Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Εκδηλώσεις

Πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα 18 Απριλίου στην αίθουσα «Λίλιαν Βουδούρη» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στις 8 το απόγευμα τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής και κατασκευών του Απόστολου Κιλεσσόπουλου με τίτλο «Fractals –Κοσμικοί Χάρτες».

Η επιμελήτρια της Έκθεσης κυρία Κάτια Κιλεσοπούλου-Ιστορικός Τέχνης, αναφέρθηκε στην πορεία του καλλιτέχνη από τα πρώτα σπουδαστικά του χρόνια στην Γερμανία στο Πολυτεχνείο του Darmstaadt και κατόπιν στη Σχολή Κινηματογράφου της Αθήνας. Υπογράμμισε ότι η Έκθεση στο Ίδρυμα περιλαμβάνει έργα της χρονικής περιόδου 1994-2005, και αρκετά από τα πρόσφατα έργα παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ξάνθη από τις ενότητες Θραυστά και Κοσμικοί Χάρτες.

Ζωγράφος του χρώματος ο Απόστολος Κιλεσσόπουλος δημιούργησε στην αίθουσα «Λίλιαν Βουδούρη» ένα γοητευτικό περιβάλλον που συμπαρασύρει τον θεατή σε κόσμους Διαστημικούς, εκρηκτικά κοσμικά δρώμενα Γαλαξιών σε δράση. Ο ίδιος ο καλλιτέχνης μίλησε για την πρώιμη ενασχόληση του με την Ζωγραφική και κυρίως για τη γοητεία που ασκούσε ο έναστρος ουρανός επί χρόνια στη δημιουργία του έτσι ώστε διαισθητικά συνελάμβανε εικόνες και καταστάσεις που η επιστήμη και ιδιαίτερα η Αστρονομία μελετά.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο καλλιτέχνης δώρισε στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης ένα από τα έργα του θέλοντας να ενισχύσει με τον τρόπο αυτό τη δημιουργία μιας αξιόλογης Πινακοθήκης η οποία θα φέρει σε επαφή με τη σύγχρονη Τέχνη την πόλη, αλλά και τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής.

Υπενθυμίζουμε ότι η Έκθεση θα διαρκέσει έως τις 20 Μαΐου, και το κοινό μπορεί να την επισκέπτεται καθημερινά (εκτός Κυριακής) 9.00 - 14.00 και 19.00 -21.00.

ΙΔΡΥΜΑ ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

ΟΔΥΣΣΕΩΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ- 12 ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ, ΞΑΝΘΗ.

τηλ. 25410 29282 - 25410 26635 FAX: 25410 62086

ixanthi.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620