Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ: Ιδανική πρεμιέρα με περίπατο για την Ξάνθη BF FASHION που σκόρπισε τον ΚΑΟΔ με 88-71

του Φάνη Καραμπιπέρη
fanis@xan.gr

Με τον ιδανικότερο τρόπο ξεκίνησε την φετινή αγωνιστική περίοδο την τρίτη της στην Α2 η Ξάνθη BF FASHION θριαμβεύοντας επί του ΚΑΟΔ με σκορ 88-71 παίρνοντας ετεροχρονισμένη εκδίκηση για την περσινή εντός έδρας ήττα από τους γείτονές μας.

Αυτό που έδειξε η φετινή ομάδα του Γιώργου Ζαφειρούδη ήταν ότι όλοι οι παίκτες έχουν το προσόν να βλέπουν με επιτυχία το καλάθι. Άλλωστε από τους 10 καλαθοσφαιριστές που χρησιμοποιήθηκαν οι 9 σκόραραν και οι 7 είχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Όταν λοιπόν η δεδομένη επιθετική ισχύ συνδυάζεται και με καλή αμυντική συμπεριφορά, τότε το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι άλλο από την νίκη και μάλιστα με επιβλητικό τρόπο, όπως έγινε το Σάββατο το βράδυ στο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ.

Ένα ντέρμπι (ομάδες κοντινές χιλιομετρικά και της ίδιας Ένωσης) και μάλιστα στην πρεμιέρα ενός πρωταθλήματος (υπάρχει το άγχος που φάνηκε σε δύο τουλάχιστον παίκτες) και με μία νεανική ομάδα (δεν υπάρχει ο ηγέτης) η Ξάνθη BF FASHION το μετέτρεψε σε ένα υγιεινό περίπατο φτάνοντας πολύ πιο εύκολα στην κατάκτηση της νίκης και των δύο πρώτων βαθμών. Οι Δραμινοί δεν απείλησαν σε καμία περίπτωση και η μικρότερη διαφορά στον αγώνα ήταν στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου όταν με 3ποντο του Κακαρούδη μείωναν σε 62-56 ενώ η μεγαλύτερη διαφορά ήταν οι 18 πόντοι (82-64) στο 37.31΄.

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, ιδίως σε έναν αγώνα και η Ξάνθη BF FASHION το έκανε πράξη όταν προηγήθηκε με 8-0 με τους Θανάση Σουφλιά να πετυχαίνει το πρώτο φετινό καλάθι και τον Παππά και Στεφανίδη με ισάριθμα τρίποντα και παρά το taim aout του Νίκου Γρηγοριάδη η διαφορά λίγο πριν την συμπλήρωση των έξι λεπτών σε διψήφιο αριθμό (14-4) και 16-4 3.45΄πριν το τέλος. Κύριο χαρακτηριστικό αυτού του διαστήματος κάτι που μαρτυρά και το σκοράρισμα η πολύ καλή άμυνα στα ατού των φιλοξενουμένων και ιδιαίτερα του Βασίλη Μουλάκη. Γι΄ αυτό είχαν επιφορτιστεί κατά σειρά Μίλετιτς – Στεφανίδης – Μασλαρινός. Αυτοί οι 10 πόντοι στην λήξη του πρώτου 10λεπτου αποδείχθηκαν αρκετοί αφού όχι μόνο διατηρήθηκαν μέχρι το τέλος αλλά η διαφορά έφτασε και τους 18. Κάτι πήγαν να κάνουν οι Δραμινοί στο δεύτερο ημίχρονο με τρίποντα αλλά τα πέντε δεν έφταναν για κάτι καλύτερο από τους 17 πόντους που έπεσε η διαφορά.

Αν και είναι πρεμιέρα και πρέπει να υπάρχει λίγη ελαστικότητα με τους διαιτητές δυστυχώς δεν ισχύει για τον δεύτερο κ. Παπαπέτρου ο ποίος τα τελευταία δύο χρόνια δείχνει ένα μένος κατά της Ξάνθη BF FASHION. Οι αποφάσεις του ήταν τραγικές και ευτυχώς υπήρχε η διάθεση και η διαφορά των δύο ομάδων. Πρώτος ήταν ο κ. Χουλιάρας από την Θεσ)νίκη που κυμάνθηκε σε καλύτερα επίπεδα. Σε γενικές γραμμές έχασαν την ευκαιρία να φύγουν απαρατήρητοι από ένα εύκολο παιχνίδι όπως εξελίχθηκε.

