Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Πανέτοιμη έδειξε η Skoda Ξάνθη για την πρεμιέρα του Σαββάτου κόντρα στον ΠΑΟΚ στις 9 το βράδυ στα Πηγάδια

του Φάνη Καραμπιπέρη
sports@ixanthi.gr

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε την προετοιμασία της η Skoda Ξάνθη πριν την πρεμιέρα του ελληνικού πρωταθλήματος απέναντι στον ΠΑΟΚ. Στο πλαίσιο της τελευταίας φιλικής αναμέτρησης και πρώτης μπροστά στο κοινό της, η Ξανθιώτικη ομάδα επιβλήθηκε με 4-1 της Καστοριάς. Αν ο αγώνας με την Καστοριά λοιπόν αποτέλεσε κριτήριο για το αν η SKODA ΞΑΝΘΗ είναι έτοιμη ενόψει της πρεμιέρας του 27ου επαγγελματικού πρωταθλήματος τότε η τεχνική ηγεσία, οι ποδοσφαιριστές αλλά και οι φίλαθλοι θα πρέπει να είναι χαρούμενοι καθώς εκτός της νίκης απέδωσαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα υπέροχο ποδόσφαιρο.
Ο χορός των τερμάτων άνοιξε λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου όταν ο Τσικίνιο έγινε αποδέκτης μιας υπέροχης συνεργασίας και από θέση αριστερά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων κάνοντας το 1-0. Νωρίτερα ο Παβιό στο 6΄ είχε σουτ φάουλ στο δοκάρι ενώ ο Παπαδημητρίου στο 27΄ λεπτό νίκησε τον Θέμελη αλλά όχι και τον Βεκόπουλο που απέκρουσε λίγο πριν η μπάλα περάσει την γραμμή του τέρματος.
Το θέαμα ήταν υπέροχο, ο κόσμος που βρισκόταν στις κερκίδες χειροκροτούσε και οι ποδοσφαιριστές της Skoda Ξάνθης πιστοί στο ραντεβού τους συνέχισαν στους ίδιους ρυθμούς στο δεύτερο ημίχρονο. Με την συμπλήρωση του 51΄ ο Αλέξης Γαρπόζης γύρισε επικίνδυνα την μπάλα στην μικρή περιοχή και ο Βασιλειάδης στην προσπάθεια να την απομακρύνει την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Αυτό το σκορ έδωσε την δυνατότητα στον Γιάννη Ματζουράκη να πραγματοποιήσει τρεις αλλαγές και μία εσωτερική περνώντας τον Άντζα πίσω μαζί με τον Ζαπρόπουλο, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι και πριν περάσει ένα λεπτό βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Γιόγκιτς με πλασέ μέσα από την μεγάλη περιοχή να πετυχαίνει το 2-1, όμως η προσπάθεια να ανήκει στον Ζουρούδη ο οποίος σπάζοντας το τεχνικό οφ-σάϊντ έδωσε έτοιμο γκολ στον σκόρερ.
Λίγο πριν την συμπλήρωση 70 λεπτών αγώνα σημειώθηκε το ωραιότερο τέρμα της συνάντησης. Ο Λουτσιάνο πήρε την πάσα από τον Μαχράτζε…χόρεψε τους αντιπάλους του έβγαλε την σέντρα με το δεξί και ο Γαρπόζης με βολέ στην κίνηση σημείωσε το 3-1. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Σάλιμαρ Τζόουνς στο 89΄που εκμεταλλεύτηκε την προσπάθεια του Καζάκη και με κοντινή κεφαλιά σε άδεια εστία σημείωσε το 4-1 σκορπώντας ντελίριο ενθουσιασμού στους φιλάθλους της ομάδας.
Άριστη ήταν η διαιτησία του Μιχάλη Ντάκου (Μπάτζιος – Τζήλος), ενώ τέταρτος ήταν ο Νίκος Χρηστάκης.
SKODA ΞΑΝΘΗ (Ματζουράκης): Πιζανόφσκι, Παπαδημητρίου (70΄Ντε Ματία), Τοροσίδης (70΄Καζάκης), Παβιό (55΄Ζαπρόπουλος), Σίκωβ (55΄Μαχράτζε), Άντζας (75΄Μελισσάς), Λέο (55΄Κάραμπας), Λάφατα (46΄Γαρπόζης), Λουτσιάνο (80΄Φλίσκας), Λαμπριάκος, Τσικίνιο (85΄Τζόουνς).
ΚΑΣΤΟΡΙΑ (Αντωνιάδης): Θέμελης (46΄Παρασκευάς), Κισκαμπάνης, Μυρωνίδης, Βεκόπουλος, Κανωτίδης (86 ΄Δράκος), Γέλισιτς (46΄ Ζουρούδης), Θωμαίδης (66΄Χατζής), Ελευθεριάδης (51΄Γιόγκιτς), Βασιλειάδης, Σουλτανίδης (46΄ Καγκιούζης ), Σίλβα (85΄Καλαφάτης).

*** Πάνω από 1.000 φίλαθλοι βρέθηκαν στο γήπεδο της Skoda Ξάνθης στα Πηγάδια, όπου είχαμε και πρόβα τζενεράλε ενόψει πρεμιέρας αφού η είσοδος των φιλάθλων από τις θύρες έγινε με ηλεκτρονικό τρόπο. Σίγουρα υπήρξαν προβλήματα αλλά όλα θα είναι τέλεια στην πρεμιέρα.

*** Ο γυμναστής του ΠΑΟΚ βρέθηκε ανάμεσα στους θεατές και κράτησε σημειώσεις για την φετινή Skoda Ξάνθη.

*** Την επόμενη ημέρα (Κυριακή) ο αντίπαλος της πρεμιέρας ΠΑΟΚ έκανε κι αυτός το τελικό τεστ στην Τούμπα κόντρα στον δικέφαλο της Αθήνας τον οποίο κέρδισε με 2-0 και μέσα από τους δέκτες του συνδρομητικού καναλιού οι Ξανθιώτες είχαν την ευκαιρία να δουν τον δικέφαλο του Βορρά.

*** Τον αγώνα παρακολούθησε και ο μεγαλομέτοχος Χρήστος Πανόπουλος που όπως το σύνολο των Ξανθιωτών φιλάθλων, πρώτη φορά έβλεπε φέτος την ομάδα.

*** Δεν αναμένονται θεαματικές αλλαγές από την 11άδα που πρόβαλε ο Γιάννης Μαντζουράκης με θέση να διεκδικεί ο Έμερσον πιθανότατα στην θέση του Λεο.

***Ένας παλιός γνώριμος βρισκόταν ανάμεσα στους παίκτες της Καστοριάς. Ήταν ο Καγκιούζης (17) που πήρε θέση στο παιχνίδι ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και προσπάθησε να αποδείξει κάτι όμως το δυνατό παιχνίδι του μερικές φορές ήταν εκνευριστικό.

*** Τέλος να πούμε ότι το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον ΠΑΟΚ θα γίνει στο γήπεδο των Πηγαδίων και θα αρχίσει στις 9 το βράδυ.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620