Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Εκδηλώσεις

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ν. Ξανθής διοργανώνουν από το Σάββατο 3 και έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2005, σε συνεργασία με το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, την Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο

 

«ΡΟΠΕΣ & ΕΚΔΟΧΕΣ»

της σύγχρονης Ελληνικής Φωτογραφίας

 

Τι έχει να προτείνει το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του και 20 χρόνια σαν Φωτογραφική Ομάδα Τριανδρίας ;

Τι έχει να ζηλέψει από την σύγχρονη Ευρωπαϊκή σκηνή;

Η απάντηση είναι τίποτα.

Σπουδαίες εκθέσεις που παρουσιάζονται στις δυο μεγάλες πόλεις της Ελλάδος, δεν έχουν την δυνατότητα να αναδειχθούν στις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδος εξ αιτίας διαφόρων παραγόντων(έλλειψη αιθουσών, χρημάτων, κ.λ.π.).

Το Φ.Κ.Θ., πιστό στις καταστατικές αρχές του, εδώ και χρόνια πασχίζει να αναδείξει- με το δίκτυο που έχει αναπτύξει εδώ και χρόνια από Άρδα ως Αίγινα και Κρήτη- κάθε είδους πτυχή της Ελληνικής Φωτογραφίας των μελών του και όχι μόνον.

Το Φ.Κ.Θ., σαν εναλλακτική μορφή Φωτογραφικής εκπαίδευσης, μακριά από εμπορικά κέντρα, ειδικούς και γκαλερί, συγκεντρώνει ένα μεγάλο αριθμό Φωτογράφων που κινούνται προς όλες τις κατευθύνσεις, χωρίς αναστολές.

Θα δούμε διαφορετικές «εκδοχές» σε ένα συγκεκριμένο θέμα αλλά και τις «ροπές» της σύγχρονης ελληνικής Φωτογραφίας . Είναι χαρακτηριστική η προσέγγιση των Φωτογράφων, στο ίδιο θέμα. Η ρεαλιστική προσέγγιση δίπλα στο ανεικονικό που παραπέμπει στην ζωγραφική, με όλα τα ενδιάμεσα σταδία, καθώς και όλες τις διαφορετικές τεχνικές που κάνουν την φωτογραφία να ξεχωρίζει και για την πολλαπλότητα της. Παρακολουθούμε τα νέα ψηφιακά «πειραματικά» τυπώματα των Φωτογράφων, σε χαρτί υψηλής πιστότητας, μέχρι μεγεθύνσεις και τυπώματα στο «χέρι».

Οι διεισδύσεις, οι συνθέσεις των Φωτογράφων πολλές φορές είναι τόσο προσωπικές, που συγκλονίζουν τον θεατή. Άλλοι πάλι χρησιμοποιούν το αφαιρετικό στοιχείο και το υπονοούμενο, για να αφήσουν την φαντασία μας να πει τα υπόλοιπα. Σε πολλές περιπτώσεις η ανάδειξη και προβολή των Φωτογραφιών γίνεται με τρόπο ανατρεπτικό, πράγμα που πιθανόν μπερδεύει η βοηθά τον θεατή.

Προσωπικά ερωτήματα και απαντήσεις καθώς και κοινωνικές αναζητήσεις, μια Σύγχρονη Ελληνική Φωτογραφική Έκθεση, με όλα τα θετικά και τα αρνητικά, βάζει ένα στοίχημα με το κοινό, ανεβάζοντας την Φωτογραφία στην θέση που της αξίζει, σαν μια ισάξια των τεχνών.

Να μην ξεχνάμε ότι σε κάθε πόλη θα βλέπουμε μια «διαφορετική» έκθεση, αφού η έκθεση είναι σε περιοδεία.

Μετά την Ξάνθη για το 2005, είναι οι εξής πόλεις:

· ΒΟΛΟΣ (καπναποθήκη ΣΠΙΡΕΡ) 14/10.

· ΚΑΒΑΛΑ (αίθουσα τέχνης παλιάς βιβλιοθήκης) 12/11.

·ΔΡΑΜΑ (αίθουσα τέχνης «ελευθέρια») ΕΚΠΟΤΑ Δραμας 19/11.

· ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ( μουσείο Φωτογραφίας Θεσ/νίκης-ΔΗΜΗΤΡΙΑ)9/12.

 

Στην έκθεση συμμετέχουν:

1) ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ Γ..

2) ΔΑΓΤΖΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

3)ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Γ.

4)ΚΑΡΚΑΤΣΕΛΗΣ Β.

5)ΚΙΤΣΟΣ Κ.

6)ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΕΥΘ.

7)ΠΑΓΙΔΗΣ Δ.

8)ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ Γ.

9) ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ Δ.

10) ΡΑΠΤΗΣ ΑΘ.

11)ΤΣΙΠΙΛΗΣ Ζ.

12)ΧΟΛΟΓΚΟΥΝΗΣ Γ.

 

Για περισσότερες πληροφορίες θα μπορείτε να ενημερώνεστε στο τηλ. 25410 29282 από τον κύριο Αντώνη Βαρβατσούλια.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620