Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Αήττητη και στο τέταρτο φιλικό η Ξάνθη BF Fashion - Το Σαββατοκύριακο συμμετέχει στο τουρνουά του Πανοράματος – Αισθητή η απουσία του Νίκου Νικολόπουλου από τον πάγκο

του Φάνη Καραμπιπέρη
fanis@xan.gr

Ούτε το φιλόδοξο Πανόραμα που στοχεύει στην άνοδο στην Α2 κατάφερε να σπάσει το σερί των τεσσάρων νικών της Ξάνθη BF Fashion. Η Ξανθιώτικη ομάδα παρά το ότι στηρίζεται στους περσινούς παίκτες που έμειναν καταφέρνει εύκολα ή δύσκολα να κερδίσει και τους τέσσερις αντιπάλους που βρήκε στον δρόμο της.

Σίγουρα ο προβληματισμός είναι πολύ μεγάλος αφού οι δύο από τους τρεις (Φιλιούσης, Παππάς) στο τελευταίο φιλικό η συμμετοχή τους ήταν μηδαμινή και σίγουρα η ομάδα χρειάζεται επειγόντως τρεις παίκτες στις θέσεις 1, 2 και 5. Ο Άγγλος που δοκιμάστηκε ήταν καλός στο πρώτο μέρος άλλα φάνηκε απροπόνητος και κουρασμένος. Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος είναι μακριά και σίγουρα μέχρι τότε αναμένεται να συμπληρωθεί το ρόστερ.

Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του Γενικού Διευθυντή Νίκου Νικολόπουλου που πληροφορίες τον θέλουν δυσαρεστημένο με την γενική λειτουργία της ομάδας σκεφτόμενος ακόμη και για την αποχώρησή του.

Τα προηγούμενα τρία φιλικά ήταν στην Καβάλα με τον Ηρακλή ή καλύτερα Ένωση (66-59), στο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ με τους Ίκαρους (67-61) και τον ΓΑΣ Κομοτηνή (73-67) και το Σάββατο το απόγευμα με το Πανόραμα (67-65).

Παρουσία 50 φίλων του μπάσκετ έγινε ο Σαββατιάτικος αγώνας όπου είχαν την ευκαιρία να δουν ένα δυνατό τεστ με μία ομάδα που στοχεύει στην άνοδο στην Α2. Οι παίκτες που συνθέτουν το ρόστερ είναι αδιάψευστος μάρτυρας (Χαραλαμπίδης, Κατεμίδης, Νικάκης, Βαλαβανίδης, κ.α.). Κι ενώ όλοι ήρθαν στο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ για να παρακολουθήσουν τα μεταγραφικά αποκτήματα την παράσταση έκλεψε ο Γιάννης Στεφανίδης ο οποίος ήταν ο MVP του αγώνα με 23 πόντους, (8/10 βολές, 3/6 2ποντα, 3/6 3ποντα), 11 ριμπάουντ,4 ασίστ, 2 κλεψίματα αγωνιζόμενος εξίσου καλά από την θέση 1 έως και την 3. Κοντά του στάθηκαν ο Χάρης Βοϊβατόπουλος, ο Τσότσος και ο Άγγλος στο πρώτο μέρος. Από τους νέους παίκτες ο Μασλαρινός δεν είναι αυτός που θα σηκώσει το βάρος του πλεϊ – μέικερ, ο Φιλιούσης έπαιξε 5 λεπτά ενώ ο Παππάς έκανε μόνο προθέρμανση.

Αγωνιστικά πλην του πρώτου 10λέπτου η Ξάνθη BF Fashion είχε τον έλεγχο του αγώνα, το προβάδισμα στο σκορ που μπορεί να μην ήταν ασφαλείας αλλά της ήταν αρκετό για την νίκη. Στα τελευταία 8΄΄ είχαμε την παρακάτω εξέλιξη. Ο Γιάννης Στεφανίδης με 1/2 βολές έγραφε το 65-63 και ο Βαλαβανίδης 5.15΄΄ πριν το τέλος με 2/2 βολές το 66-65. 4,5΄΄ ο Άγγλος με 1/2 βολές το 67-65 και στην επαναφορά ο Βοϊβατόπουλος να σταματά την μακρινή πάσα των Θεσσαλονικέων. Στην επαναφορά κι ενώ απέμειναν 6 δέκατα του δευτερολέπτου ο Κατεμίδης προσπάθησε να γίνει ο ήρωας της τελευταίας στιγμής όμως η μπάλα κτύπησε στην στεφάνη και έφυγε έξω προς ανακούφιση των γηπεδούχων.

Τα 10λεπτα: 15-17, 38-34 (ημιχ.), 56-49, 67-65 τελικό

Καλή ήταν η διαιτησία των κ.κ. Νέδογλου – Τατούδη (Σερρών).

Ξάνθη BF Fashion (Μαγκώτσιος – Λεμονίδης): Μουρβάκης, Νικολόπουλος, Μασλαρινός 5 (1), Στεφανίδης 23 (3), Άγγλος 13 (1), Φιλιούσης, Κουτσογιάννης 5 (1), Βοϊβατόπουλος 9, Τσότσος 10 (1), Καραγιώργης 2.

*** Ανάμεσα στους θεατές ήταν ο πρώην προπονητής της Ξάνθη BF Fashion Στάθης Καμαράκης ο οποίος πριν τρεις μέρες ως προπονητής του ΓΑΣ είχε την ίδια γεύση με τον Τσιρογιάννη (προπονητή του Πανοράματος).

*** Ένα παραπάνω λόγο είχε ο Γιάννης Στεφανίδης για αυτή του την εμφάνιση αφού η θεία του που βρίσκεται στην Γερμανία ήταν ανάμεσα στους θεατές αποζημιώνοντάς την με τον καλύτερο τρόπο αφού δεν της είχε δοθεί η δυνατότητα να τον δει μέχρι σήμερα αγωνιζόμενο.

*** Κεντρικά πρόσωπα του αγώνα ο Αλέξης Κατεμίδης και ο Γιώργος Βαλαβανίδης που αγωνίστηκαν όταν η Ξάνθη BF Fashion ήταν στην Β΄ Εθνική με τον πρώτο να είναι ανάμεσα σ΄ αυτούς που βοήθησαν στην άνοδο.

*** Το Σαββατοκύριακο η Ξάνθη BF Fashion θα συμμετάσχει στο τουρνουά του Πανοράματος με την συμμετοχή 6 ομάδων χωρισμένων σε δύο ομίλους. Η Ξανθιώτικη ομάδα θα αγωνιστεί στον πρώτο όμιλο, το Σάββατο στις 10 το πρωί με το Κολέγιο ICBS και το απόγευμα στις 7 με την ERGONOM – Νις Σερβίας. Την Κυριακή θα έχουμε τους αγώνες κατάταξης οι οποίοι θα ξεκινήσουν στις 5 το απόγευμα, ενώ το τουρνουά είναι 3ήμερο και την Τρίτη (6/9) θα δοθεί συνέντευξη τύπου.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620