Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Κόσμος

Γενεύη, 3 Ιουνίου 2005. Από χθες το απόγευμα, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχασαν επαφή με δύο μέλη τους, που ταξίδευαν οδικώς με αυτοκίνητο το οποίο έφερε ευκρινώς τα σήματα της οργάνωσης, προς τον καταυλισμό εσωτερικά εκτοπισμένων πληθυσμών της Τζίνα, 35 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας της περιοχής Ιτούρι, Μπούνια.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι είδαν ένοπλους να σταματούν το αυτοκίνητο και να βγάζουν έξω τους δύο συνεργάτες μας οδηγώντας τους στη συνέχεια στο δάσος προς άγνωστη κατεύθυνση.

Οι ΓΧΣ καταδικάζουν αυτήν την ανεξήγητη έως τώρα πράξη και απαιτούν την άμεση και χωρίς όρους απελευθέρωση των δύο συναδέλφων τους. Η διεθνής ανεξάρτητη ανθρωπιστική οργάνωση που τους τελευταίους 4 μήνες πραγματοποιεί επείγουσες ιατρικές δραστηριότητες με σκοπό την υποστήριξη των εκτοπισμένων πληθυσμών στην περιοχή Ντζούγκου, ζητά τη δίκαιη και αξιοπρεπή μεταχείριση των δύο μελών της.

Οι εθελοντές των ΓΧΣ παρέχουν με ουδετερότητα υποστήριξη στους πληθυσμούς- θύματα των ένοπλων συγκρούσεων και διατηρούν πλήρη ανεξαρτησία από όλες τις πολιτικές, οικονομικές ή θρησκευτικές δυνάμεις.

§ Από τον Ιούνιο του 2003, οι εθελοντές των Γιατρών Χωρίς Σύνορα εργάζονται στην περιοχή του Ιτούρι στα βορειανατολικά της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό. Στην περιοχή, 37 άτομα διεθνές προσωπικό και περισσότερα από 600 άτομα ντόπιο προσωπικό παρέχουν υποστήριξη στον τοπικό πληθυσμό λειτουργώντας ένα νοσοκομείο στην Μπούνια και Κινητές Ιατρικές Μονάδες. Επίσης συμμετέχουν σε μία μαζική προσπάθεια παροχής βοήθειας σε χιλιάδες εκτοπισμένους ανθρώπους που εξακολουθούν να είναι όμηροι των ένοπλων συγκρούσεων μεταξύ αντίπαλων πολιτοφυλακών στην περιοχή.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620