Αρχική Σελίδα

Αναζήτηση

Επικοινωνία
 

Κατηγορίες

 

 Συνεντεύξεις

 Editorial

 Μαγειρική

 Συμβουλές Ομορφιάς

 Υγεία - Fitness

 Μόδα

 Γάμος

 Προτάσεις

 Χιούμορ

 

Τελευταία Άρθρα

ΣΙΔΗΡΟΠΕΝΙΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ

Παιδική παχυσαρκία

Φρούτα του καλοκαιριού και οι θετικές επιδράσεις τους

Συνέντευξη : Ροφαέλα Έλενα

Πώς να διαμορφώσετε τον κήπο σας.

Επανάσταση στους σκελετούς γυαλιών

Στόχος…..ένα φυσιολογικό αδυνάτισμα…!

www.gamosxanthi.gr - Προτάσεις για ένα ονειρεμένο γάμο από το πρώτο site στοχευμένο ειδικά για μελλόνυμφους.

Τα οφέλη από τη συστηματική καθημερινή σωματική άσκηση.

Συνέντευξη : Χαρίκλεια Μαργαριτοπούλου «Οι γυναίκες πρέπει να τολμούν»

Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Υγεία - Fitness

ΣΙΔΗΡΟΠΕΝΙΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ

Το αίμα αποτελείται από το πλάσμα και τα κυτταρικά στοιχεία. Με τον όρο κυτταρικά στοιχεία εννοούμε τα ερυθρά αιμοσφαίρια , τα λευκά αιμοσφαίρια και τα αιμοπετάλια. Τα ερυθρά αιμοσφαίρια παράγονται στον ερυθρό μυελό των οστών και η κύρια λειτουργία τους είναι να μεταφέρουν αποτελεσματικά το οξυγόνο από τους πνεύμονες στους ιστούς. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στην αιμοχρωστική που περιέχουν , την αιμοσφαιρίνη. Βασικό συστατικό της αιμοσφαιρίνης αποτελεί ο σίδηρος. Στην περίπτωση που ο σίδηρος δεν είναι επαρκείς για τον οργανισμό , αυτό σημαίνει ταυτόχρονα και ανεπαρκή εφοδιασμό του οργανισμού σε οξυγόνο, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να εμφανίζει σημάδια καταπόνησης.

Περισσότερα

Υγεία - Fitness

Παιδική παχυσαρκία

Η παιδική ηλικία χαρακτηρίζεται από την αύξηση του μυοσκελετικού συστήματος και την αυξημένη φυσική δραστηριότητα. Γι αυτό και τα παιδιά έχουν ανάγκη αυξημένης πρόσληψης τροφής . Δυστυχώς όμως, όλες οι πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι τα παιδιά καταναλώνουν ποσότητες τροφίμων που ξεπερνούν τις ανάγκες τους και οδηγούνται στην παχυσαρκία. Ο έλεγχος του βάρους ενός παιδιού ηλικίας 0 έως 18 ετών γίνεται σύμφωνα με τα πρότυπα ανάπτυξης αγοριών και κοριτσιών (οι καμπύλες ανάπτυξης βρίσκονται στο βιβλιάριο υγείας του παιδιού).

Περισσότερα

Υγεία - Fitness

Φρούτα του καλοκαιριού και οι θετικές επιδράσεις τους

Το καλοκαίρι, που για τους περισσότερους είναι μία πιο χαλαρή περίοδος, είναι και μία καλή ευκαιρία να ασχοληθούν με θέματα διατροφής τόσο για την απώλεια κάποιων περιττών κιλών όσο και για να αποκτήσουν μια πιο ισορροπημένη διατροφή. Σύμφωνα με τη Μεσογειακή Πυραμίδα ισορροπημένη διατροφή για τους υγιείς ανθρώπους σημαίνει το 55 % της ενέργειας που λαμβάνουν από τη τροφή να προέρχεται από υδατάνθρακες , το 30 % από λιπαρές τροφές και το υπόλοιπο 15% από πρωτεϊνούχες τροφές. Όπως γίνεται αντιληπτό το μεγαλύτερο ποσοστό ενέργειας είναι σημαντικό να προέρχεται από υδατάνθρακές και η πιο αντιπροσωπευτική πηγή υδατανθράκων είναι τα φρούτα!

Περισσότερα

Μόδα

Επανάσταση στους σκελετούς γυαλιών

0 οπτικός κόσμος υφίσταται μία πολύπλοκη επανάσταση: με την πραγματικότητα μίας νέας εποχής και την επιθυμία για πλήρη ανανέωση, παρατηρείται μία τάση για εντελώς καινούριες φόρμες, χρώματα και σχέδια. Οι τάσεις αυτές καταρρίπτουν τα παραδοσιακά όρια και ανοίγουν νέους, πιο δημιουργικoύς ορίζοντες στην αγορά.

Περισσότερα

Συνεντεύξεις

Συνέντευξη : Ροφαέλα Έλενα

Η εταιρία GMC είναι γνωστή όχι μόνο στην Ξάνθη αλλά σε όλη την Ελλάδα και πιθανόν και σε αρκετά μέρη του κόσμου. Σε μια τέτοια εταιρία η θέσεις που ανήκουν σε γυναίκες δεν είναι μόνο για γραμματειακή υποστήριξη αλλά από ότι φαίνεται πολύ σημαντικότερες.

Περισσότερα

Προτάσεις

Πώς να διαμορφώσετε τον κήπο σας.

Η διαμόρφωση κήπων έχει να κάνει με την αρχιτεκτονική των εξωτερικών χώρων. Για να έχουμε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα πρέπει να γίνει πρώτα σωστή μελέτη, για την οποία απαιτούνται γνώσεις. Σε αυτό τον τομέα θα προσπαθήσω να σας βοηθήσω, όσο μπορώ βέβαια, γιατί κάθε κήπος είναι και μια διαφορετική περίπτωση.

Περισσότερα

Κατασκευή & Υποστήριξη