Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Εκδηλώσεις

Συνεχίζεται στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης με ιδιαίτερη επιτυχία η έκθεση του γνωστού Έλληνα ζωγράφου Εδουάρδου Σακαγιάν με τίτλο:

«Χώροι με ανθρώπους».

Εικόνες ανθρώπων παγιδευμένων σε ασανσέρ, στα αυτοκίνητα τους ή σε κερκίδες.

Στην πρόσφατη δουλειά του, ο καλλιτέχνης επιχειρεί να αποτυπώσει οικείες όψεις της καθημερινότητας. Θύματα της απομάκρυνσης τους από την φύση, εγκλωβισμένοι στην απομόνωση τους και την μαζικοποίηση. Τα θέματα του Σακαγιάν πηγάζουν από τις δικές του εμπειρίες και σαν κριτικός της κοινωνίας, σχολιάζει την σημερινή ζωή και περιγράφει την απογοήτευση του για την υλική και κοινωνική εξέλιξη.

Οι πίνακες του , γεμάτοι εκφραστική ένταση όπου φωτεινά χρώματα παίζουν με τα σκοτεινά, μιλούν για την φθορά της ατομικότητας του ανθρώπου. Μέσα από δραματικές εικόνες, ο Σακαγιάν ενώνει το εξωτερικό περιβάλλον με τον εσωτερικό κόσμο των ανθρώπων.

Στην έκθεση ξεναγήθηκε πριν από λίγες μέρες με την συνοδεία της συζύγου του ο γ.γ. της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά την ευαισθησία και την ενημερωμένη άποψη του πάνω στην τέχνη.

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την γκαλερί Kalfayan, στην αίθουσα «Λίλιαν Βουδούρη» στην οδό 12 Αποστόλων & Οδυσσέως Ανδρούτσου και θα διαρκέσει έως τις 21 Ιανουαρίου 2006.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620