Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Α΄ ΕΘΝΙΚΗ: Ωραίο θέαμα από τις δύο καλύτερες ομάδες αλλά η ΑΕΚ νικήτρια με 2-1 επί της Skoda Ξάνθη

του Φάνη Καραμπιπέρη
sports@ixanthi.gr

Η εκτός έδρας ήττα της Skoda Ξάνθης επί της ΑΕΚ μπορεί κάλλιστα να χρεωθεί στον παράγοντα ατυχία καθώς η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη με σπουδαία τακτική και υπομονή στο παιχνίδι της ήταν κυρίαρχη ιδιαίτερα στο τελευταίο 20λεπτο την ΑΕΚ αλλά δεν κατάφερε να σημειώσει το γκολ της ισοφάρισης. Και οι δύο ομάδες απέδειξαν ότι δίκαια συγκαταλέγονται στις καλύτερες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος της Α΄ Εθνικής.
Η έλλειψη καθαρού μυαλού, η καλή μέρα του τερματοφύλακα της ΑΕΚ και η ατυχία ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία της Skoda Ξάνθης και τελικά αυτά που στοίχισαν τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας στους φιλοξενούμενους.
Η αρχή του αγώνα βρήκε την ΑΕΚ κυρίαρχη και η υπεροχή της στο παιχνίδι επιβραβεύτηκε στο 20΄ όταν ο Σοάρες με πολύ ωραίο τρόπο παραβίασε την εστία του Πιζανόφσκι.
Μετά την συμπλήρωση του 20λέπτου οι Ξανθιώτες άρχισαν να ανεβάζουν στροφές και η επιβράβευση ήρθε έναλεπτό πριν την συμπλήρωση των πρώτων 40 λεπτών όταν ο Ζαπρόπουλος είδε την προσπάθεια του να ανακόπτεται αντικανονικά από τον Άλβες (χέρι) μέσα στην μεγάλη περιοχή.
Ο Λουτσιάνο ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι ισοφαρίζοντας την συνάντηση. Η τελευταία μεγάλη φάση του πρώτου ημιχρόνου άνηκε στην ΑΕΚ όταν ο διαιτητής της συνάντησης Ηρακλής Τσίκινης είδε ως πέναλτι προσπάθεια του Παπαδημητρίου να ανακόψει τον Σέζαρ. Ο Κατσουράνης πήρε φόρα αλλά ο Πιζανόφσκι νίκησε τον αρχηγό της ΑΕΚ και έστειλε ισόπαλες τις ομάδες στα αποδυτήρια.
Η αρχή του δευτέρου ημιχρόνου δεν ξεκίνησε καλά για την Skoda Ξάνθη καθώς με την συμπλήρωση 15 δευτερολέπτων ο Σέζαρ πέρασε 3 αντιπάλους και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του με 2-1. Λίγο αργότερα ο Πέτκωφ είχε δοκάρι σε δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή.
Ουσιαστικά μετά την συμπλήρωση 60 λεπτών η Skoda Ξάνθη άλλαξε τακτική. Ο Γιάννης Ματζουράκης έβγαλε όλα τα όπλα του από το οπλοστάσιο και άρχισε να πυροβολεί την ΑΕΚ.
Ο Λαμπριάκος στο 73ο λεπτό από το ύψος της μικρής περιοχής στέλνει την μπάλα άουτ. Ο Μπαικαρά λίγο αργότερα από πλεονεκτική θέση αστοχεί. Ο Παπαδημητρίου με κεφαλιά…σημαδεύει το δοκάρι. Ο Μπαικαρά στο 92ο λεπτό μόνος με τον Χιώτη στέλνει την μπάλα στην αγκαλιά του πορτιέρο της ΑΕΚ.
Το τελικό 2-1 βρήκε τους 35000 και πλέον χιλιάδες φιλάθλους της ΑΕΚ να πανηγυρίζουν το τρίποντο της νίκης, τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ να βρίσκονται στην 2η θέση του πρωταθλήματος και τους ποδοσφαιριστές της Skoda Ξάνθης να τα βάζουν με την ατυχία τους.
Δεν μπορούμε να πούμε ότι αρίστευσε αυτή την φορά η διαιτησία του Καλαματιανού Τσίκινη. Στο τέλος κατάφερε να είναι το πρόσωπο στην συνέντευξη τύπου και από τις δύο πλευρές. Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Μόρας, Ιβιτς, Κατσουράνης, Αλβες, Τοροσίδης, Λαμπριάκος
ΑΕΚ: Χιώτης, Μάλμπασα, Αλβες, Κωστένογλου, Μόρας, Πέτκοφ, Κατσουράνης Ιβιτς (78' Κυριακίδης), Σέζαρ (89' Κωνσταντινίδης), Κρασσάς (70' Καμπάνταης), Σοάρες
SKODA ΞΑΝΘΗ: Πιζανόφσκι, Παπαδημητρίου, Σίκοφ, Ζαπρόπουλος, Τοροσίδης (80' Κλέμπερ), Μαχράτζε, Πρίττας, Βόζαμπαλ (72' Μπαϊκαρά), Γαρπόζης (64' Κοντοδήμος), Λουτσιάνο, Λαμπριάκος.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γιάννης Μαντζουράκης: «Στο σημερινό ματς είδαμε δύο ομάδες που ήθελαν να δημιουργήσουν. Έγιναν πολλές φάσεις και στις δύο εστίες. Στο πρώτο 20λεπτο του δεύτερου μέρους ήμασταν μουδιασμένοι. Αυτό βέβαια δε μειώνει σε τίποτα την εντυπωσιακή εμφάνιση της ΑΕΚ στο ίδιο διάστημα. Παρότι ήμασταν κουρασμένοι από τους συνεχόμενους αγώνες σε πρωτάθλημα και κύπελλο προσπαθήσαμε και αυτό φάνηκε στο τελευταίο 20λεπτο με τρεις ευκαιρίες που μπορούσαν να μας δώσουν την ισοπαλία. Δε θέλω να μιλάω για τη διαιτησία, αλλά στο πρώτο γκολ ο Σοάρες παίρνει την μπάλα καθαρά με το χέρι. Και το πέναλτι απ’ ότι μου είπαν τα παιδιά δεν ήταν».
Γιάννης Παπαδημητρίου: «Ειλικρινά το χάρηκα το σημερινό παιχνίδι γιατί έγινε σε μία καταπληκτική ατμόσφαιρα. Δεν έχουμε αυτή την ευκαιρία κάθε Κυριακή και θέλαμε να δείξουμε κάτι καλό. Χάσαμε εξαιτίας των λαθών του διαιτητή. Αυτά όμως έχει το ποδόσφαιρο».

ixanthi.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620