Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Εκδηλώσεις

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και η ανεξάρτητη μη κερδοσκοπική φοιτητική ομάδα Zoltart, παρουσιάζουν την Παρασκευή 31 Μαρτίου στις 20.00, στο χώρο των καπναποθηκών «Π», τα εγκαίνια της έκθεσης Eckrisis II.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν εκθέσεις τέχνης, ομιλίες-διαλέξεις, συζητήσεις, μουσικά δρώμενα και προβολές ταινιών έχοντας σαν γενικό θέμα την

«Απομόνωση».

Η Zoltart είναι μία ανεξάρτητη, αυτόνομη, μη κερδοσκοπική ομάδα νέων ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα και ανησυχίες.
Στόχος της είναι η προώθηση της τέχνης στο ευρύτερο κοινό.
Με τη διοργάνωση εκθέσεων, διαλέξεων και πολιτιστικών γεγονότων στοχεύει στην ανάδειξη του έργου νέων καθώς και καθιερωμένων καλλιτεχνών.
Οι κινήσεις της ομάδας απευθύνονται τόσο σε ανθρώπους που ασχολούνται με το χώρο της τέχνης όσο και σε αυτούς που θα έρθουν για πρώτη φορά σε επαφή με το εκάστοτε αντικείμενο, ως έναυσμα για περαιτέρω καλλιτεχνική και πνευματική αναζήτηση.
Η ομάδα Zoltart αποτελείται κυρίως από φοιτητές αρχιτεκτονικής και ανθρώπους που ασχολούνται με την τέχνη και ζουν στη Ξάνθη.

Το Μάιο του 2005 διοργανώθηκε η πρώτη έκθεση με γενικό τίτλο «Ekcrisis» η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπόγειο των Καπναποθηκών «Π» Ρεζή, με συμμετοχή καλλιτεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας και Θεσσαλονίκης, φοιτητών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και λοιπών ανεξάρτητων καλλιτεχνών καθώς και πολιτιστικών ομάδων του πανεπιστημίου. Τα έργα (ζωγραφική, γλυπτική, κατασκευές, εγκαταστάσεις, video-art) ήταν απόρροια του προβληματισμού του κάθε καλλιτέχνη σχετικά με το φόβο, τις φοβίες και τις εμμονές.

Ο χώρος παραχωρήθηκε με την πολύτιμη βοήθεια του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης του Δήμου Ξάνθης και κατόπιν προσωπικής εργασίας αποτελεί σήμερα ζωντανό και αξιοποιήσιμο χώρο για την πόλη.
Τα οικονομικά και διοργανωτικά θέματα επιμελήθηκαν από την ομάδα διαφημίζοντας και υποστηρίζοντας το εμπόριο της τοπικής κοινωνίας.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620