Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Α΄ Εθνική: Με 12ο παίκτη τον διαιτητή ο ΟΦΗ δάγκωσε μία φόρα την Skoda Ξάνθη

του Φάνη Καραμπιπέρη
sports@ixanthi.gr

Σε ένα ματς για γερά νεύρα ο ΟΦΗ επικράτησε της Skoda Ξάνθης με 1-0, αποτέλεσμα που του δίνει την ευκαιρία την επόμενη αγωνιστική να οριστικοποιήσει την παραμονή του στην Α΄ Εθνική. Ο Ντεγιάνοφ με εκτέλεση πέναλτι - δώρο, που είχε κερδίσει ο Μαχλάς, έδωσε το τρίποντο στους Κρητικούς, που βρίσκονται στην 12η θέση της βαθμολογίας. Οι Ξανθιώτες διαμαρτύρονται για την φάση του πέναλτι, το οποίο αμφισβήτησαν έντονα ενώ αυτή την φορά αντί ανακοίνωσης η ΠΑΕ στο Δελτίο τύπου της έβαλε μία μαύρη σελίδα στις ήδη καταδικαστικές διαιτησίες που υπέστη η Skoda Ξάνθη.

Ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος και προσπαθούσε συνεχώς να πετύχει το γκολ που θα άνοιγε τον δρόμο για τη νίκη. Η Skoda Ξάνθη μπήκε στο ματς με στόχο να κρατήσει το μηδέν στην εστία της, ωστόσο το τέρμα του Ντεγιάνοφ την ανάγκασε να βγει πιο μπροστά στη συνέχεια. Οι Κρητικοί είχαν την υπεροχή των κινήσεων, παίζοντας κυρίως από τα πλάγια, ενώ οι Ξανθιώτες απείλησαν με στημένες μπαλιές.
Στο 15' εκτέλεση φάουλ του Ντεγιάνοφ, ο Πιζανόφσκι έπεσε εκπληκτικά και έσωσε την εστία του από την παραβίαση.
Στο 21'Ο Χατζαντριάν έδωσε για τον Μαχλά, ο οποίος πριν προλάβει να έρθει σε επαφή με τον Πιζανόφσκι έπεσε μεγαλοπρεπέστερα και ο Κερκυραίος καταλόγισε πέναλτι. Λαμπριάκος και Παπαδημητρίου παρατηρήθηκαν με κίτρινη για διαμαρτυρία. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ντεγιάνοφ ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι που κέρδισε και ζήτησε επίμονα ο Μαχλάς - σηκώνοντας μάλιστα τα χέρια του- και φυσικά δεν αστόχησε στέλνοντας από την μία μεριά τον Πιζανόφσκι και από την άλλη την μπάλα ανοίγοντας το σκορ.
Στο 32’ παράλληλη μπαλιά του Χατζαντριάν από δεξιά, ο Νουαφόρ σε κενή εστία με προβολή έστειλε την μπάλα άουτ.
Στο 42’ Ο Νουαφόρ μέσα από την περιοχή έκανε το πλασέ, όμως ο Πιζανόφσκι απέκρουσε με τα πόδια και στη συνέχεια μπλόκαρε την μπάλα.
Η Skoda Ξάνθη παρουσιάστηκε καλύτερη στην επανάληψη σε σχέση με το πρώτο μέρος, ωστόσο ο ΟΦΗ ήταν ψυχωμένος και προσπαθούσε διαρκώς να σκοράρει για δεύτερη φορά στο ματς και να «καθαρίσει» την πολύτιμη νίκη. Οι άμυνες έσφιξαν μετά το πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου και οι δύο ομάδες προσπαθούσαν με μακρινά σουτ να απειλήσουν τις δύο εστίες.

Στο 60' σέντρα του Τοροσίδη,ο Καζάκης έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Σηφάκης μπλόκαρε την μπάλα σταθερά. Δύο λεπτά αργότερα σουτ του Κλέμπερ, η μπάλα κόντραρε και ο Καζάκης με προβολή από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 75' σουτ του Γαρπόζη, ο Σηφάκης μπλόκαρε χωρίς μεγάλη δυσκολία.
Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρα). Βοηθοί: Μαυρόπουλος (Θεσ/νίκης) - Πάνου (Αιτ/νίας). Τέταρτος διαιτητής: Κουκλάκης (Χανίων). Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Χατζιαντριάν, Ντεγιάνοφ - Λαμπριάκος, Παπαδημητρίου, Σίκοφ, Τοροσίδης.

