Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Δελτίο Τύπου

Αφέθηκαν ελεύθερα τα δύο μέλη των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που είχαν πέσει θύματα απαγωγής στη Λ.Δ. του Κονγκό

Γενεύη, 2005. Τα δύο μέλη του Ελβετικού τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, που είχαν πέσει θύματα απαγωγής στη βόρεια Μπούνια, στην περιοχή Ιτούρι (Λ. Δ. του Κονγκό) στις 2 Ιουνίου, αφέθηκαν ελεύθερα από τους απαγωγείς τους το Σάββατο, 11 Ιουνίου. Είναι και οι δύο καλά στην υγεία τους και βρίσκονται τώρα ασφαλείς με τους συναδέλφους τους στην Μπούνια.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα επιθυμούν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους σε όλους όσοι συμμετείχαν στην προσπάθεια απελευθέρωσης των δύο εθελοντών. Συγκεκριμένα, οι ΓΧΣ θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά τις τοπικές κοινότητες της Μπούνια και του Ιτούρι που έδειξαν μεγάλη υποστήριξη και δραστηριοποιήθηκαν μαζικά για να βοηθήσουν. Οι ΓΧΣ σημειώνουν ότι η απελευθέρωση πραγματοποιήθηκε χωρίς όρους.

Από το 2003, οι ομάδες των ΓΧΣ διεξάγουν επείγουσες ιατρικές παρεμβάσεις για τους κατοίκους του Ιτούρι ανεξαρτήτα από φυλή, εθνική ή θρησκευτική διάκριση, σεβόμενες τις βασικές αρχές της ανθρωπιστικής παρέμβασης ανεξάρτητα από στρατιωτικούς και πολιτικούς παράγοντες.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ.: 210-5200500/693-6699007/ (Σοφία Ιωάννου, Υπεύθυνη Τύπου/ sophia.ioannou@athens.msf.org) ή στο www.msf.gr

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620