Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε ο 2ος Ορειβατικός Μαραθώνιος του Ολύμπου όπου πήραν μέρος και τρεις Ξανθιώτες

του Φάνη Καραμπιπέρη
sports@ixanthi.gr

Η δεύτερη διοργάνωση του μαραθωνίου του Ολύμπου έχει περάσει στην ιστορία σημειώνοντας εξαιρετική επιτυχία, αφού συμμετείχαν 186 αθλητές όλων των ηλικιών και των δύο φύλων, τον παρακολούθησαν 17 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι, 4 εκ των οποίων από κορυφαία ξένα περιοδικά, ο αγώνας ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα τραυματισμό ή άλλο δυσάρεστο περιστατικό και τέλος, όταν μέχρι και την στιγμή του "αποχαιρετισμού" στο Λιτόχωρο το χαμόγελο κυριαρχεί, τότε ο χαρακτηρισμός "εξαιρετική επιτυχία" αποκτά νόημα…

Μπορεί να μιλάμε για την ψηλότερη κορυφή της Ελλάδος αλλά ο Μαραθώνιος του Ολύμπου δεν είναι αγώνας χιονοδρομίας, ούτε βέβαια οι αθλητές/τριες που πήραν μέρος έτρεξαν με πέδιλα σκι. Εν τούτοις ένα τμήμα της διαδρομής περιελάμβανε πέρασμα από μονοπάτι, το οποίο ανοίχτηκε μέσα στο χιόνι (!).

186 αθλητές "βρέθηκαν" στις 6.05 της Κυριακής 19 Ιουνίου στον Αρχαιολογικό χώρο του Δίου,απ΄ όπου δόθηκε η εκκίνηση όπου ανάμεσά τους βρισκόταν και τρεις Ξανθιώτες ο μηχανικός Ηλίας Σπυριδόπουλος, ο Διευθυντής του CRAND ΜΑΣΟΥΤΗΣ Γιώργος Μακρής και ο δάσκαλος Χαράλαμπος Μακρής που φαίνονται στην πρώτη φωτογραφία με φόντο τον Όλυμπο, ενώ αρκετοί από τους 186 συμμετείχαν για πρώτη φορά σε ορειβατικό μαραθώνιο. Ακολουθώντας πολύ γρήγορο ρυθμό ήδη από την αρχή της κούρσας, ο Νίκος Καλοφύρης του Ε.Ο.Σ. Μετσόβου έκοψε πρώτος το νήμα, αφού διένυσε τα 43 χιλιόμετρα σε 5 ώρες, 8΄54΄΄. Στη 2η θέση τερμάτισε ο περυσινός 1ος νικητής Alexis Gounko και στην 3η ο φετινός πρωταθλητής Ελλάδας στο αγώνισμα του Μαραθώνιου δρόμου Κώστας Γογούσης. Ακολούθησαν ο Κώστας Σταμούλης (νικητής και της κατηγορίας 40+), ο Παναγιώτης Κοτρωνάρος ενώ την εξάδα των νικητών συμπλήρωσε ο 3ος περυσινός νικητής Παναγιώτης Ιωαννίδης. Στην κατηγορία γυναικών, η Irena Maliborska τερμάτισε και πάλι πρώτη, ενώ τη 2η και 3η θέση κατέκτησαν οι Ευγενία Σταματελοπούλου και Βασιλική Μπάκα αντίστοιχα. Στην κατηγορία 40+, τον Σταμούλη ακολούθησε ο κενυάτης Simion Mbuga και ο Δημήτρης Βενετικίδης. Ο Ιρλανδός Kevin Grogan κέρδισε την κατηγορία ανδρών 50+, με 2ο τον Βασίλη Γκουντόπουλο και 3ο τον Παναγιώτη Αντωνόπουλο. Συγκλονιστική ήταν η παρουσία του 71χρονου Γιώργου Ακριβού, που τερμάτισε με χρόνο 9:23:19 που κατά την απονομή του μεταλλίου για την νίκη του στην κατηγορία 60+ χειροκροτήθηκε περισσότερο από κάθε άλλον. Τέλος, ο Βάϊος Παλάσκας αναδείχθηκε νικητής της κατηγορίας Juniors. Συνολικά τερμάτισαν -εντός του ορίου των 12 ωρών- 156 αθλητές.

Οι σταθμοί τροφοδοσίας γενικά λειτούργησαν άψογα, παρέχοντας στους εξαντλημένους αθλητές υγρά, τρόφιμα και…ενθάρρυνση. Ο χώρος τερματισμού στο κεντρικό πάρκο του Λιτόχωρου είχε οργανωθεί με στόχους αφενός την "χαλάρωση" και την αποθεραπεία των αθλητών, αφετέρου τη δημιουργία προϋποθέσεων προσέλκυσης και παραμονής θεατών. Ένα πολυάριθμο εξειδικευμένο επιτελείο, αποτελούμενο από τον γιατρό Παναγιώτη Δάρα, έμπειρες φυσιοθεραπεύτριες και την καταπληκτική ομάδα της Compex έδωσαν στους εξαντλημένους αθλητές τη φροντίδα που πραγματικά αξίζουν. Οι τερματισμοί σχεδόν όλων των αθλητών συνοδεύτηκαν από θερμό χειροκρότημα. Στο "παρασκήνιο" περίπου 500 παιδιά ηλικία 6-14 ετών ήρθαν σε επαφή με τον Olympus Marathon μέσα από υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες (πύργος αναρρίχησης, πίστα mountain bike) καθώς και με "κυνήγι θησαυρού" μέσα στο Λιτόχωρο. Η τελετή βράβευσης των νικητών ήταν για όλους μια ευχάριστη έκπληξη, μια λιτή αλλά ευχάριστη τελετή ανάλογη του ύφους της διοργάνωσης.

Ο Olympus Marathon έκλεισε με την επίσημη συνέντευξη Τύπου, στην οποία συμμετείχαν ο Νίκος Καλοφύρης και η Irena Maliborksa, αλλά και ο αθλητής Δημήτρης Καψιμάλης που τερμάτισε στη 157η θέση. Και οι τρεις αθλητές μέσα από γεμάτες ουσία κουβέντες ανέδειξαν με απαράμιλλο τρόπο τόσο τη γοητεία του ορεινού τρεξίματος όσο και την συναρπαστική εμπειρία της συμμετοχής στον Olympus Marathon. Οι μοναδικές στιγμές του 2ου Olympus Marathon καταγράφηκαν από 18μελές κινηματογραφικό συνεργείο καθώς και 4 φωτογράφους.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620