Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Α2΄ ΕΘΝΙΚΗ ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Σώθηκαν μαθηματικά οι γυναίκες με την πρώτη νίκη επί του Γ.Σ. Δράμας με 24-28

του Φάνη Καραμπιπέρη
sports@ixanthi.gr

Ιστορική νίκη σημείωσε την Κυριακή το μεσημέρι η γυναικεία ομάδα της Α.Ε. Ποντίων όπου στα πλαίσια της προτελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α2 Γυναικών κέρδισε στην Δράμα τον Γυμναστικό με σκορ 24-28. Αυτή η νίκη η πρώτη στην Δράμα φέρνει τα κορίτσια του Τριαντάφυλλου Χριστοδουλίδη πολύ κοντά στην παραμονή και την ερχόμενη Κυριακή στο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ανανεώνει την συμμετοχή της και στο επόμενο πρωτάθλημα.

Η Ξανθιώτικη ομάδα που είχε την τύχη με το μέρος της, ή αν θέλετε καλύτερα την Έφη Κουρουτζίδου σε μεγάλη μέρα η οποία εκτός των άλλων απέκρουσε και πέντε πέναλτι που ίσως η εξέλιξη του αγώνα αν αυτά ήταν εύστοχα να ήταν πολύ διαφορετική. Πάντως οι φιλοξενούμενες ήταν αποφασισμένες για το θετικό αποτέλεσμα και ίσως σε αυτό να συντέλεσε η πολύ καλή εμφάνιση του πρώτου γύρου, όπου τότε το παιχνίδι είχε χαθεί στο τέλος και στις λεπτομέρειες.

Στο αγωνιστικό μέρος τώρα, οι Δραμινές προηγήθηκαν στο 2ο λεπτό με την Παουνέσκου στην συνέχεια όμως ακολουθούσαν από κοντά την Ξανθιώτικη ομάδα η οποία στο πρώτο ημίχρονο φάνηκε να παίρνει την διαφορά που χρειαζόταν πέντε λεπτά πριν το τέλος όταν προηγήθηκαν με 6-11. Λίγο το νεαρό της ηλικίας και λίγο ο ενθουσιασμός, έδωσε την δυνατότητα στα τελευταία λεπτά με ένα σερί 3-0 να μειωθεί η διαφορά στο 9-11 πράγμα που έδινε νέο ενδιαφέρον στο δεύτερο ημίχρονο.

Πραγματικά, στην επανάληψη με επιθετική αιχμή την Παουνέσκου οι γηπεδούχες όχι μόνο ισοφάριζαν σε 13-13 στο 26΄ αλλά κατάφεραν να ξεπεράσουν γρήγορα το 13-16 των επόμενων δύο λεπτών και να περάσουν για δεύτερη φορά μπροστά στο σκορ με 19-18 λίγο πριν την συμπλήρωση 47 λεπτών αγώνα.

Εκεί μίλησε η ψυχή των παικτριών του Τριαντάφυλλου Χριστοδουλίδη που γρήγορα ισοφάρισαν, πέρασαν μπροστά και μέχρι το τέλος του αγώνα διατήρησαν το προβάδισμα φτάνοντας την διαφορά στην μέγιστη τιμή των 5 γκολ (23-28) με τελική τα τέσσερα (24-28) με την συνήθη ύποπτη των γηπεδούχων να γράφει το τελικό αποτέλεσμα.

Από τις Ξανθιώτισσες κορυφαία ήταν η Κουρουτζίδου και κοντά της στάθηκαν οι Βασιλειάδου, Μπάκου, Καρύδη, Προχορένκο. Από τον Γυμναστικό δφιακρίθηκαν η Παουνέσκου, Τερζούδη, Παυλίδου.

Τα 10λεπτα: 3-4, 5-8, 9-11 (ημιχ.), 14-17, 20-21, 24-28 τελικό.

Καλή ήταν η διαιτησία των κ.κ. Δημητριάδη – Θεοδοσίου (Θεσ)νίκης).

Γ.Σ. ΔΡΑΜΑΣ (Τσακαλίδης): Πολυματίδου, Καλαϊτζίδου, Παουνέσκου 8, Τερζούδη 4, Καραπιπέρη, Διτσακά 1, Κελέτζη 4, Παυλίδου 7, Βαμβέσου, Καραγκιοζίδου.

Α.Ε. ΠΟΝΤΙΩΝ (Χριστοδουλίδης): Κουρουτζίδου, Ζουμπουλίδου, Προχορένκο 2, Βασιλειάδου 11, Καρύδη 5, Καραγκιοζίδη 3, Φραγκούδη, Μπαράκου, Μπάκου 7, Μελισσοπούλου, Ζήσουλα, Ξανθοπούλου.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Γ.Σ. ΔΡΑΜΑΣ

Α.Ε. ΠΟΝΤΙΩΝ

24-28

ΕΘΝΙΚΟΣ

ΑΡΙΩΝ ΠΤΟΛ.

26-21

ΦΙΛΩΤΑΣ

ΑΜΥΝΤΑΣ

20-17

ΦΙΛΙΠΠΟΣ

ΑΡΗΣ Θ.

20/4

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

( Επί 13ων αγώνων)

1

ΑΡΗΣ Θ. *

21

2

ΕΘΝΙΚΟΣ

16

3

Γ.Σ. ΔΡΑΜΑΣ

14

4

ΦΙΛΙΠΠΟΣ *

14

5

ΦΙΛΩΤΑΣ

12

6

Α.Ε. ΠΟΝΤΙΩΝ

11

7

ΑΜΥΝΤΑΣ

8

8

ΑΡΙΩΝ

3

ΣΤΙΣ 23/24-4-2005

ΑΜΥΝΤΑΣ

Γ.Σ. ΔΡΑΜΑΣ

ΑΡΙΩΝ ΠΤΟΛ.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ

Α.Ε. ΠΟΝΤΙΩΝ

ΕΘΝΙΚΟΣ

ΑΡΗΣ Θ.

ΦΙΛΩΤΑΣ

ixanthi.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620