Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Α΄ ΕΘΝΙΚΗ

Αλλαγή κανονισμών

για χάρη… της Skoda Ξάνθη

 

η τρεις φορές εκτέλεση πέναλτι

 

του Φάνη Καραμπιπέρη

sports@ixanthi.gr

 

Ο διαιτητής Μιχάλης Γερμανάκος, γιος του προέδρου της ΚΕΔ Μάκη Γερμανάκου, στέρησε τη δυνατότητα από τους ποδοσφαιριστές να γίνουν εκείνοι οι πρωταγωνιστές του αγώνα και με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του τίναξε ένα ποδοσφαιρικό ματς στον αέρα! Η φάση που "άναψε" τη φωτιά, έγινε στο 87', όταν κι ενώ η Χαλκηδόνα προηγείτο με 2-1, ο διαιτητής διέταξε δύο φορές επανάληψη στην εκτέλεση πέναλτι από τον Λαμπριάκο. Ο Λαμπριάκος ευστόχησε στις δύο φορές, απέτυχε στην τρίτη και μέσα σε ένταση η Χαλκηδόνα διατήρησε τη νίκη που της δίνει πολλές ελπίδες για μία θέση στην Ευρώπη. Ωστόσο, η απόφαση για τρεις επαναλήψεις δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως φυσιολογική, αφού οι παίκτες δεν είχαν μπει στην περιοχή πριν την εκτέλεση και από τη στιγμή που ο Λαμπριάκος έβαζε τα πέναλτι δεν είχε σημασία που ο Εμπεντε δεν καθόταν στη γραμμή της εστίας.

 

Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί στο 49' με τον Ηλιόπουλο, με την Skoda Ξάνθη να ισοφαρίζει στο επόμενο λεπτό με τον Γαρπόζη. Το τελικό 2-1 πέτυχε ο Δήμος στο 68', ενώ οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες (αποβολές Λουτσιάνο και Παππά). Πέναλτι είχε χάσει για τη Χαλκηδόνα και ο Ζαχαρόπουλος στο 84'. Συνολικά, το συγκλονιστικό δεύτερο μέρος είχε τρία γκολ, δύο χαμένα πέναλτι και δύο αποβολές, ενώ γενικά η νίκη της Χαλκηδόνας "αμαυρώνεται" από τις αποφάσεις του Γερμανάκου...

 

Στο 4', ο Λουτσιάνο είχε την ευκαιρία να απειλήσει με το γνώριμό του τρόπο (φάουλ) , αλλά η μπάλα πέρασε εκτός. Η πρώτη καλή ευκαιρία ανήκει στους γηπεδούχους, με την κεφαλιά του Ηλιόπουλου στο 13' που πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πιζανόφσκι. Ο Λουτσιάνο με φάουλ στο 17' ανησύχησε περισσότερο τον Εμπεντε-απ' ό,τι στη φάση του 4'-, αλλά και πάλι η κατάληξη ήταν άουτ. Ο Μαντζουράκης, διέκρινε προβλήματα στο κέντρο της άμυνας της ομάδας του και έδωσε εντολή στον Λαμπριάκο να περάσει σε θέση καθαρού στόπερ. Η εσωτερική αυτή αλλαγή βοήθησε τους ακρίτες να ισορροπήσουν το παιχνίδι, το οποίο είχε δύναμη και ένταση, αλλά λίγες φάσεις. Στα αρνητικά για τους γηπεδούχους οι δύο αναγκαστικές αλλαγές, λόγω τραυματισμών των Κατεμή και Σίμου. Ο Ηλιόπουλος στο 45' δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση, ύστερα από την κεφαλιά-πάσα του Κούτση -σχεδόν σε ανυπεράσπιστη εστία- στο φινάλε του πρώτου μέρους.

 

Μετά από πέντε λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, οι δύο ομάδες παρέμεναν στην ισοπαλία, μόνο που το σκορ ήταν 1-1 και όχι 0-0! Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο 49' με τον Ηλιόπουλο, ο οποίος στην τρίτη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε στον αγώνα βρήκε… στόχο (1-0) με κεφαλιά ύστερα από τη σέντρα του Γελαδάρη. Η χαρά της Χαλκηδόνας δεν κράτησε πάνω από ένα λεπτό, αφού στο 50' ο Γαρπόζης απάντησε (1-1), με πολύ όμορφο σουτ στην κίνηση, μέσα από την περιοχή, ύστερα από την μπαλιά ακριβείας του Πρίττα. Ο ρυθμός του αγώνα ευνοήθηκε πάρα πολύ από τα δύο γρήγορα γκολ και οι δύο ομάδες αποφάσισαν να παίξουν ακόμα πιο ανοιχτά. Αφού λοιπόν ο Λουτσιάνο στο 59' απέτυχε να νικήσει τον Εμπεντε, στο 69' ο Μάρκος Δήμος με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή "εκτέλεσε" τον Πιζανόφσκι, γράφοντας το 2-1 για τη Χαλκηδόνα.

