Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Πρώτη εντός έδρας απώλεια για την Skoda Ξάνθη που παρεχώρησε 1-1 στον Ιωνικό

του Φάνη Καραμπιπέρη
fanis@xan.gr

Σε ένα άσχημο ποιοτικά παιχνίδι, Skoda Ξάνθη και Ιωνικόςαναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν με τον Περόνε, αλλά λίγο πριν το τέλος, ο Λουτσιάνο ισορρόπησε το ματς. Αυτή ήταν η πρώτηαπώλεια της Skoda Ξάνθης εντός έδρας, μετά από πέντε νίκες.

Το πρώτο μέρος άρχισε με την Skoda Ξάνθη να έχει μία καλή στιγμή στο πέμπτο λεπτό, όταν ο Μπαϊκαρά έβγαλε τη σέντρα, αλλά ο Λέο Μινέιρο, από το ύψος του πέναλτι, δεν μπόρεσε να σουτάρει σωστά και η μπάλα χτύπησε πάνω σε αμυνόμενο του Ιωνικού, εξοστρακίστηκε και η ευκαιρία χάθηκε. Ένα λεπτό αργότερα, μία κεφαλιά του Εμερσον βρήκε έτοιμο τον Μπεκιάι, ενώ στο έβδομο λεπτό ο Λουτσιάνο έκανε το σουτ, ο Αλβανός τερματοφύλακας απέκρουσε, η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι και απομακρύνθηκε.

Η βροχή που άρχισε πριν την έναρξη του αγώνα μετέτρεψε τον αγωνιστικό χώρο σε "βούρκο". Η μπάλα κυλούσε δύσκολα σε ορισμένες περιοχές και οι παίκτες αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα, ακόμα και όταν η βροχόπτωση σταμάτησε.

Η αρχική πίεση της Skoda Ξάνθης μειώθηκε και το παιχνίδι άνοιξε. Ο Ιωνικός βγήκε μπροστάκαιείχε μία καλή στιγμή με τον Περόνε που δεν πρόλαβε για λίγο να κάνει ένα σουτ από ευνοϊκή θέση. Στο 21ο λεπτό, ο Μακόρ πήρε τη μπάλα από κανονική θέση στα δεξιά (οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν), προχώρησε και βρήκε τον Περόνε μέσα στην περιοχή της Ξάνθης. Εκεί, Σίκοφ και Ζαπρόπουλος δεν τον σταμάτησαν και ο επιθετικός του Ιωνικού δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει.

Όπως ήταν φυσικό, η Skoda Ξάνθη αντέδρασε άμεσα και ο Ιωνικός οπισθοχώρησε. Αν και υπήρχε ακόμα αρκετός χρόνος, οι διάδρομοι στην άμυνα των Νικαιωτών εξαφανίστηκαν και οι παίκτες του Γιάννη Ματζουράκη αντιμετώπισαν προβλήματα στην τροφοδοσία του Λαμπριάκου. Δύο φάουλ του Λουτσιάνο από καλή θέση δεν αποδείχθηκαν τόσο εύκολη υπόθεση για τον Βραζιλιάνο.

Στο δεύτερο μέρος, μάλιστα, ο Ιωνικός ήταν αυτός που είχε δύο καλές στιγμές, αφού η άμυνα της Skoda Ξάνθης δεν περίμενε καλά στημένη τις αντεπιθέσεις. Ο ρυθμός έπεσε, με την Ξανθιώτικη ομάδα να έχει την κατοχή, αλλά μόνο αυτήν. Ένα μακρινό σουτ του Λουτσιάνο κατέληξε άουτ, ενώ ένα καλό σουτ του Λαμπριάκου από το ύψος του πέναλτι πέρασε και αυτό έξω.

