Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Α΄ ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Διατήρησε την έδρα του αήττητη ο Ορφέας Ξάνθης κόντρα στην Α.Ε.Σ. που χρειάστηκε 45΄ αγώνα

του Φάνη Καραμπιπέρη
fanis@xan.gr

Παρότι καρδιοχτύπησε στο τέλος ο Ορφέας Ξάνθης πήρε την 4η νίκη σε ισάριθμους εντός έδρας αγώνες κερδίζοντας την Α.Ε. Σέρρες με σκορ 68-66. Για να φτάσουμε στο τελικό σκορ χρειάστηκε και η πεντάλεπτη παράταση καθώς η κανονική διάρκεια του αγώνα βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 57-57.

Κώστας Ταβουλτσίδης

Η ομάδα του Βασίλη Χρυσανθίδη πιο έμπειρη, είχε σωστούς αγωνιστικούς προσανατολισμούς και απέδειξε ότι η βαθμολογική της θέση την αδικεί. Οι παίκτες του Κώστα Τσουνάκου παρ’ ότι δεν πραγματοποίησαν την καλύτερή τους εμφάνιση έδειξαν ότι ξέρουν να παίρνουν αποτελέσματα ακόμη και όταν δεν αγωνίζονται καλά.

Στο ξεκίνημα του αγώνα οι Ξανθιώτες επέβαλλαν τον ρυθμό τους, πήραν το προβάδισμα με 13-6 στο 3.37 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου και την διαφορά αυτή την κράτησαν μέχρι την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου (15-8).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο και πριν περάσουν τρία λεπτά αγώνα, ο Παπούης με την είσοδό του πετυχαίνει τρίποντο ανεβάζοντας την διαφορά στο +10 (20-10) και 5.41΄ πριν την λήξη του η διαφορά φτάνει στο double score (24-12). Δύο τρίποντα του Αναστασιάδη αρχικά και του Πεχλιβανίδη Α. έπειτα, μειώνουν την διαφορά στο 25-21 3.50΄ πριν το τέλος και το time out του Κώστα Τσουνάκου να σταματήσει την ανάκαμψη των Σερραίων δεν φέρνει αποτέλεσμα και το ημίχρονο τελειώνει 26-23 με το σκορ αυτό να διαμορφώνεται στο 1.58΄πριν το τέλος.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με καλάθι του Κοτσίκη, όμως ένα σερί 0-7 για τους Σερραίους τους δίνει την δυνατότητα πριν συμπληρωθούν 2 λεπτά αγώνα να περάσουν μπροστά με 28-30 για δεύτερη φορά μετά το 4-6 στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Η εξέλιξη αυτή έδινε μία άγρια ομορφιά στον αγώνα που εξελίχθηκε με εναλλασσόμενη την πρωτοπορία στο σκορ και τους φιλοξενούμενους να εκμεταλλεύονται άριστα την γραμμή των ελεύθερων βολών, φτάνοντας την διαφορά στην μέγιστη τιμή γι’ αυτούς, τους 4 πόντους (40-44) 22΄΄ πριν το τέλος, με τελική αυτού του διαστήματος τους 3 (41-44).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι έμπειροι Σερραίοι με πρωταγωνιστές τους Μπουζάκη, Μπερμπέρη και Πεχλιβανίδη Α. έδειχναν να ελέγχουν τον ρυθμό και το προβάδισμα, αλλά ένα ξέσπασμα στο τελευταίο 3λεπτο έδωσε την δυνατότητα στον Ορφέα να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και να περάσει μπροστά στο σκορ με 54-53. Ο αγώνας θα μπορούσε να τελειώσει στην κανονική του διάρκεια, αν δεν έχαναν από δύο βολές οι Αυγερινός, Κουτσογιάννης και Παπούης αλλά και 4,5 δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Αναγνωστόπουλος έμεινε με την μπάλα στα χέρια στην τελευταία επίθεση της κανονικής διάρκειας. Βέβαια και οι Σερραίοι είχαν δύο λάθη στο τελευταίο λεπτό με τους καλύτερους τους παίκτες με τον Μπουζάκη, Μπερμπέρη πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων δύο επιθέσεις….

Στην 5λεπτη παράταση ο Κοτσίκης στο ξεκίνημά της μιμήθηκε τους συμπαίκτες του (έχασε βολές), διατηρώντας το 57-59 και παρά το 5 φάουλ του Σοφρώνη Παπούη στο πρώτο λεπτό, δεν πτοήθηκαν οι γηπεδούχοι και ενώ βρισκόταν πίσω στο σκορ βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και στο τελευταίο λεπτό ο Κοτσίκης 67΄΄ πριν το τέλος έδωσε το προβάδισμα με 66-65 και ο Κώστας Ταβουλτσίδης 23΄΄ με 2/2 βολές έδωσε… αέρα τριών πόντων στην ομάδα του που τελικά φάνηκε αρκετή αν και ο Πεχλιβανίδης Α. σε νεκρό χρόνο έχασε την ευκαιρία να πάει τον αγώνα και σε δεύτερη παράταση. Πέτυχε την πρώτη βολή έχασε την δεύτερη, πήρε το ριμπάουντ όμως στο λεϊ απ σε νεκρό χρόνο ήταν άτυχος αφού η μπάλα στριφογύρισε στην στεφάνι και προς ανακούφιση όλων έπεσε έξω.

Πολύ καλή ήταν η διαιτησία των κ.κ. Ασλανίδη – Μπακλατζή σε ένα δύσκολο παιχνίδι. Θα ήθελα να κάνω μνεία για τον δεύτερο, αφού η αξία του πρώτου είναι αδιαμφισβήτητη, ότι όταν θέλει μπορεί να κάνει πολύ καλή διαιτησία αφού μόνο η εμπειρία του είναι αρκετή.

Τα 10λεπτα: 15-8, 26-23 (ημιχ.), 41-44, 57-57 κ.α., 68-66 τελικό

ΟΡΦΕΑΣ (Τσουνάκος): Νικολαϊδης, Αυγερινός 5 (1), Παπούης 11 (2), Αναγνωστόπουλος 6, Ταβουλτσίδης Β. 12, Ταβουλτσίδης Κ. 2, Κουτσογιάννης 12 (1), Στόϊκος, Κοτσίκης 20.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620