 

Το επόμενο τρίλεπτο ανήκει στον Λουτσιάνο, που από...ωραίος έγινε μοιραίος για την ομάδα του. Αφού ανάγκασε στο 70' τον Εμπεντε σε εκπληκτική επέμβαση, στο 72' αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε. Ο Βραζιλιάνος βιάστηκε να εκτελέσει το φάουλ και ο Γερμανάκος τον έστειλε στα αποδυτήρια. Το αριθμητικό πλεονέκτημα έγειρε την πλάστιγγα προς τη μεριά της Χαλκηδόνας, η οποία κυριάρχησε πλήρως στο γήπεδο και έχασε ευκαιρίες, με τους Ηλιόπουλο (77') και Γελαδάρη (79'), ώστε να διευρύνει το προβάδισμά της. Στο 84' ο Ζαχαρόπουλος έχασε...πέναλτι και αυτό αποτελεί είδηση, όχι μόνο γιατί είναι ο πλέον εξειδικευμένος του είδους, αλλά και γιατί το σουτ που επέλεξε ήταν περισσότερο πάσα στην αγκαλιά του Πιζανόφσκι.

 

Στο 87' ο διαιτητής Γερμανάκος, αποφάσισε να δώσει τη νίκη στη Χαλκηδόνα και να τινάξει το παιχνίδι στον αέρα! Αφού υπέδειξε πέναλτι υπέρ της Ξάνθης, σε ανατροπή του Δημητριάδη από τον Παππά (2η κίτρινη και αποβολή), διέταξε δύο φορές επανάληψη στην εκτέλεση από τον Λαμπριάκο, για λόγους που μόνο αυτός ξέρει! Ο Λαμπριάκος ευστόχησε στις δύο προσπάθειές του, στην τρίτη όμως δεν τα...κατάφερε, ο Εμπεντε απέκρουσε και αυτό έβγαλε δικαιολογημένα "έξω από τα ρούχα του" τον Γιάννη Μαντζουράκη, ο οποίος αποβλήθηκε!

 

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε μέσα σε ένταση και μικροσυμπλοκές μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων. Το τελικό 2-1 βρήκε τη Χαλκηδόνα να πανηγυρίζει για τους πολύτιμους βαθμούς και την Ξάνθη να διαμαρτύρεται έντονα και μάλλον δικαιολογημένα για τις αποφάσεις του διαιτητή Γερμανάκου.

 

Διαιτητής: Γερμανάκος (Αθήνας). Έδειξε κίτρινη κάρτα στους Παππά- Λουτσιάνο τους οποίους απέβαλε με δεύτερη κίτρινη (κόκκινη) τον Βραζιλιάνο στο 72΄και τον Παπά στο 87΄.

 

ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ: Εμπεντε, Σίμος (41' Ντάγκας), Σωτήρχος, Παππάς, Κατεμής (37' Κορακάκης), Γελαδάρης, Χάλαρης, Κούτσης, Δήμος, Ηλιόπουλος, Ζαχαρόπουλος (91' Μόγιο)

 

SKODA ΞΑΝΘΗ: Πιζανόφσκι, Σίκοφ, Τοροσίδης, Λαμπριάκος, Μελισσάς, Κοντοδήμος (56' Δημητριάδης), Μαχράτζε, Πρίττας, Γαρπόζης, Λουτσιάνο, Κλέμπερ (75' Βόζαμπαλ)

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΚΗΣ: "Παίξαμε με μία καλή ομάδα και προσπαθήσαμε. Ισορροπήσαμε το ματς στο δεύτερο μέρος, ενώ μετά το πέναλτι του αντιπάλου είχαμε την υπεροχή και μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε, αν και ήταν λίγο άδικο. Στα παιχνίδια πάντα υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες, όπως η διαιτησία. Ο διαιτητής στο πέναλτι σφύριξε ότι είδε".

 

ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ: Συγχαρητήρια για τη νίκη. Η Χαλκηδόνα ήταν καλύτερη. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που διαιτητής με αποβάλει και χάνω το επόμενο παιχνίδι. Μου στερούν τη δουλειά μου".

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620