Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Εκδηλώσεις

Μία όμορφη εκδήλωση παρακολούθησαν την Δευτέρα 5 Ιουνίου όσοι παρευρέθησαν στην αίθουσα «Λίλιαν Βουδούρη» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

Με θέμα «Κόσυνθος-Το δάκρυ της Ροδόπης», ο υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ν. Ξάνθης κ. Νίκος Γερμαντζίδης, παρουσίασε με την βοήθεια οπτικοακουστικών μέσων, μία πλήρη εικόνα της πορείας μέσα στο χρόνο ενός φορέα ζωής που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τη μυθολογία και ιστορία της Ξάνθης, του ποταμού Κόσυνθου.

Οι καλεσμένοι με μια σειρά εντυπωσιακών φωτογραφιών και αεροφωτογραφιών που αποτελούν προσωπική εργασία πολλών χρόνων του ομιλητή, γνώρισαν τη φύση της Ξάνθης ακολουθώντας το ρου του ποταμού από τις πηγές του- που βρίσκονται στις υψηλότερες κορυφές της Ροδόπης - μέχρι τις εκβολές του στη λίμνη Βιστωνίδα.

Παράλληλα ο ομιλητής προχώρησε στην κατάθεση και κάποιων σκέψεων –προτάσεων του για το μέλλον και την προστασία του ποταμού αλλά και την οικοτουριστική ανάπτυξη και ανάδειξη της περιοχής που συνδέεται με αυτόν.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η νομαρχιακή σύμβουλος και υπεύθυνη του Γραφείου Τουριστικής Προβολής της Νομαρχίας Ξάνθης κα. Στάντσιου, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Γούναρης, εκπρόσωπος του Δ΄ Σώματος Στρατού, ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Πούλιος και πάρα πολλοί φίλοι του Ιδρύματος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του γραφείου περιπέτειας και οικοτουρισμού RIVERLAND.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620