Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Δελτίο Τύπου

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

Αθήνα 4/5/2006

ΠΡΟΣ: Τoν Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

ΕΡΩΤΗΣΗ

Με σημαντική καθυστέρηση φέτος άνοιξε επιτέλους η περίοδος αγοράς των καπνών. Οι τιμές όμως που προσφέρονται στους αγρότες καπνοπαραγωγούς θυμίζουν εποχές του ’60.

Από πληροφορίες μου, στην περιοχή της Θράκης αλλά και ιδιαίτερα στην περιοχή του νομού Ξάνθης, σε ένα ποσοστό που αγγίζει το 30% της παραγωγής προσφέρεται 0,30 έως 1,50 € ανά κιλό, ενώ σε ποσοστό μόνο 10% της παραγωγής οι τιμές φθάνουν το 1,50 έως 4,00 € ανά κιλό. Για την υπόλοιπη παραγωγή που αποτελεί το 60% της συνολικής, οι τιμές βρίσκονται στο 1,50 € ανά κιλό.

Οι παραπάνω τιμές θεωρούνται εξευτελιστικές και οδηγούν τον αγροτικό κόσμο, που έχει ως μόνη καλλιέργεια τον καπνό, τριάντα χρόνια πίσω τότε που καίγανε την παραγωγή τους και για να το πράξουν πλήρωναν και το πετρέλαιο.

Μετά από τις παραπάνω δυσμενείς εξελίξεις στην αγορά του καπνού και με δεδομένο ότι δεν υπάρχει δυνατότητα επιδότησης των αγροτών καπνοπαραγωγών πέραν των προβλεπομένων από την Ε.Ε. επιδοτήσεων,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

Τι προτίθενται να πράξουν προς την κατεύθυνση ενίσχυσης του οικογενειακού εισοδήματος των αγροτικών νοικοκυριών της ακριτικής περιοχής της Θράκης, ιδιαίτερα τώρα , μετά από ένα «βαρύ» και «μακρύ» χειμώνα και μάλιστα χωρίς την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Παναγιώτης Σγουρίδης

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620