Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Δελτίο Τύπου

ΣΕΙΡΑ: ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ / ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

ΤΙΤΛΟΣ: Όταν πέφτουν οι τοίχοι. Αγώνες για ισότητα και δημοκρατία

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Βιργινία Τσουδερού

ISBN: 960-16-1941-0

ΣΧΗΜΑ: 17Χ24

ΣΕΛΙΔΕΣ: 360

ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 25 €

ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΜΑΪΟΣ 2006

Η Βιργινία Τσουδερού καταγράφει πολιτικές αναμνήσεις και γενικές σκέψεις μετά από ογδόντα χρόνια ζωής στο ελληνικό πολιτικό περιβάλλον, που άλλαξε –όπως άλλωστε σε όλο τον πλανήτη– με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Διηγείται μια μεγάλη περιπέτεια, το κυνήγι της Δημοκρατίας που είναι το πολυτιμότερο έπαθλο για τον άνθρωπο.

Το βιβλίο αφορά τα διλήμματα και τις επιλογές της Βιργινίας Τσουδερού στο δημόσιο βίο και χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος γίνεται αναφορά στην οικογενειακή της καταγωγή και στα γεγονότα που την επηρέασαν και την οδήγησαν προς την πολιτική δράση. Η αναφορά στο παρελθόν κρίνεται απαραίτητη για την κατανόηση της οπτικής γωνίας που διαμορφώνει επιλογές και προτεραιότητες. Όπως πιστεύει και η ίδια η συγγραφέας, πάνω στο παρελθόν κτίζει η αγωγή και η παιδεία για να διαμορφώσει το μέλλον. Το δεύτερο μέρος του βιβλίου καλύπτει τα παραγωγικά χρόνια, εκείνα που αφιέρωσε στην ενεργό δράση και στην πολιτική.

Η Βιργινία Τσουδερού κατάγεται από την Κρήτη. Φοίτησε στο Αρσάκειο, στην Οξφόρδη και στις Η.Π.Α., αποκτώντας τίτλους σπουδών στις οικονομικές και πολιτικές επιστήμες και στη φιλοσοφία. Εργάστηκε ως υπάλληλος σε διεθνείς οργανισμούς, ως δημοσιογράφος και ως πολιτικός, εκπροσωπώντας στη Βουλή την Ένωση Κέντρου-Νέες Δυνάμεις, το ΚΟ.ΔΗ.ΣΟ. και τη Νέα Δημοκρατία. Διετέλεσε επίσης Υφυπουργός Εξωτερικών. Σήμερα είναι Πρόεδρος της «Διεθνούς Διαφάνειας-Ελλάς», του «Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης» και των «Φίλων του Μουσείου της Μάχης της Κρήτης». Έχει τιμηθεί με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών για την έκδοση του βιβλίου Αρχείο Εμμ. Ι. Τσουδερού 1940-1943, ενώ έχει επίσης δημοσιεύσει τα βιβλία Εξωτερική πολιτική: Η μεγάλη ασθενής και Όραμα και πολιτική. Έχει τιμηθεί με το Μεγαλόσταυρο του τάγματος Μακαρίου Α΄ και με τον Τίμιο Σταυρό του Απόστολου και Ευαγγελιστού Μάρκου Α΄τάξεως του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620