Αρχική Σελίδα

Αναζήτηση

Επικοινωνία
 

Κατηγορίες

 

 Συνεντεύξεις

 Editorial

 Μαγειρική

 Συμβουλές Ομορφιάς

 Υγεία - Fitness

 Μόδα

 Γάμος

 Προτάσεις

 Χιούμορ

 

Τελευταία Άρθρα

ΣΙΔΗΡΟΠΕΝΙΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ

Παιδική παχυσαρκία

Φρούτα του καλοκαιριού και οι θετικές επιδράσεις τους

Συνέντευξη : Ροφαέλα Έλενα

Πώς να διαμορφώσετε τον κήπο σας.

Επανάσταση στους σκελετούς γυαλιών

Στόχος…..ένα φυσιολογικό αδυνάτισμα…!

www.gamosxanthi.gr - Προτάσεις για ένα ονειρεμένο γάμο από το πρώτο site στοχευμένο ειδικά για μελλόνυμφους.

Τα οφέλη από τη συστηματική καθημερινή σωματική άσκηση.

Συνέντευξη : Χαρίκλεια Μαργαριτοπούλου «Οι γυναίκες πρέπει να τολμούν»

Συμβουλές Ομορφιάς

Έξυπνες συμβουλές για πρόσωπο που ξεχωρίζει.

Οι κόκκινες: προϊόντα με σέξι διαθέσεις!

Μακιγιάζ σε τόνους απαλού σιέλ. Οι τάσεις στο μακιγιάζ

Μακιγιάζ σε τόνους απαλού σιέλ

Η δράση των βιταμινών στην ομορφιά

Συμβουλές Ομορφιάς

When beauty speaks !

  Ξεφυλλίζοντας ένα περιοδικό, ακούγοντας έναν αισθητικό

 ή διαβάζοντας την επιγραφή πάνω σε προϊόντα ομορφιάς, πολύ συχνά συναντάμε όρους δυσνόητους ή επιστημονικούς, που αναφέρονται σε θέματα ομορφιάς.

 Εμείς παρουσιάζουμε κάποιους από αυτούς.

   

AHAs (Alpha Hydroxy Acids)

Συστατικά αντιγήρανσης που φωτίζουν το δέρμα. Περιέχουν οξέα (γαλακτικά, κιτρικά και γλυκόζης), τα οποία παρότι προέρχονται από διαφορετικές πηγές βοηθούν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Αυτό ενδυναμώνει το δέρμα κάνοντας το να φαίνεται φρέσκο και νεότερο.

 

Alcohol free products

Τα προϊόντα χωρίς οινόπνευμα πρέπει να είναι κατάλληλα για κανονικού τύπου δέρματα και κυρίως ξηρά. Το αλκοόλ είναι αρκετά καυστικό για ευαίσθητα και ξηρά δέρματα που χρειάζονται περισσότερο ενυδατικά συστατικά. Τα παραδοσιακά προϊόντα τόνωσης κάποτε είχαν σαν βάση το αλκοόλ, τώρα όμως κυκλοφορούν σε φόρμουλες με ενυδατικά συστατικά.

 

Antioxidants

Είναι τα αντιοξειδωτικά, τα οποία λειτουργούν ως οι «προστάτες» του δέρματος για να μην οξειδώνεται. Ένα οξειδωμένο κύτταρο δέρματος παράγει περισσότερο επικίνδυνο σμήγμα, το οποίο σιγά σιγά καταστρέφει τα υγιή κύτταρα. Οι θεραπείες που είναι περισσότερο δημοφιλείς περιλαμβάνουν βιταμίνη Α, C και Ε, πράσινο τσάι και εκχύλισμα από το σπόρο του σταφυλιού.

 

Αρωματοθεραπεία

Αποτελεί ένα μάλλον μη διευκρινισμένο όρο που όμως πιστεύεται από πολλούς, αναφέρεται σε προϊόντα που είναι σε μορφή λαδιού. Η αλήθεια είναι πως οτιδήποτε σε κάνει να αισθάνεσαι καλά και έχει ωραία ευωδιά μπορεί να καλεστεί αρωματοθεραπεία. Η κοσμετολογία διαθέτει ήδη στο εμπόριο προϊόντα αρωματοθεραπείας επεξεργασμένα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο στο πρόσωπο όσο και στο δέρμα.

 

 

Base (Βάση)

Αποτελεί τον επίσημο όρο της κοσμετολογίας για το foundation ή αλλιώς make up. Οι make up artists μιλώντας για τη βάση εννοούν το χρώμα και το τελείωμα στο πρόσωπο του μοντέλου, αφού το έχουν κάνει άψογο και ακτινοβόλο.

 

 

BHAs (Beta-Hydroxy acids)

Αποτελούν δημοφιλή συστατικά κατά της γήρανσης. Λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο όπως τα AHAs επιταχύνοντας την ανανέωση των κυττάρων. Ένα δημοφιλές BHA είναι το σαλικυλικό οξύ. Γενικά θεωρείται πιο ασφαλές και λιγότερο δραστικό σε σχέση με το AHAs, εξαιτίας του ότι είναι μεγαλύτερο τους γι’ αυτό και έχει μικρές πιθανότητες να εισχωρήσει στο δέρμα και να προκαλέσει ερεθισμό. Αποφύγετε τη χρήση τους εάν διαθέτετε ευαίσθητο δέρμα.

 

Body Sculpting

Ένας όρος στενά συνδεδεμένος με προϊόντα για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ενώ συστήνει την αναμόρφωση του σώματος, στην πραγματικότητα βελτιώνει την εμφάνιση του δέρματος και ενδεχομένως την κυκλοφορία του αίματος.

 

Ceramides

Οι κεραμικίνες ή κεραμίδια κατ’ άλλους, είναι μάλλον μια πιο glamorous επιστημονική έκφραση για τα λιπίδια που βρίσκονται σε ενυδατικά προϊόντα και βοηθούν την απώλεια ενυδάτωσης.

 

 

Είναι η φυσική άμυνα του δέρματός μας. Σκεφτείτε τα σαν το εσωτερικό ενός στρώματος, το οποίο με το πέρασμα των χρόνων γίνεται εκ των πραγμάτων ασθενέστερο. Αυτή η διαδικασία επιδεινώνεται με το κάπνισμα και την έκθεση σε ηλιακή ακτινοβολία και κατά κύριο λόγο στις ακτίνες UVA. Οι κρέμες με κολλαγόνο περιέχουν συστατικά όπως βιταμίνη C και ρετινόλη, που προστατεύουν από τη φυσική επιδείνωση του κολλαγόνου. Έτσι η χρήση κολλαγόνου μπορεί να μη βοηθά στο κτίσιμο του ίδιου του κολλαγόνου μέσα στο δέρμα, σίγουρα όμως απαλύνει το δέρμα σε σημαντικό βαθμό. 

 

 

Κατασκευή & Υποστήριξη