Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Μονόδρομος η νίκη για την Skoda Ξάνθη με τον Ιωνικό το Σάββατο στις 16.45΄– Κληρώθηκε ο διαιτητής - Τιμήθηκε ο Λουτσιάνο από τον ΠΣΑΤ – Στο στόχαστρο ομάδων ο Σίκοφ

Του Φάνη Καραμπιπέρη
fanis@xan.gr

Μετά το 2ήμερο ρεπό από την Δευτέρα το απόγευμα οι ποδοσφαιριστές της Skoda Ξάνθης επέστρεψαν στις προπονήσεις και ξεκίνησαν την προετοιμασία τους ενόψει του αγώνα με τον Ιωνικό, κόντρα στον οποίο η νίκη είναι μονόδρομος.
Σίγουρες απουσίες για την συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι αυτές των διεθνών Άντζα και Τοροσίδη που είχαν αποβληθεί στο ματς εναντίον του Ολυμπιακού.
Από την άλλη πλευρά, ο Γάλλος αμυντικός Ζακ Παβιό που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού υποβάλλεται καθημερινά σε θεραπεία, ώστε να προλάβει το ματς με τους Νικαιώτες, πράγμα πολύ δύσκολο.

ΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Την Τρίτη έγινε η κλήρωση των διαιτητών που θα διευθύνουν τους αγώνες της 10 ης αγωνιστικής της Α΄ Εθνικής. Τον αγώνα του Σαββάτου θα διευθύνουν οι Αθηναίου Φλαμπούρης Ιωάννης με βοηθούς τους Κούστα – Μητροφάνη. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Βασίλης Σκουφίτσας και παρατηρητής διαιτησίας ο Δημήτρης Ναούμ από την Θεσ)νίκη.

Θετική μπορεί να χαρακτηριστεί η παράδοση που έχει η SKODA ΞΑΝΘΗ απέναντι στον Ιωνικό τα τελευταία 5 εντός έδρας παιχνίδια. Συγκεκριμένα μετράει 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα.

ΚΑΛΗ Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Την αγωνιστική περίοδο 2000-01 η ομάδα της Νίκαιας φεύγει με τους βαθμούς της νίκης από την Ξάνθη ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά η SKODA ΞΑΝΘΗ με το ίδιο σκορ (1-0) παίρνει την άτυπη ρεβάνς. Ακολουθεί λευκή ισοπαλία το 2002-03 σε ένα παιχνίδι με λιγοστές φάσεις. Τις αγωνιστικές περιόδους 03-04 και 04-05 (η τελευταία στο νέο γήπεδο) υπάρχει το 2-0. Τα τέρματα είναι 5-1 υπέρ των γηπεδούχων.
Στην περσινή αναμέτρηση για τα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής η SKODA ΞΑΝΘΗ με τέρματα που είχαν πετύχει οι Λουτσιάνο (45ο) και Κάραμπας (60ο) είχε επιβληθεί με 2-0. Ο Γιάννης Ματζουράκης είχε παρατάξει τους Πιζανόφσκι, Ζαπρόπουλο, Παπαδημητρίου, Σίκωφ, Άντζας (86΄Μελισσάς), Λουτσιάνο, Κάραμπας, Μπαικαρά, Μαχράτζε, Πρίττας (75 ΄Βόζαμπαλ), Νικάσιο (82΄Καζάκης). Ο μέσος όρος τερμάτων που πετυχαίνει η SKODA ΞΑΝΘΗ είναι 1 γκολ ανά συνάντηση ενώ δέχεται 0,20.

ΝΕΑ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ SKODA

Ο Κώστας Κατσουράνης, ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα και ο Φερνάντο Σάντος ήταν οι κορυφαίοι της αγωνιστικής χρονιάς που πέρασε, σύμφωνα με την ψηφοφορία του ΠΣΑΠ και την γιορτή του ποδοσφαιριστή που έγινε το βράδυ της Δευτέρας (14-11) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

O Λουτσιάνο Ντε Σόουζα αναδείχθηκε καλύτερος ξένος ποδοσφαιριστής τίτλο που διεκδίκησαν οι Ριβάλντο (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Αλεσάντρε Σοάρες (ΑΕΚ).

Καλύτερος προπονητής: Φερνάντο Σάντος (ΑΕΚ) ενώ υποψήφιοι ήταν και οι: Γιάννης Μαντζουράκης (SKODA ΞΑΝΘΗ), Γιώργος Παράσχος (ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ).

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ Ο ΣΙΚΟΦ

Ο Χρήστος Πανόπουλος εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να παραχωρήσει τον Βάντσε Σίκοφ στην προσεχή μεταγραφική περίοδο, με το αζημίωτο βέβαια. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η διοίκηση της SKODA έχει δεχτεί κρούσεις από τρεις ομάδες, από το εξωτερικό αλλά και την Ελλάδα και σε περίπτωση που οι απαιτήσεις της ικανοποιηθούν (ίσως με ένα ποσό άνω του 1 εκ. ευρώ), ο 20χρονος Σκοπιανός αμυντικός θα πωληθεί. Ο μεγαλομέτοχος της Ξανθιώτικης ομάδας θα συναντηθεί με τον Σίκοφ, με το ποια ελληνική ομάδα έχει προσεγγίσει την Ξάνθη, το μυαλό όλων πηγαίνει στον Ολυμπιακό, που είχε ενδιαφερθεί και επί Ντούσαν Μπάγεβιτς, στην περυσινή χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620