Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Ξεκίνημα με το … δεξί για τον Ορφέα που νίκησε την ΑΕΚ πιο εύκολα από το τελικό 60-56

του Φάνη Καραμπιπέρη
fanis@xan.gr

Μετά το προγραμματισμένο του ρεπό στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής ο Ορφέας Ξάνθης ξεκίνησε με το … δεξί τις φετινές αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΚΑΣΑΜΑΘ Ανδρών επικρατώντας με 60-56 της ΑΕ Κομοτηνής το Σάββατο το βράδυ στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο.

Σε άλλες εποχές τον αγώνα θα τον κατατάσσαμε σαν ντέρμπι, όμως φέτος οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν «αγνώριστοι» καθώς από την περσινή ομάδα μόνο ο αρχηγός Γιώργος με τον Γκαράκη έμειναν στο ρόστερ.

Η ομάδα του Κώστα Τσουνάκου παρουσιάστηκε με δύο πρόσωπα στην αναμέτρηση αυτή. Αρχικά το πρώτο ημίχρονο ήταν το ιδανικότερο για τους γηπεδούχους, αφού έδειξαν την ισχύ τους, λειτούργησαν σαν ομάδα και πήραν μία διψήφια διαφορά. Στην συνέχεια όμως φαίνεται πως επηρεάστηκαν από τους τραυματισμούς καταρχάς του Γιώργου Στεφανίδη (5 δεύτερα μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου) και στην συνέχεια του Παπούη (στο 33’) και αν προσθέσουμε την αποβολή με 5 φάουλ του Πασχάλη Κουτσογιάννη και το 4ο φάουλ του Αυγερινού που μαζί με τους παραπάνω και τον Κώστα Ταβουλτσίδη ήταν οι πρωταγωνιστές μέχρι εκείνο το σημείο, τότε μπορείτε να καταλάβετε πως η νεανική ομάδα της Κομοτηνής το εκμεταλλεύτηκε, ροκάνισε την διαφορά για να φτάσουμε στα 86’’ πριν το τέλος να μειώσουν στο 54-53. Βέβαια σ΄ αυτό ίσως να συνέτειναν και οι αποφάσεις των δύο διαιτητών οι οποίοι ανέχθηκαν τις προκλήσεις των Κομοτηναίων και σφύριζαν μόνο τις παραβάσεις εις βάρος των Ξανθιωτών με αποτέλεσμα να έχουμε στο τελευταίο 10λεπτο, έξι επιθετικά φάουλ, μία τεχνική ποινή γιατί θυμήθηκε ο νεαρός Κοσμάς να το παίξει διαιτητής 3.46΄ πριν το τέλος την στιγμή που ο Κοτσίκης τον ζήτησε ισονομία.

Μέχρι εκεί όμως κράτησαν τα όνειρα των νεαρών παικτών του Δημήτρη Οικονομίδη, αφού ένα σερί 6-0 έφερε τις καρδιές των Ξανθιωτών στις θέσεις τους και το πρώτο ροζ Φύλλο Αγώνα, έστω και με αυτόν τον περιπετειώδη τρόπο στο τέλος.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Κώστας Ταβουλτσίδης ο οποίος όμως πέτυχε τους 12 από τους 14 πόντους στο πρώτο ημίχρονο. Βέβαια το τελευταίο του καλάθι ήταν το καλύτερο γιατί πήρε το ριμπάουντ και ουσιαστικά τελείωσε τον αγώνα ευστοχώντας στο 58-53 26΄΄ πριν το τέλος.

Παράπονα άφησαν στους γηπεδούχους οι δύο διαιτητές κ.κ. Μιχέλης – Κοσμάς, ιδιαίτερα για τις αποφάσεις τους στο τελευταίο 10λεπτο. Μοναδικός παίκτης που αποβλήθηκε ήταν ο Κουτσογιάννης στο 24΄.

Τα 10λεπτα: 18-16, 35-22 (ημιχ.), 49-33, 60-56 τελικό

ΟΡΦΕΑΣ (Τσουνάκος – Μεϊμάρης): Αυγερινός 8 (2), Παπούης 12 (1), Στεφανίδης 11, Αναγνωστόπουλος 2, Ταβουλτσίδης 14, Στόϊκος 5, Κουτσογιάννης 4, Κοτσίκης 4.

ΑΕΚ (Οικονομίδης): Κουτσοβασίλης 7 (1), Τσερνίσοφ 8, Τσίκινας 6 (1), Γκαράκης 4, Καζακίδης, Τσουρής 21 (1), Κυριακόπουλος 8 (1), Μαμμής 2, Γιώργος.

*** Περί τους 50 φίλους του μπάσκετ παρακολούθησαν την πρεμιέρα του Ορφέα και μερικοί από την Κομοτηνή ανάμεσά τους και ένα τμήμα μίνι.

*** Μετά από καιρό είδαμε σε παιχνίδι του Ορφέα τον πρόεδρο και τον Γεν. Γραμματέα της Ασπίδας κ.κ. Παπατσαρούχα – Ραφτόπουλο που η παρουσία τους πρέπει να είχε σχέση με την ήττα της ομάδας του ποδοσφαίρου.

*** Από τους προπονητές είδαμε τον Χρήστο Παπαδόπουλο, τον Δημήτρη Παναγιωτόπουλο, τον Στέφανο Βουτσά.

***  Μακριά του καλού του εαυτού παρουσιάστηκε ο Αντώνης Κοτσίκης που το προσεχές Σάββατο περνά στο club των παντρεμένων.

*** Ο Δημήτρης Στεφανίδης με την σύζυγό του αυτή τη φορά προτίμησαν να δουν Ορφέα και όχι Ξάνθη BF που αγωνιζόταν την ίδια ώρα στην Καβάλα, αλλά του βγήκε ξινό αφού τραυματίστηκε ο Γιώργος και μάλιστα φάνηκε το κενό του στην συνέχεια.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620