Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Δελτίο Τύπου

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

Αθήνα 8 / 11/ 2005

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Τους Υπουργούς

  1. Εθνικής Άμυνας
  2. Οικονομίας και Οικονομικών
  3. Ανάπτυξης

Είναι γνωστό ότι μετά την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης για την ανάθεση κατασκευής τεσσάρων υποβρυχίων τύπου 214 στην γερμανική HDW ανέκυψε το ζήτημα και της προμήθειας 51 τορπιλών βαρέως τύπου.

Η εταιρία «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» που οι εγκαταστάσεις των εργοστασίων της είναι στο νομό Ξάνθης με την επωνυμία SUNLIGHT και απασχολούν πάνω από 600 επιστήμονες και εργάτες, εξεδήλωσε ενδιαφέρον να τις κατασκευάσει και απέδειξε σε επιτροπή του Υπουργείου ΄Εθνικής ΄Αμυνας που για το σκοπό αυτό επισκέφθηκε την Ξάνθη, ότι κατέχει το know how αλλά και τις εγκαταστάσεις για να ανταποκριθεί.

Μια τέτοια ανάθεση – κατασκευή όχι μόνο θα προσθέσει άλλες 200 θέσεις υψηλά αμοιβόμενων εργαζομένων, σε μια περίοδο μάλιστα έντονης αποβιομηχάνισης της Θράκης , λόγω μετεγκατάστασης πολλών επιχειρήσεων σε γειτονικές χώρες, αλλά θα γλιτώσει τη χώρα από εξαγωγή συναλλάγματος. Επίσης μελλοντικά θα εισέφερε και συνάλλαγμα γιατί θα εξασφάλιζε παραγγελίες τορπιλών από τρίτες χώρες που ενδιαφέρονται να προμηθευτούν υποβρύχια τύπου 214.

Παρά τις δημόσιες υποσχέσεις του Υπουργού Εθνικής ΄Αμυνας περί αναθέσεως του έργου στην ακριτική βιομηχανία , τελευταία ο πανελλήνιος και επαρχιακός τύπος γράφει περί του αντιθέτου. Δηλαδή ότι η κατασκευή τορπιλών θα δοθεί με διακρατική συμφωνία Ελλάδος – Γερμανίας στην ATLAS ELEKTRONIK S.A. και μάλιστα ακριβότερα κατά 30 εκ. ευρώ.

Επειδή η SUNLIHGΤ προέβη σε μια σειρά επενδύσεων για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του έργου μετά τις διαβεβαιώσεις που είχε από την κυβέρνηση ότι θα κατασκευάσει τις 51 τορπίλες DM2A4’’ και επειδή κανένας σοβαρός πολίτης ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΜΕΣΑΖΟΝΤΩΝ δεν θα σας κατηγορήσει αν αναθέσετε την κατασκευή σε ελληνικά χέρια με φθηνότερο κόστος.

ΕΡΩΤΑΣΘΑΙ κ. ΥΠΟΥΡΓΟΙ

  1. Ποιοι είναι οι λόγοι που σας εμποδίζουν να αναθέσετε στην «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» την προμήθεια βοηθώντας έτσι την εθνική οικονομία και την ανάπτυξη στην Θράκη;

  2. Υπάρχουν παράγοντες στο Υπουργείο Εθνικής ΄Αμυνας που θέτουν ζήτημα για «ασφαλή κατασκευή και χρήση του προϊόντος» και «ασφάλειας του προσωπικού του πολεμικού ναυτικού» αν οι τορπίλες κατασκευαστούν από την «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» ;
  3. Υπάρχουν παράγοντες στα Υπουργεία που παγίδευσαν την εταιρία «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» ζητώντας από αυτήν παραπλανητικές επιστολές;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Παναγιώτης Σγουρίδης

Κατατέθηκε 8/11/2005

Αριθ. Πρωτ. Βουλής: 4298

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620