ΟΦΗ (Γιάννης Χατζηνικολάου):Σηφάκης, Μπελεβώνης (15' Σταυρακάκης), Μαχλάς, Κουνενάκης, Νουαφόρ, Αρβανίτης, Ντεγιάνοφ, Τόμας, Χατζαντριάν, Πίτσος, Ντάβιντσον.
SKODA Ξάνθη (Γιάννης Ματζουράκης): Πιζανόφσκι, Παπαδημητρίου, Σίκοφ, Μαχράτζε, Πρίττας, Λουτσιάνο (72' Γαρπόζης), Λαμπριάκος (46' Κλέμπερ), Βόζαμπαλ, Καζάκης, Τοροσίδης, Παβιό.
*** Έχει γούστο οι ειδήμονες να μας πουν ότι ο Μαχλάς σηκώνοντας τα χέρια ζητούσε από τον κ. Κάκο να μην καταλογίσει την εσχάτη των ποινών. Πάντως έχασε την ευκαιρία να επαναλάβει το Fair play με τον ίδιο διαιτητή στην Τούμπα στην απόκρουση με το κεφάλι και όχι με το χέρι του Τοχούρογλου έξω από την περιοχή, γλιτώνοντάς τον από την κόκκινη κάρτα.

ΔΗΛΩΣΑΝ

Γιάννης Ματζουράκης (προπονητής Skoda Ξάνθης): «Ο ΟΦΗ μπήκε πιο δυνατά από εμάς στο παιχνίδι. Έπαιξε με πάθος, τσαμπουκά, κλωτσιές. Εγώ θα πω κάτι άλλο. Τον Μαχλά τον ξέρω από πολύ μικρό, μάλιστα ήμουν από τους πρώτους που βγήκα και είπα ότι αυτό το παιδί θα έχει μέλλον. Τον Μαχλά τον διακρίνει το ήθος και η σοβαρότητα. Σήμερα έκανε όμως βουτιά μιας κατηγορίας. Επίσης θέλω να αναφέρω, ότι δέχτηκα επίθεση σήμερα από κάποιουςπου με χτύπησαν. Δεν ξέρω ποιοι. Δεν νομίζω ότι έχουνσχέση με τον ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ έχει ιστορία και λεβεντιά».
Γιάννης Παπαδημητρίου (αρχηγός Skoda Ξάνθης) : «Καταρχάς, περαστικά στον Μπελεβώνη, που έμαθα ότι τραυματίστηκε σοβαρά. Έγινε ένα δυνατό παιχνίδι σε αθλητικά πλαίσια. Εγώ όμως θα αναφερθώ σε κάτι άλλο. Είναι αδιανόητο κατά την διάρκεια όλου του παιχνιδιού να υπάρχουν άνθρωποι μέσα στον αγωνιστικό χώρο, οι οποίοι επιτέθηκαν σε μένα και τον Σίκοφ, όταν διαμαρτυρόμασταν για το πέναλτι. Όταν ρώτησα τους αντίπαλους ποδοσφαιριστές ποιος ήταν αυτός που με χτύπησε, μου είπανε ότι ήταν κάποιος διοικητικός. Στο ημίχρονο, στην φυσούνα, ο Μαχράτζε έφαγε μια κλωτσιά και δεν μπορούσε να περπατήσει»

ΤΕΠ ΤΗΣ SKODA ΞΑΝΘΗΣ

Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν στις Αθλητικές εγκαταστάσεις SKODA ΞΑΝΘΗ και ΟΦΗ για την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος Νέων της Α! Εθνικής κατηγορίας. Οι δύο ομάδες απέδωσαν πολύ καλό ποδόσφαιρο στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και άφησαν ενθουσιασμένους τους περίπου 100 φιλάθλους που παρακολούθησαν την συνάντηση.
Ο Τουργαίδης άνοιξε το σκορ για την ομάδα του με την συμπλήρωση του πρώτου 15λέπτου για να ισοφαρίσουν οι φιλοξενούμενοι με τον Κοντογεώργο στο 80ο λεπτό με κοντινό σουτ.
Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Βαγγέλη Μπάτζιου (Παπούδης - Σαββόγλου Στρ.).
SKODA ΞΑΝΘΗ (Απόστολος Κουτρουλός): Ρούφος, Κοτζάκελης, Γιαντσέλης, Χριστοφορίδης, Καραθανάσης, Πεχλιβανίδης, Γιασίν, Λουκανίκας, Δεσύλλας, Τουργαϊδης, Παλάσκας.

ixanthi.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620