Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Κόσμος

Ναι στην λαϊκή κυριαρχία

OXI από του Γάλλους

στο Ευρωσύνταγμα

 

Στην Ελλάδα τι κάνουμε;

 

 

του Βασίλη Γ. Ταβουλτσίδη

ixanthi@ixanthi.gr

 

Έγινε την Κυριακή το δημοψήφισμα στην Γαλλία και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης, ανεξάρτητα αν αυτό το αποτέλεσμα αποτελεί την ταφόπλακα του Ευρωπαϊκού συντάγματος ή όχι περιέχει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα προς τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης.

 

Ειδικότερα για την γενέτειρα του δημοκρατικού πολιτεύματος, την χώρα μας, είναι τουλάχιστον απογοητευτικό το ότι πέρασε ένα τόσο σημαντικό θέμα στα ψιλά. Το πόσο σημαντικό είναι αυτό το θέμα φαίνεται από τον θόρυβο που έκανε το όχι των Γάλλων.

Για ένα τέτοιο θέμα λοιπόν δεν είδα τον πολιτικό κόσμο να έχει την πρόθεση να ενημερώσει τον λαό και πολύ περισσότερο να ρωτήσει την γνώμη του. Δεν είδα εκτενή ρεπορτάζ στον τύπο ούτε το μερίδιο προβολής που απήλαυσαν άλλα, ασύγκριτα λιγότερο σημαντικά, θέματα. Υπάρχει λοιπόν στην Ελλάδα έλλειμμα δημοκρατίας ή έλλειμμα πολιτικής σκέψης;

 

Πολιτική σκέψη που θα οδηγούσε στην απαίτηση των πολιτών να ενημερωθούν και να αποφασίσουν οι ίδιοι για λογαριασμό τους.

Τι φταίει λοιπόν; Γιατί είμαστε τόσο αποστασιοποιημένοι από τόσο σημαντικά ζητήματα που θα επηρεάσουν σημαντικά τη ζωή μας;

 

Σημασία δεν έχει τι θα απαντούσε ο γράφων. Σημασία έχει να αφιερώσουμε πέντε λεπτά και να το σκεφτούμε. Να μάθουμε να συμμετέχουμε στις αποφάσεις.

 

www.xan.gr - Τμήμα Ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620