Από τους νικητές στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων περνούν οι Τσότσος, Σουφλιάς, Παππάς και Φουτσιτζής ενώ από τον ΚΑΟΔ ξεχώρισαν ο εριστικός Μανούσος (Νο 13), Στάρτσεβιτς (Νο 5) και ο Κακαρούδης (Νο 11).

Τα 10λεπτα: 23-13, 40-31 (ημιχ.), 62-53, 88-71 τελικό

Ξάνθη BF FASHION (Ζαφειρούδης – Λεμονίδης): Παππάς 10 (1), Μίλετιτς 11 (1), Φιλιούσης 14 (3), Τσότσος 13, Σουφλιάς 12, Στεφανίδης 6 (2), Μασλαρινός 10 (1), Βοϊβατόπουλος 2, Φουτσιτζής 10 (2), Κουτσογιάννης.

ΚΑΟ Δράμας (Γρηγοριάδης): Μουλάκης 11 (2), Στάρτσεβιτς 15 (3), Χ#Νικολάου, Σεφερίδης 8, Ζούπιτς 9, Μελισσαρίδης 3 (1),Κακαρούδης 12 (2), Μανούσος 11, Βάθης 2.

*** Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε πριν το τζάμπολ σε μνήμη του προπονητή του Μαντουλίδη Γιώργου Γιαννακούλα που έφυγε πρόσφατα πολύ πρόωρα από τη ζωή.

*** Τρεις ποδοσφαιριστές της Skoda Ξάνθης οι Τοροσίδης, Σίκοφ και Καζάκης καθώς και ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου ήταν ανάμεσα στους 1000 φίλους του μπάσκετ.

*** Μπορεί να έφυγαν από την Διοίκηση ο Σάκης Κατσαρίκας με τον Νίκο Παπαργύρη όμως έδωσαν κανονικά το παρόν και κάθισαν στην πρώτη σειρά των επισήμων παρέα με τον πρόεδρο του ΤΑΚ Χρήστο Πούλιο και τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Βαγγέλη Παλιούρα.

*** Οι «Ξανθιώτες» που αγωνίζονται στις άλλες ομάδες πέτυχαν: Ιμπέζα 2, Καρύδας 21 (2), Πετροδημόπουλος 18, Μίμιτσα 19 (3).

*** Σε δύο αγώνες χρειάστηκε το έξτρα 5λεπτο για να αναδειχθεί ο νικητής που ήταν οι γηπεδούχοι που αποδείχθηκαν καλύτεροι σ΄ αυτήν την διαδικασία. Στο Μίλων – Ηλυσιακός 76-76 και Δάφνη – ICBS 82-82.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΔΟΥΚΑΣ

ΣΠΟΡΤΙΓΚ

74-71

ΜΙΛΩΝ

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ

Παρ. 87-86

ΔΑΦΝΗ

ICBS

Παρ. 95-93

ΝΗΑΡ ΗΣΤ

ΑΛΙΜΟΣ

48-63

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

ΡΕΘΥΜΝΟ

68-55

ΜΕΝΤ

ΑΙΓΑΛΕΩ

86-73

ΧΑΛΚΙΔΑ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

96-90

Ξάνθη BF

ΚΑΟ ΔΡΑΜΑΣ

88-71

ΣΤΙΣ 22-10-2005

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ

ΔΟΥΚΑΣ

ICBS

ΜΙΛΩΝ

ΑΛΙΜΟΣ

ΔΑΦΝΗ

ΡΕΘΥΜΝΟ

ΝΗΑΡ ΗΣΤ

ΑΙΓΑΛΕΩ

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

ΜΕΝΤ

ΚΑΟ ΔΡΑΜΑΣ

ΧΑΛΚΙΔΑ

ΣΠΟΡΤΙΓΚ

Ξάνθη BF

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620