Τα φάουλ διέκοπταν αρκετά συχνά τον αγώνα, ο οποίος κυλούσε χωρίς κανένα ενδιαφέρον για αρκετή ώρα. Στο 83΄, ύστερα από φάουλ του Ντε Ματία, ο Λαμπριάκος πήρε την κεφαλιά στην "καρδιά" της περιοχής του Ιωνικού, η μπάλα έφτασε στον Λουτσιάνο, ο οποίος αμαρκάριστος ισοφάρισε. Λίγο αργότεραο Πουλόπουλος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και το παιχνίδι μεταφέρθηκε εξ ολοκλήρουστην περιοχή του Ιωνικού. Στις καθυστερήσεις, ο Βραζιλιάνος εκτέλεσε το φάουλ, ο Μπεκιάι απέκρουσε με δυσκολία, αλλά ο Παπαδημητρίου που πήρε τη μπάλα και σκόραρε ήταν σε θέση οφσάιντ. Οι φωνές της διαμαρτυρίας ήταν πολλές από τους γηπεδούχους, αφού το γκολ ακυρώθηκε από τον ίδιο επόπτη που είχε αφήσει τη φάση του γκολ του Ιωνικού να εξελιχθεί.

Τελικώς, το παιχνίδι έληξε με την ισοπαλία ως τελικό αποτέλεσμα. Η Skoda Ξάνθη σημείωσε δεύτερο συνεχόμενο ανεπιτυχές αποτέλεσμα και στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια έχει μόλις μία νίκη, δείχνοντας ότι παρουσιάζει μία "κοιλιά". Ο Ιωνικός απέσπασε βαθμό σε μία έδρα όπου μέχρι στιγμής η Skoda Ξάνθη μετρούσε μόνο νίκες και συνεχίζει στη μάχη για την παραμονή.

Η διαιτησία του νεοεμφανιζόμενου κ. Φλαμπούρη από την Αθήνα ελέγχεται για το γκολ του Ιωνικού και για την μη αποβολή του Κινγκ, ενώ σε ανάλογες περιπτώσεις οι κ.κ. Καλόπουλος και Ζωγράφος απέβαλαν τους Παπαδημητρίου και Άντζα αντίστοιχα και τέλος για την απόσταση του τείχους του Ιωνικού σε χτυπήματα φάουλ των Ξανθιωτών. Κιτρίνισε τους Παπαδημητρίου, Ζαπρόπουλο- Κινγκ, Τσιμπλίδη, Βουρεξάκη, ενώ απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Πουλόπουλο.
Skoda Ξάνθη: Πιζανόφσκι, Παπαδημητρίου, Σίκοφ, Ζαπρόπουλος, Τσικίνιο (83' Λάφατα), Μαχράτζε (46' Καζάκης), Λέο Μινέιρο, Εμερσον, Μπαϊκαρά (63' Ντε Ματία), Λουτσιάνο, Λαμπριάκος

Ιωνικός: Μπεκιάι, Πουλόπουλος, Κινγκ, Παχουέλο, Μελαμπιανάκης, Τσιμπλίδης, Βουρεξάκης, Λετιέρι, Ντα Κόστα (51' Κοΐμπρα), Περόνε (78' Κακαράς), Μακόρ (88' Μπενίτες)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γιάννης Μαντζουράκης: «Ήταν ένα δύσκολο ματς, με ένα δύσκολο αντίπαλο. Υπήρξε πολύ καλή προσπάθεια από τους παίκτες μου ιδιαίτερα στο πρώτο 20λεπτο και θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει το παιχνίδι. Δεν τα καταφέραμε, σ’ ένα άσχημο δεκάλεπτο δεχτήκαμε το γκολ. Θεωρώ ότι δεύτερο γκολ δε δικαιούταν ο Ιωνικός γιατί το γκολ που πέτυχε ήταν η μοναδική φάση που έκανε στο παιχνίδι».

Σταύρος Λαμπριάκος: «Δυστυχώς είχαμε την πρώτη απώλεια βαθμών στην έδρα μας. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν κακός και ευνόησε τον Ιωνικό που ήρθε να αμυνθεί. Όλοι μας παλέψαμε και κάναμε την προσπάθεια μας όμως είμαστε στεναχωρημένοι που δε καταφέραμε να νικήσουμε».

*** Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες πάνω από 2000 φίλοι της Skoda Ξάνθης βρέθηκαν στα Πηγάδια εξ αυτών όμως μόνο 1.862 πλήρωσαν εισιτήριο.

*** Περίπου 40 φίλοι του Ιωνικού βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου και πρέπει να έφυγαν ικανοποιημένοι από τον βαθμό.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620