάλεω

του Φάνη Καραμπιπέρη
sports@ixanthi.gr

Η ξέφρενη πορεία που πραγματοποιεί τη φετινή σεζόν η SKODA Ξάνθη καλά κρατεί. Η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη προσέθεσε μία ακόμη νίκη στο ενεργητικό της (τρίτη συνεχόμενη και 9η συνολικά) επικρατώντας με σχετική ευκολία 2-0 το Αιγάλεω στο γήπεδο των Πηγαδίων για την 21η αγωνιστική της Α' Εθνικής και φαντάζει πλέον ως το ακλόνητο φαβορί για την κατάληψη ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου, εννέα αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος. Μετά την αναβολή του Σαββάτου, καθώς ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε κακή κατάσταση από τη συνεχή βροχόπτωση, το παιχνίδι διεξήχθη κανονικά την Κυριακή. Από την άλλη μεριά, οι Αθηναίοι δεν παρουσίασαν κάτι το αξιόλογο μένοντας πίσω στην διεκδίκηση μιας θέσης που οδηγεί στο Κύπελλο UEFA.
Εκρηκτικό ήταν το ξεκίνημα του αγώνα για τους Ξανθιώτες που ζητούσαν το γρήγορο γκολ που θα διευκόλυνε την αποστολή τους. Μάλιστα, στο 7΄ ο Μπαϊκαρά από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή σούταρε αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων, Σιντιμπέ, κατάφερε να διώξει την μπάλα. Η πίεση της Skoda Ξάνθης συνεχίστηκε σ΄ όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου χωρίς όμως να μπορέσουν να ξεκλειδώσουν την άμυνα του «Σίτι». Το ρόλο αυτό ανέλαβε τελικά, ο συνήθης ύποπτος με τον συνήθη τρόπο. Στο 38΄ το εκπληκτικό φάουλ του Λουτσιάνο, λίγο έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα να «αναπαυθεί» στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Σιντιμπέ.
Στην επανάληψη οι παίκτες του Γιάννη Ματζουράκη συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα ψάχνοντας το δεύτερο γκολ που ουσιαστικά θα «τελείωνε» το παιχνίδι. Κατάφεραν να φτάσουν στην επιτυχία του δεύτερου τέρματος στο 70΄με τον Γαρπόζη, ύστερα από κόρνερ του Λουτσιάνο πρώτη κεφαλιά του Τοροσίδη και στην επαναφορά ο μέσος των γηπεδούχων αμαρκάριστος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0. Τα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, χωρίς κάτι το αξιόλογο μπροστά στις δύο περιοχές, καθώς οι μεν γηπεδούχοι κατέβασαν ταχύτητα μετά και την επίτευξη του δεύτερου γκολ ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν έδειχναν ικανοί να απειλήσουν την εστία του Πιζανόφσκι.

Διαιτητής: Κουκουλάκης. Έδειξε κίτρινη κάρτα στους Παπαδημητρίου, Ζαμπρόπουλο, Σίκοφ –Μανουσάκη, Χρήστου, Αγρίτη. Ντενίζ Μπαικαρά και Νίκος Ζαπρόπουλος συμπλήρωσαν 4 και 7 κίτρινες κάρτες και θα απουσιάσουν από τις επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα Ελλάδος.
SKODA ΞΑΝΘΗ: Πιζανόφσκι, Σίκοφ, Ζαπρόπουλος, Παπαδημητρίου, Μαχράτζε, Άντζας, Πρίττας(78΄Βοζαμπάλ), Λουτσιάνο(82' Δημητριάδης), Κλέμπερ (58' Τοροσίδης), Γαρπόζης
Αιγάλεω :Σιντιμπέ, Λιαπάκης(46' Σίμιτς),Αλεξόπουλος, Ψωμάς, Εντουσέ, Τσάτσος, Χρήστου, Φωτάκης, Μανουσάκης (64' Χατζής), Αγρίτης,Μακρής(46' Νικολόπουλος).

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ

Το χρώμα της νίκης είδε μετά από αρκετό καιρό το ΤΕΠ SKODA ΞΑΝΘΗ κερδίζοντας μάλιστα εκτός έδρας με 0-1 την ομάδα Νέων του Αιγάλεω. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Γιασίν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 5΄.
SKODA ΞΑΝΘΗ: Παπαδόπουλος, Γκαλίτσιος, Μακράκης, Γιαντσέλης, Αποστολίδης, Κοτζάκελης ( 75’ Χαραλαμπίδης), Λουκανίκας (53’ Καλτσάς), Χριστοφορίδης, Παλάσκας (62’ Σουκρή), Γιασίν, Δεσύλλας.

ixanthi.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620