Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Δελτίο Τύπου

Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου είναι ένα σημαντικό πρόβλημα που επηρεάζει την παγκόσμια οικονομία και το κράτος χωριστά. Οι επιπτώσεις στις τιμές του πετρελαίου αφορούν την οικονομία της χώρας μας συνολικά με εξαιρετικά σημαντικές επιπτώσεις στο κράτος, τις επιχειρήσεις και στους πολίτες. Το κόστος αυτών των επιπτώσεων θα πρέπει να πληρωθεί από τον καθένα σύμφωνα με τις δυνάμεις του. Είναι άλλες οι επιπτώσεις και άλλες οι δυνατότητες αντιμετώπισης του προβλήματος, ανάλογα με την περιοχή και το εισόδημα.

Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης. Είναι εξάλλου γνωστό ότι λόγο της αύξησης του πετρελαίου ότι εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ έχουν εισρεύσει στα ταμεία του κράτους.

· Ζητούμε από τον Πρωθυπουργό να εκπληρώσει την στοιχειώδη υποχρέωσή του απέναντι στους πολίτες της χώρας που έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα να αντιμετωπίσουν το δυσβάσταχτο κόστος της επιβάρυνσης του πετρελαίου θέρμανσης κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

  • Ζητούμε από τον Πρωθυπουργό να ανακοινώσει όσο γίνεται πιο γρήγορα το ποσό και τις διαδικασίες για το επίδομα θέρμανσης πριν αρχίσουν οι παραγγελίες.
  • Ζητούμε η κυβέρνηση να επαναλάβει τουλάχιστον αυτό που συνέβη στο παρελθόν όταν σε περιόδους ανόδου της τιμής του πετρελαίου και μάλιστα σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από το φετινό που η τότε κυβέρνηση είχε δώσει το επίδομα θέρμανσης.
  • Ζητούμε να ακολουθήσει τουλάχιστον τις ανάλογες κινήσεις που ήδη έγιναν από τα Κυβερνήσεις της Γαλλίας και του Βελγίου.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620