Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Δελτίο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Ε. ΞΑΝΘΗΣ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΣΕΒΑΘ.

Η ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε τη διοχέτευση πληροφοριών ότι η ΣΕΒΑΘ οδεύει προς εκκαθάριση. Οι «πληροφορίες» αυτές έχουν σαν στόχο την πλήρη επιχειρηματική απαξίωση της εταιρείας και την ψυχολογική προετοιμασία της τοπικής κοινωνίας και κάθε εμπλεκόμενου (παραγωγών, εργαζομένων) για το οριστικό κλείσιμο της επιχείρησης. Μια τέτοια κατάληξη αποτελεί πλήγμα για τον τόπο, όχι μόνο λόγω του ότι μια ακόμη βιομηχανία θα κλείσει και θα απολέσουν την εργασία τους οι εργαζόμενοι, αλλά και γιατί θα αποκλειστεί, μετά τον καπνό, το βαμβάκι, το καλαμπόκι και τα ζαχαρότευτλα, η μοναδική δυναμική καλλιέργεια που έχει απομείνει στην τοπική αγροτική παραγωγή,αυτή της βιομηχανικής ντομάτας.

Τα διαρθρωτικά προβλήματα της εν λόγω εταιρείας και όλων των συνεταιριστικών εργοστασίων είναι δεδομένα.

Είναι ακόμη δεδομένη και η πολιτική ευθύνη που φέρουν οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις και οι, από αυτές διορισμένες διοικήσεις της ΑΤΕ και των εταιρειών αυτών.

Οφείλουμε όμως να υπενθυμίσουμε ότι, όλως τυχαίως, η τελευταία φορά που τέθηκε ζήτημα να τεθούν σε εκκαθάριση τα συνεταιριστικά εργοστάσια, ήταν το έτος 1993 και πάλι με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. Αυτή η επαναλαμβανόμενη σύμπτωση δεν μπορεί πλέον να είναι σύμπτωση.

Θα πρέπει η κυβέρνηση, δια του πλέον αρμοδίου, συντοπίτη μας, υφυπουργού, να δεσμευτεί δημόσια, ότι θα κρατήσει σε λειτουργία τη ΣΕΒΑΘ και όλα τα συνεταιριστικά εργοστάσια και θα θέσει το νέο πλαίσιο λειτουργίας των εργοστασίων αυτών που θα τα καταστήσει ανταγωνιστικά και βιώσιμα. Αυτή θα είναι μια σημαντική προσφορά προς τον τόπο και για κάθε άλλη κατάληξη η κυβέρνηση έχει την ευθύνη της.

Ξάνθη 14 Ιουλίου 2005

Ν.Ε. ΞΑΝΘΗΣ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620