Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Εκδηλώσεις

Την Παρασκευή 14 Απριλίου 2006 στις 19.00, το 1ο Ενιαίο Λύκειο Ξάνθης, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και ο Σύλλογος των Φίλων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, διοργανώνουν εκδήλωση για την απονομή των βραβείων του μαθητικού διαγωνισμού που διοργανώθηκε με θέμα:

«Το πνευματικό έργο της Ξανθιώτισσας λογοτέχνιδος

Κατίνας Βέικου-Σεραμέτη»

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο ομότιμος καθηγητής Κλασσικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Φάνης Κακριδής, δίνοντας διάλεξη με θέμα:

«Νησιά και Άνθρωποι»

Λίγα λόγια για τον ομιλητή.

Με σπουδές για την αρχαία και νέα ελληνική γλώσσα στα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης, Μαγεντίας και Τυβίγγης, όπου υπηρέτησε και ως λέκτορας, και με σημαντική θητεία στο Παι­δαγωγικό Ινστιτούτο, στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων, ο Φάνης Κακριδής δεν περιορίστηκε μόνο στην ακαδημαϊκή διδασκαλία και έρευνα.

Επιστημονικά ασχολήθηκε με την επική ποίηση - όχι μόνο με τον Όμηρο αλλά και με άλλους νεότερους επικούς - και με το αττικό δράμα.

Ενδιαφέρθηκε για θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής, ιδιαίτερα για το πρόβλημα των αναλυ­τικών προγραμμάτων και της ειδικής διδακτικής του αρχαίου κόσμου.

Πι­στεύει ότι το χρέος του Ακαδημαϊκού δασκάλου απέναντι στους φοιτητές του δεν τελειώνει την ημέρα που αποφοιτούν, αλλά συνεχίζεται και μετά το διορισμό τους. Έτσι μεταφράζει ξένα βιβλία χρήσιμα στους εκπαιδευτικούς, κάνει ομιλίες και μαθήματα, και αρθρογραφεί.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του ιδρύματος, «Λίλιαν Βουδούρη» που βρίσκεται στην οδό 12 Αποστόλων και Οδυσσέως Ανδρούτσου στην περιοχή των καπναποθηκών Ξάνθης.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620