Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Α΄ ΕΚΑΣΑΜΑΘ/11η αγωνιστική: Και η Αγία Βαρβάρα γνώρισε το φρούριο του Ορφέα χάνοντας με 82-81 – Άξιοι πρωταθλητές χειμώνα οι Τιτάνες

του Φάνη Καραμπιπέρη
fanis@xan.gr

Μπορεί να ίδρωσε για να κερδίσει και την Αγ. Βαρβάρα με 82-81 ο Ορφέας Ξάνθης στην αυλαία του πρώτου γύρου αλλά και πρώτη του 2006, όμως διατήρησε το εντός έδρας αήττητο που της δίνει σοβαρό προβάδισμα για άλλη μία χρονιά την συμμετοχή του στην Α! ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Οι δύο ομάδες σαφώς επηρεασμένες από την μηνιαία αγωνιστική απραξία λόγω των εορτών, αν και πέτυχαν 163 πόντους, σε καμιά περίπτωση δεν έπαιξαν καλό μπάσκετ στο παρκέ του ΔΑΚ με το νικητή να αναδεικνύεται στις λεπτομέρειες και χάρη στην εμπειρία των παικτών του Ορφέα.

Ο αγώνας εξελίχθηκε όπως ένα ντέρμπι. Οι παίκτες του Κώστα Τσουνάκου είχαν τον έλεγχο του αγώνα, το προβάδισμα στο σκορ, χωρίς όμως η διαφορά να ξεπερνά τους 4 πόντους σε κανένα σημείο του αγώνα. Αντίθετα οι παίκτες του Λ. Παπαδόπουλου έβρισκαν τον τρόπο να ισοφαρίζουν και όσες φορές προσπάθησαν να πάρουν το προβάδισμα δεν είχαν την ευκαιρία να το κρατήσουν πάνω από μία επίθεση, αφού οι γηπεδούχοι κυρίως με τρίποντα την κατάλληλη στιγμή να ξαναπαίρνουν το προβάδισμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Καβαλιώτες 3 λεπτά πριν το τέλος με τον αρνητικό πρωταγωνιστή του αγώνα, τον Σουλίδη, να κερδίσουν αντιαθλητικό και με έμμεσο τρίποντο του Βογιατζάκη να περάσουν μπροστά στο σκορ με 56-60. Όμως ο Κοτσίκης με 8 συνεχόμενους πόντους και ο Νικολαϊδης με δύο εύστοχες βολές ανέβασαν την διαφορά στο 68-62 (μεγαλύτερη στο παιχνίδι) με τελική τους τέσσερις χάρη σε καλάθι του Δημητρακάκη.

Η τελευταία περίοδος ήταν συγκλονιστική από πλευράς σκορ και όχι θεάματος, με τον Παπούη να θυμάται τον καλό του εαυτό και με ένα προσωπικό σερί των 10 πόντων κρατούσε σταθερά την ομάδα του στο +4. Ενενήντα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε ο Αυγερινός με ατομική προσπάθεια έγραφε το 82-80 και με τους Καβαλιώτες στον εναπομείναντα χρόνο το μόνο που κατάφεραν στις τρεις επιθέσεις τους ήταν να ευστοχήσουν σε 1/2 βολές με τον Βογιατζάκη και στο τέλος η μπάλα να μένει στους Ξανθιώτες αφού το φάουλ που έκαναν οι Καβαλιώτες για να σταματήσουν τον χρόνο πάνω στον Παπούη έμεναν λιγότερο από ένα δεύτερο και αφού έχασε την πρώτη έστειλε και την δεύτερη στο σίδερο και έτσι τελείωσε το παιχνίδι χωρίς να δοθεί χρόνος για κάποιο σουτ της απελπισίας στα 0.6’’.

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 44-41 ημίχρονο, 68-64, 82-81 τελικό.

Καλή ήταν η διαιτησία των κ.κ. Ασλανίδη – Δαμαλή.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Τσουνάκος): Νικολαϊδης 4, Αυγερινός 4, Παπούης 12 (2), Κουτσογιάννης 16, Αναγνωστόπουλος 21 (1), Ταβουλτσίδης Κ. 7, Σιγλίδης 2, Κοτσίκης 16 (3).

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ (Παπαδόπουλος): Σαραλιώτης 4, Σουλίδης 14, Ασλάνογλου 6, Κυρίτσης 2, Ανίσογλου 8 (2), Βογιατζάκης 14 (1), Δημητρακάκης 4, Βαρδουνιώτης 2, Χαριζάνης 9 (1), Σιδηρόπουλος 12, Λογοθέτης 2, Γιαννάτσκος 4.

*** Σύσσωμη η ομάδα του Αρίωνα με τον αρχηγό της Γιώργο Κούτρα παρακολούθησε τον αγώνα του ΔΑΚ.

*** Πολλές ωραίες παρουσίες και πάλι σε αγώνα του Ορφέα.

*** Τίποτα δεν σταματά τους Τιτάνες στον δρόμο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και φυσικά την επάνοδο στην Γ! Εθνική. Είναι η μοναδική ομάδα που έχει το απόλυτο στις 10 πρώτες αγωνιστικές. Η Δραμινή ομάδα δεν θα μπορέσει όμως να κάνει το νταμπλ αφού έχει αποκλειστεί από τον τελικό του κυπέλλου, όπως ο Αρίων πέρσι στον πρώτη χρονιά του θεσμού.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΟΡΦΕΑΣ Ξ.

ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ

82-81

ΦΕΡΡΕΣ

ΗΡΑΚΛΕΙΑ

56-62

ΡΟΥΠΕΛ

ΤΙΤΑΝΕΣ

55-62

Α.Ε. ΣΕΡΡΕΣ

Ν. ΣΚΟΠΟΣ

60-67

ΣΟΥΦΛΙ

ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

49-61

ΡΕΠΟ Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.

ΤΙΤΑΝΕΣ

20

2.

ΕΛΕΥΘ)ΠΟΛΗ

18

3.

ΡΟΥΠΕΛ

17

4.

Ν. ΣΚΟΠΟΣ

17

5.

ΟΡΦΕΑΣ Ξ.

16

6.

ΗΡΑΚΛΕΙΑ

15

7.

Α.Ε.Κ.

14

8.

Α.Ε. ΣΕΡΡΕΣ

13

9.

ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ

13

10.

ΦΕΡΡΕΣ

12

11.

ΣΟΥΦΛΙ

11

ΣΤΙΣ 21-1-2006

ΦΕΡΡΕΣ

ΕΛΕΥΘ)ΠΟΛΗ

ΡΟΥΠΕΛ

ΗΡΑΚΛΕΙΑ

Α.Ε. ΣΕΡΡΕΣ

ΤΙΤΑΝΕΣ

ΣΟΥΦΛΙ

Ν. ΣΚΟΠΟΣ

ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ

ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

ΡΕΠΟ Ο ΟΡΦΕΑΣ Ξ.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620