Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Με ισοπαλία (2-2) έκλεισε τους εντός έδρας αγώνες για το 2005 η Skoda Ξάνθη απέναντι στην Καλλιθέα

του Φάνη Καραμπιπέρη
fanis@xan.gr

Δεν μπόρεσε να κλείσει με νίκη τους εντός έδρας αγώνες για το 2005 η Skoda Ξάνθη παραχωρώντας ισοπαλία με 2-2 στην Καλλιθέα η οποία απέσπασε έναν πολύτιμο βαθμό για την υπόθεση παραμονή. Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας ισοπαλία για το συγκρότημα του Γιάννη Ματζουράκη.

Η απουσία του Λουτσιάνο μπορεί πριν το παιχνίδι να φάνταζε ως πρόβλημα για την Skoda Ξάνθη, ωστόσο με την έναρξη του αγώνα αυτή η ιδέα εξαφανίστηκε. Και αυτό γιατί μόλις στο 9' ο Μπαϊκαρά κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή της Καλλιθέας, το εκτέλεσε άψογα ο Ντε Ματία και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπαρτζώκα, ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους. Μετά το γκολ, ο ρυθμός της Σκόντα έπεσε, καθώς οι παίκτες του Ματζουράκη περιορίστηκαν σε κυκλοφορία της μπάλας στο χώρο του κέντρου. Η Καλλιθέα από την πλευρά της προσπάθησε με μακρινά σουτ κυρίως να απειλήσει τον Πιζανόφσκι, αλλά ο γκολκίπερ των ακριτών δεν αντιμετώπισε προβλήματα.

Στο πρώτο ημίχρονο η Skoda Ξάνθη μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε από νωρίς να αναλάβει τον έλεγχο του ρυθμού της αναμέτρησης. Από την άλλη μεριά, η Καλλιθέα εμφανίστηκε με «σφιχτή» αμυντική γραμμή και εμφανή διάθεση να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις.

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν από πολύ νωρίς, όταν στο 9ο λεπτό ο Μπαϊκαρά κέρδισε ένα φάουλ έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων και ο Ντε Ματία (φωτογραφία) )που ανέλαβε την εκτέλεση με πολύ ωραίο τρόπο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Από εκείνο το σημείο και μετά οι δυο ομάδες περιορίστηκαν κυρίως σε ένα παιχνίδι κέντρου, με αρκετές λάθος πάσες ενώ και το κρύο που υπήρχε στην περιοχή δεν επέτρεπε στους ποδοσφαιριστές να αποδώσουν καλό ποδόσφαιρο.

Η Καλλιθέα ξεκίνησε δυνατά στην επανάληψη και έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 56ο λεπτό όταν ο Λαζανάς με ωραίο τρόπο βρήκε τον Κουτσοσπύρο μέσα στην περιοχή της Skoda Ξάνθης και εκείνος με ωραίο τρόπο έγραψε το 1-1.

Το γκολ των φιλοξενουμένων έδειξε να αφυπνίζει τους γηπεδούχους, οι οποίοι ανέβασαν ρυθμό και μέσα σε έξι λεπτά επανέκτησαν το προβάδισμα. Ήταν το 62ο λεπτό όταν ο Παπαδημητρίου έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Λαμπριάκος με δυνατή κεφαλιά, νίκησε τον Μπαρτζώκα και έγραψε το 2-1 για την Skoda Ξάνθη.

Η χαρά των γηπεδούχων ήταν εφήμερη, ωστόσο, καθώς μόλις τρία λεπτά αργότερα ο Κουτσοσπύρος και πάλι με ωραίο τρόπο, ξεπέρασε τους αμυντικούς της Ξάνθης και με ωραίο σουτ έγραψε το 2-2. Από εκείνο το σημείο και μετά, ο αγώνας απέκτησε μορφή ρώσικης ρουλέτας, με τις δυο ομάδες να δημιουργούν καλές φάσεις, ωστόσο, το αποτέλεσμα έμεινε αναλλοίωτο, με την Καλλιθέα τελικά να πανηγυρίζει ένα υπερπολύτιμο εκτός έδρας βαθμό σε μια δύσκολη έδρα.

Διαιτητής ήταν ο Πολατιάν από την Πέλλα. Κιτρίνισε τους Παπαδημητρίου – Μπαρτζώκα , Κουλακιώτη ενώ απέβαλε με δύο κίτρινες τον Κουτσοσπύρο.

Skoda Ξάνθη (Ματζουράκης): Πιζανόφσκι, Παπαδημητρίου, Ζαπρόπουλος, Εμερσον (66' Λέο Μινέιρο), Λαμπριάκος, Αντζας, Παβιό, Γαρπόζης (75' Καζάκης), Μπαϊκαρά, Τοροσίδης, Ντε Ματία (57' Λάφατα).

Καλλιθέα (Ντουμιτρέσκου): Μπαρτζώκας, Γκεοργκίεφ (46' Πασάς), Τσιώλης, Καρατζάς, Κουλακιώτης, Βενέτης, Γιάντσεφ, Πέτκοβιτς, Λαζανάς (90' Βόκολος), Κουτσοσπύρος, Σιλά (68' Τελκίνσκι).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γιάννης Μαντζουράκης: «Για να είμαστε μεγάλη ομάδα, όπως λέτε όλοι, δεν πρέπει να ψάχνουμε δικαιολογίες. Σήμερα ήταν το χειρότερο παιχνίδι από την ημέρα που ανέλαβα την ομάδα. Τίποτα δεν λειτούργησε σωστά. Ο κόσμος έχει αυξημένες απαιτήσεις από εμάς. Κάναμε αρκετά λάθη αλλά κανείς δεν πρέπει να πυροβολήσει τους παίκτες. Στην μεσαία γραμμή κάναμε πολλά λάθη και δεν μπορέσαμε να πιάσουμε ένα καλό ρυθμό στο παιχνίδι. Και τα δυο γκολ που δεχθήκαμε ήταν από προσωπικά λάθη που σίγουρα μπορούσαμε να αποφύγουμε».

Γιάννης Παπαδημητρίου: «Η καλή ομάδα που όλοι λέτε σήμερα δεν ήταν σε αυτό το γήπεδο. Δεν παίξαμε καλά και αν δεχόμαστε τέτοια γκολ δεν μπορούμε να περιμένουμε περισσότερα. Ήμαστε όλοι στεναχωρημένοι για την εμφάνιση αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά»

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620