Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Απόλυτος κυρίαρχος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ ο Αρίων που πέτυχε νταμπλ με κατάκτηση πρωταθλήματος και κυπέλλου

του Φάνη Καραμπιπέρη
sports@ixanthi.gr

Στην ιστορία του μπάσκετ της ΕΚΑΣΑΜΑΘ πέρασε ο Αρίων γιατί είναι η πρώτη ομάδα που κατακτά το νταμπλ. Μετά το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Γ! Εθνική που πέτυχε την περασμένη Κυριακή κερδίζοντας και τον δεύτερο τελικό απέναντι στην μεγάλη του αντίπαλο, την Α.Ε. Κομοτηνής το Σάββατο το απόγευμα στο ίδιο γήπεδο, το ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ επανέλαβε την επιτυχία κερδίζοντας για το νεοσύστατο θεσμό του κυπέλλου την ομάδα της Κομοτηνής με σκορ 78-50.

Οι δύο ομάδες παρά το ότι παρατάχθηκαν με τα εφηβικά τους τμήματα ικανοποίησαν τους λίγους φίλους του μπάσκετ που βρέθηκαν στο κλειστό. Η Ξανθιώτικη ομάδα ήταν ανώτερη και το έδειξε από τα πρώτα λεπτά αφού πήρε το προβάδισμα φτάνοντας την διαφορά στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου στο 26-10. Οι αλλαγές του Χρήστου Παπαδόπουλου αλλά και ο ενθουσιασμός των νεαρών Ξανθιωτών έδωσε την δυνατότητα στους Κομοτηναίους με κινητήριους μοχλούς τους Βαχαρίδη και Γκαράκη να ροκανίσουν την διαφορά και να μειώσουν σε 29-24 στο 17’ χωρίς όμως συνέχεια αφού οι Ξανθιώτες με ένα σερί 15-2 έφεραν την διαφορά στο +18 και πλέον το μόνο που απέμενε ήταν η κόρνα της γραμματείας για να αρχίσουν τα νέα πανηγύρια.

Τα 10λεπτα: 24-7, 44-26 ημίχρονο, 62-39, 78-50 τελικό.

Καλή ήταν η διαιτησία των κ.κ. Παπαδόπουλου (Ξάνθης) – Μπακλατζή (Καβάλας).

ΑΡΙΩΝ (Παπαδόπουλος Χ.): Ταχτσίδης 6 (1), Αμπεριάδης 12 (3), Μιχαηλίδης 21 (1), Αποστόλου 5 (1), Βαλασίδης 9 (πεντάδα), Σπανός, Μαρουλάκης 7, Δημητριάδης 18 (5).

ΑΕΚ (Παπαδόπουλος Ν. – Βουτσάς): Τρετοράκης, Σταματάκης 5 (1), Χατζηαποστόλου 4, Μπακιρτζής 4, Κεφαλίδης 5 (1), Ντώνες, Βαχαρίδης 15 (1), Γκαράκης 17 (1).

*** Αρνητικό σημείο του θεσμού του κυπέλλου η βιασύνη της ΕΚΑΣΑΜΑΘ να πραγματοποιήσει τον τελικό την περίοδο των διακοπών και ενώ οι ομάδες στην πλειοψηφία τους έχουν παίκτες – φοιτητές. Έτσι χάθηκε η μοναδική ευκαιρία να δοθεί πανηγυρικός χαρακτήρας στον τελικό του θεσμού ο οποίος δεν έτυχε της προσοχής που έπρεπε και ενώ ο σκοπός διεξαγωγής του κυπέλλου ήταν πολύ καλός αφού με την δημιουργία του θεσμού από πλευράς διοργανώτριας δόθηκε η δυνατότητα στις ομάδες για την καλύτερη προετοιμασία τους να δώσουν αγώνες χωρίς να μπουν σε διαδικασία ανεύρεσης ομάδων. Με λίγα λόγια η ΕΚΑΣΑΜΑΘ από μόνη της υποβάθμισε το θεσμό κάτι που φυσικά μόνο αρνητικά σχολιάστηκε. Να πούμε τέλος ότι δεν υπήρχαν μετάλλια για τους παίκτες των δύο ομάδων, ούτε και κάποιο κύπελλο για την φιναλίστ ομάδα της ΑΕΚ.

ixanthi.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620